Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда за 20 минута самлела Пазарце!

НОВИ ПАЗАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:4 (0:3)

Црвено-бели су у оквиру 11. кола Суперлиге Србије прегазили екипу Новог Пазара у гостима и за Београд однели вредна три бода и мир пред гостовање Лудогорецу у четвртак. Голове за наш тим постизали су Драговић (првенац), Катаи, Саного и Диони са беле тачке. И поред четири поготка било је још шанси, а понајвише шутева у оквир гол па слободно можемо рећи да је чувар мреже, Вујанац, спасао свој тим још тежег пораза.

Утакмица на Градском стадиону у Новом Пазару одиграна је пред празним трибинама, услед казне домаћина након меча са Партизаном. Што се временских услова тиче – они су били идеални.

Црвено-бели су од самог старта наговестили веома офанзивну игру, а урагански напади кренули су већ од првог судијиног звиждука. Дубинска лопта за Иванића који је замало стиже, онда корнер Фалка, па напослетку и „скраћени корнер“ за Италијана такође са леве стране. Гађао је простор око прве стативе, а погодио је Дионија који главом сјајно пребацује лопту пред гол где је дочекао Александар Драговић, те је лагано спровео у мрежу за 0:1. Ово је био први званични гол Звездиног овосезонског мега-појачања.

Недуго потом, најбољи играч домаћих могао је да поравна резултат, када је главом шутирао након центаршута са десне стране. Његов шут у висини пенала отишао је пар метара поред гола Поповића.

Колико је утакмица била отворена показао је и седми минут, када је Мирко Иванић пропустио стопостотну прилику. Сјајну је лопту добио од Катаија, али се чини да је можда и превише улево отишао, па је дао Вујанцу прилику да интервенише.

Први картон на мечу добио је Влајковић у 12. минуту када је оборио Диониа и тако спречио Француза да уђе у озбиљну прилику. Прилично је мотивисан био Лоис, можда и најагилнији играч у уводним минутима. Слободан ударац за Катаија био је из идеалне позиције: 20-ак метара од гола, мало искоса са леве стране. Када мајстор намести лопту, ногу, када се добро сконцентрише, онда парада голмана може само да улепша прелеп погодак. Погодивши горњи, леви угао, Катаи је повисио предност на 0:2.

Нову полуприлику имали смо већ у 17. минуту, када је Фалко одлично проиграо Дионија. Његов шут из казненог простора, искоса са десне стране, лако је укротио чувар мреже плаво-белих. У сваком случају, веома је лако Звезда долазила у позиције да запрети, што са леве, што са десне стране.

Ако сусрет није био решен у 14. минуту, онда свакако јесте у 20-ом. Дуго је кружила лопта око шеснаестерца домаћих, дошла на десну страну до Фалка, који је одлаже мало уназад према средини, ка Саногу. Секу Саного је урадио оно што веома ретко ради, распалио је по лопти са око 25 метара и погодио саме рашље немоћног Вујанца за капиталних 0:3. Ни то није спречило црвено-беле да наставе да доминирају на терену, па смо тако чак седам удараца у оквир гола видели у првих 25 минута сусрета.

Катаи је главом слабије шутирао на сјајан центаршут Гобељића у 24. минуту и тиме је Звезда свакако пропустила идеалну прилику да до ногу потуче Пазарце за невероватно кратко време. Јер, подсетићемо, за 25 минута игре, наши играчи постигли су три поготка и имали још две стопостотне прилике.

Офанзивна игра слабашног Новог Пазара свакако је помогла нашим играчима да лако долазе до казненог простора, док са друге стране су покушаји домаћих углавном били јалови. Оно што је посебно давало повода за радост нашим навијачима јесу веома разноврсни напади: са оба крила, кроз средину, из прекида.. из свих оружја пуцао је наш тим.

Након пола сата игре уследила је кратка пауза како би се играчи освежили. На истеку 35. минута видели смо прву, а врло брзо и другу спорну ситуацију на мечу. Дубинску лопту добио је Диони који је био најближи голу, па када се мислило да ће то бити лак посао за Француза, оборио га је с леђа Павишић, на шта је судија Лукић остао нем. Остао је нем и у моменту када је морао Влајковићу да покаже други жути картон, након веома оштрог старта отвореним ђоном над Саногом два минута касније. Пазарци нису били далеко од тога да меч наставе без чак два играча, али је судија био прилично милостив према њима.

Домаћин је наставио са веома оштром, малтене погибељном игром, а у 42. минуту неколико минута се указивала помоћ Иванићу. На сву срећу наставио је сусрет, али поражавајућа је била чињеница да је од 15-ак фаулова плавих, само један кажњен јавном опоменом. А макар у четири ситуације морала је да се указује помоћ нашим фудбалерима. Након првог иоле оштријег старта наших играча, добили смо жути картон (Саного).

На истеку 47. минута (полувреме је било продужено за два), Ратковић се нашао у прилици да смањи дефицит, намештао се, али је на крају био изблокиран.

Црвена звезда је решила не само полувреме, већ и цео меч у првих 20 минута игре. Изузетној игри допринела је и одлична реализација и поред две пропуштене прилике, па голману Вујанцу спаса није било. Након тога, савезници домаћина били су пауза за освежење, али и судија Лукић који је пропустио да искључи двојицу играча у плавим дресовима. И поред тога, била им је дозвољена оштрија игра којом су у многоме секли наше офанзивне замисли, па су мреже мировале у другој половини полувремена.

По две промене извршили су тренери на полувремену: код домаћина су ушли Зимоњић и Џамалудинов уместо Никчеквића и Исламовића, док су у редовима црвено белих на терен ушли Станић и Живковић уместо Катаија и Иванића.

Занимљив податак био је тај што је изласком Катаија капитенску траку задужио млади Страхиња Ераковић.

Уводни тренуци наставка припали су домаћину, који је имао пар слабијих покушаја према нашем голу. А прву добру акцију наш тим је извео у 53. минуту, када је употребљиву лопту од Живковића добио Диони по десној страни, те је упутио по земљи у казнени простор где је није дочекао ниједан наш играч.

Опао је значајно темпо игре у другом делу сусрета, а такву једну фудбалску успаванку добрано је продрмао Канга снажним ударцем са дистанце у 60. минуту. Ипак, фанстастично је интервенисао Вујанац. Убрзао је мало тај шут црвено-беле, па је тако Ришаиро Живковић могао до свог првенца у нашем дресу. Добио је дугу лопту по средини гола од … Дошао је до висине пенала, заврнуо једног дефанзивца плавих, али је његов покушај сјајно зауставио Вујанац.

Труд Дионија на вечерашњем мечу још једном се исплатио у 65. минуту, када је био бржи од Вујанца, на кратко му побегао, али га је голман противника оборио и ту за Лукића није било дилеме – једанаестерац. Као награду за борбеност, управо је Станковић Дионију викнуо да шутира, што је овај учинио, али нажалост лоше. Вујанац је још једном изашао као победник. У истом минуту, у игру су ушли Петровић (црвено-бели) и Калезић (плаво-бели). Док се чекало на те измене, ВАР соба је интервенисала и дала инструкцију да се пенал понови јер је Вујанац био непрописно постављен. Диони је рутински искористио поправни и повисио на 4:0.

Последње измене видели смо у 73. минуту када је Дионија заменио Лазетић, Родића Николић, а у редовима домаћих Парађина је заменио Влајковића.
Пет минута касније наш тим је имао још један солидан покушај. Фалко је одлично изградио позицију за шут, али се Вујанац истакао парадом и послао лопту у корнер.

Још један фантастичан шут видели смо у 82. минуту, када је Канга гађао са око 30 метара из слободног ударца. Лопта је прохујала тик уз леву стативу. А нов слободан ударац из добре позиције добили смо у 88. минуту, након продора Фалка. Поново је Канга наместио лопту, овог пута са знатно бољег места. Гађао је слично као и Катаи, упутио укупно 13. шут у оквир гола, али је овог пута бољи био Вујанац. Након управо тог корнера одбила се лопта до Фалка, који је наместио лопту на леву ногу и тукао са неких 18 метара, али Вујанац новом добром интервенцијом шаље лопту у корнер. То је било уједно и последње узбуђење на мечу.

Ураганских 20 минута били су довољни црвено-белима да лако преброде гостовање у Новом Пазару и мирно сачекају битно гостовање у Разграду. Веома брза, течна и конкретна игра из прве половине првог полувремена није наишла на јачи отпор одбране домаћих, па су се ређале шансе и голови и било је само питање који ће бити крајњи исход. А он је гласио 0:4 јер је Диони успео да избори и реализује (додуше, из другог покушаја) једанаестерац. Да није било расположеог Вујанца, победа Звезде била би и знатно убедљивија.


Нови ПазарГрадски стадионСудија: Лазар Лукић. Помоћници: Драган Богићевић и Бојан Бановић. Жути картони: Влајковић, Павишић (Нови Пазар), Саного (Ц.Звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Драговић (3. минут), 0:2 Катаи (14. минут), 0:3 Саного (20. минут), 0:4 Диони (68. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Драговић, Ераковић, Родић, Саного (од 68. Петровић), Канга, Иванић (од 46. Станић), Катаи (од 46. Живковић), Фалко, Диони. Тренер: Дејан Станковић

Нови Пазар: Вујанац, Влајковић (од 74. Парађина), Којчић, Павишић, А. Исламовић, С. Исламовић (од 46. Џамалудинов), Лончар, Делимеђац (oд 68. Калезић), Ратковић, Ничкевић (од 46. Зимоњић), Аганспахић (од 79. Киковић). Тренер: Кенан Колашинац

 

Повезане вести

6 comments

Delije Sever Ns сеп 26, 2021 at 23:25

Bravo Zvezdo,svaka čast na pobedi,rutinski odrađen posao!A sad juriš da popišamo i Bugare!Žao mi je samo što nismo mogli putovati za Novi Pazar da se čuju Delije do Kosova da vide svi još jednom naš patrionizam,srpstvo,junaštvo i da im pokažemo dole kako se navija,voli i bodri najveći Srpski klub…Crvena Zvezda!Nikog neću izvdvajati očigledno se kod Dionija vidi želja,volja,borbenost mu nedostaje i želi da uspe.Deki razgovaraj sa Živkovićem skroz je dezorentisan i nezainterosovan ili se to samo meni čini…Dok mu nije kasno,mora da zna gde je došao koji dres nosi…Ako se nepromeni biće A sad adio…

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 26, 2021 at 19:39

BALIJE SU PRESLABE,KAO SINOĆ SPLIT U BASKETU..BALIJE TREBA DA IZBACE,PUN MI IH JE VIŠE K… VREDJAJU SVAKOGA I SVE SU ONI U PRAVU I NESMEŠ NI DA IH POGLEDAŠ ODMAH SE DRAMI DO BRISELA

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 26, 2021 at 19:35

FALKO JE DOKTOR FUDBALA

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 26, 2021 at 19:35

OVO SA DIONIJEM JE VEĆ IŽIVLJAVANJE I VREDJANJE INTELIGENCIJE,ČOVEK JE OPERISAN OD FUDBALA..A NISTA BOLJI NIJE NI ZIVKOVIĆ

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 26, 2021 at 19:34

OVO SA DIONIJEM JE VEĆ IDIOTIZAM,ČOVEK JE OPERISAN OD FUDBALA..A NISTA BOLJI NIJE NI ZIVKOVIĆ

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 26, 2021 at 18:09

BRAVO MOMCI,DOBRA UTAKMICA,DRAGO MI JE STO STE ODIGRALI KAKO MOZETE,SAMO MI JE ZAO STO IH JOS NISMO NAPUNILI,JEDNOM DRAGOVICU PSUJU PORODICU DECKO KOJI NIKOG NEDIRA,NEDAJE IZJAVE,SAMO GA ZANIMA ZVEZDA I TO JE,SRAMOTA JE DA NIKO NEREAGUJE NA VREDJANJE,SUDIJA KATASTROFA,CIST CRVENI KARTON NA DIONIJOM,DIONI SE BORI TO RADUJE,NAJVISE ME ZABOLELO VREDJANJE DRAGOVICA,KAKO CE NEKO POSLE DA DODJE U SRPSKI FUDBAL KAD VREDJATE PORODICU TAKVIM ZVEZDAMA,ZVEZDO NA OVO MORAS DA REAGUJES,NJIMA NI SPORTSKI,NI REGULARNO NIJE MESTO U SUPER LIGI,SVI ZNAMO KAKO SU USLI U SUPER LIGU PREKO PREDSEDNIKA DRZAVE,ZVEZDO SAMO GAZI EVIDETNO JE DA IMAS PUNO NEPRIJATELJA OKO SEBE,UN=MESTO STO RUCATE SA GROBARIMA UPRAVO STITI SVOJE IGRACE I NEDOZVOLI VREDJANJE

Reply

Leave a Comment