Пионирска селекција ККЖ Црвена звезда (девојчице рођене 2007. године и млађе) освојила је XXIX Меморијални “Куп Демшар” у Новом Саду, посвећен легенди КК Црвена звезда Ладиславу Демшару.

Црвено-беле су одбраниле пехар освојен протекле године у хали “СПЕНС”.

Ладислав Демшар је наступао за Црвену звезду 12 сезона (1948-1960), освојио је седам шампионских титула, члан је прве генерације клупских легенди са Малог Калемегдана које су стварале кошарку. Као тренер је кројио историју женске кошарке, био је и селектор женске репрезентације Југославије са којом је освојио бронзу на ЕП 1970.

Легендарни играч и тренер преминуо је 15. маја 1992. године у родном Новом Саду.

Меморијални турнир у част првог кошаркаша који је први изводио хорог у Југославији одржао се у новосадском СРЦ “Мар.Ук”.

Генерација девојчица коју предводи тренер Ружа Карић је у полуфиналу савладала вршњакиње из екипе ЖКК Будућност из Новог Сада (82-45), а у финалу Новосадску ЖКА резултатом 65-25.

Индивидуална признања за МВП и најбољег стрелца меморијала припала су чланици ККЖ Црвена звезда, Кристини Рађеновић.

За Црвену звезду у Новом Саду наступале су Ана Жижић, Јована Туцовић, Ивона Гашевић, Кристина Новаковић, Кристина Рађеновић, Милица Тешић, Софија Димић, Хелена Перовић, Ирина Контић, Миња Крсмановић, Ивана Маринковић, Александра Аврамовић, тренер Ружица Карић.