Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Трећи пораз рукометаша у низу

Након два уводна пораза на старту нове сезоне АРКУС лиге рукометаши Црвене звезде у оквиру 3. кола „групе А“ елитном српског рукометног такмичења гостовали су у Крагујевцу екипи Радничког. Домаћин је пред овај сусрет важио за фаворита, а то је и ооравдао на терену.

СПД Раднички Крагујевац : МРК Црвена зведа Грундфос 29:25 (12:10)

Лоше су пулени тренера Жикице Милосављевића отворили дуел у дворани „Језеро“. Домаћин је у уводу сусрета стигао до четири гола предности, а први погодак за црвено-беле, који су у овом сусрету наступили у плавој опреми, дело је Немање Вучићевића у 5. минуту сусрета. Током првих 30 минута игре домаћин је био у константној предности, а најубедљивије вођство осим на почетку сусрета рукометаши Радничког имали су у 19. минуту када су након поготка Вељка Давидовића стигли до 10:6. Интересантно је напоменути да су наши рукометаши осам минута касније готово успели да анулирају предност домаћина када је Виктор Матичић резултат свео само на гол заостатка 11:10. До краја првог дела игре домаћин је још једном затресао мрежу нашег клуба па се на одмор отишло разултатом 12:10.

У наставку сусрета виђена је велика борба у којој је домаћин готово константно био у предности која је као и током првог полувремена ишла до максималних +4. Ипак, црвено-бели су у три наврата успевали да стигну до поравнања резултата. Први пут у 33. минуту голом Виктора Матичића (12:12), у 47. минуту голом Немање Јовића (20:20) и 48. минуту голом Немање Вучићевића (21:21). Ипак, све то није било довољно црвено-белима да стигну до првог бода у новој сезони пошто је домаћин у финишу меча био спретнији и сретнији па су бодови остали у Крагујевцу – 29:25.

Најефикаснији играч сусрета био је рукометаш црвено-белих Виктор Матичић који се 11 пута уписивао у листу стрелаца, а запаженији голгетерски учинак у редовима нашег клуба имали су још Немања Вучићевић и Лука Кикановић који су постигли пет, односно четири поготка. У домаћој екипи Милош Баруџић је постигао седам погодака, док се пет пута у листу стрелаца уписивао Вељко Давидовић.

Након новог, трећег пораза на старту нове сезоне АРКУС лиге, рукометаши Црвене звезде у „групи А“ заузимају последњу осму позицију и већ сада се може наслутити да планирани циљеви пред старт сезоне, а то је пласман у плеј-оф, тешко да могу бити остварени.

У наредном 4. колу „групе А“ АРКУС лиге рукометаши Црвене звезде дочекују екипу Новог Пазара у мечу у којем ће победа бити императив.

Дворана: „СББ хала Језеро“, Крагујевац
Гледалаца: 250
Судије: Марко Секулић (Панчево); Владимир Јовандић (Панчево)
Контролор: Синиша Лазић (Косовска Митровица)
Искључења: СПР Раднички Крагујевац-10 минута; МРК Црвена звезда Грундфос-14 минута
СПД Раднички Крагујевац: Д. Тубић 2, М. Продановић (кап.) 1, В. Давидовић 5, М. Мутавџић, В. Добросављевић, Д. Касаловић 4, Д. Петровић, М. Баруџић 7, М. Кнежевић 2, Б. Утвић 4, М. Стевановић, Л. Ђерић, С. Станојев 4, Р. Маљевић, П. Петровић, Д. Златановић.
МРК Црвена звезда Грундфос: М. Ђуровић 1, Н. Јовић 2, М. Лојаничић 1, Ј. Гемаљевић, Ђ. Мајес (кап.), Д. Јелић, В. Матичић 11, М. Благојевић, Д. Брети, Р. Лаковић 1, Б. Маринковић, Л. Кикановић 4, Н. Вучићевић 5, М. Шљукић, А. Атанасов.

– Табела АРКУС лиге – „Група А“:
1. Војводина (Нови Сад) 6
2. Динамо (Панчево) 4
3. Раднички (Крагујевац) 4
4. Металопластика (Шабац) 4
5. Обилић (Београд) 2
6. Нови Пазар (Нови Пазар) 1
7. Југовић (Каћ) 1
8. Црвена звезда Грундфос (Београд) 0

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

Leave a Comment