Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеРукомет

Звездини јуниори освојили турнир у Сарајеву

Јуниорска селекција РК Црвена звезда Грунфос освојила је 6. Међународни BSP OIL „Више од игре“ турнир у Сарајеву.

Један од најпрестижнијих турнира у региону када су у питању млађе селекције одржан је протеклог викенда широм Сарајева. Генерација коју предводи тренер Никола Јоцић успела је да у јакој конкуренцији буде испред у конкуренцији вршњака из РК Загреб, РК Босна Сарајево, РК Слобода Тузла и многих других.

Турнир који окупља најбоље екипе из региона и на којем се учествује само по позиву организатора, ове године је угостио две генерације црвено-белих: 2004. и 2006. годиште. Јуниорска селекција Црвене звезде је наступала у конкуренцији шест екипа, док је кадетска генерација наступала са 7 екипа.

Јуниори су до трофеја стигли непоражени, победама против Загреба (22:20), Извиђача (24:15), Вогошће (23:20), Босне (26:25) и тузланске Слободе (20:16). Иако некомплетни и упркос смањеној ротацији због играча који су позитивни на вирус ковид-19, екипа Николе Јовића успела је да изнесе цео турнир на прави начин и покаже квалитет који је био довољан за трофеј.

Индивидуално признање за најбољег отишло је у руке голмана Црвене звезде, Алексе Богуновића, који је остварио 63 интервенције током турнира.

За Црвену звезду су наступали: Голубовић Петар, Новаковић Вук, Радовановић Сава, Јанковић Владимир, Петрић Андреј, Пантић Страхиња, Мањенчић Иван, Вуковић Лазар, Меденица Лука, Мањенчић Никола, Хрњак Филип, Богуновић Алекса, Златковић Јован. Тренер: Никола Јоцић, коме су помагали Алекса Косовац, координатор млађих селекција Марко Лазић и физиотерапеут Игор Аћимовић.

Кадетска селекција је била надомак трећег места, али је у одлучујућем мечу поражена од мостарског Зрињског 23:20. Звездини момци су током турнира остварили следеће резултате: Коњух (28:33), Криваја (20:19), Извиђач (15:24), Будванска ривијера (14:10).

Кадетску селекцију чинили су: Митровић Лазар, Станисављевић Милош, Раковић Андрија, Мавреновић Михаило, Петровић Огњен, Манић Матеја, Пушица Страхиња, Перић Урош, Петровић Лука, Крстић Урош.

Јако квалитетан турнир, који је окупио све најбоље екипе из региона, и турнир на којем учествују само за екипе које добију позив од стране организатора. Момци су на прави начин одговорили свим напорима и захтевима који су пред њих постављени, мотивисано за доказивањем и надметањем против квалитетних екипа, динамичном и лепршавом игром која нас је красила читав турнир, дошли смо до заслужено до пехара. Коментари тренера, гледалаца и организатора су позитивни и односе се на горе већ поменут начин игре, понашање на терену и ван њега, што нам даје јасан сигнал да радимо исправну ствар: да није само важно какав си играч него и какав човек на терену.

Организација самог турнира, смештаја била је на високом нивоу и договорили смо сарадњу и за следећу годину и са нестрпљењем очекујемо, истакао је тренер Звездиних јуниора, Никола Јоцић.

Права увертира пред почетак нове сезоне у којој се и од првог тима очекују добри резултати.

The post Звездини јуниори освојили турнир у Сарајеву appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Aleksandar 89 сеп 21, 2021 at 22:12

Lepo Bravo Svaka Cast!!!

Reply

Leave a Comment