Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Реми у Хумској – све већ виђено

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (1:0)

 

Црвена звезда није успела да слави у 165. вечитом дербију и тиме преузме водећу позицију на табели. Утакмица је на моменте била добра, било је прилика, али у оним дужим тренуцима личила је и на све претходне дербије. На крају – 1:1. Погодак за наш тим постигао је Катаи, док је једини гол за Партизан дело Натха, чему је кумовала слаба поставка Милана Борјана.

Што се домаћина тиче, тренер Партизана, Александар Станојевић, за вечерашњи меч није могао да рачуна на повређеног Пантића, док је Сејдубу Суму, највероватније из дисциплинских разлога оставио ван протокола. Осим те једне принудне, рекло би се „ротацијске“ промене, нама на мегдан изведен је најјачи могући састав, предвођен Рикардом, око чијег потенцијалног изостанка се спекулисало у протеклим данима. Иза њега деловали су Натхо и Лазар Марковић, те млади Јовић који је послужио и да испуни „у-21“ правило.

Са друге стране, наш стратег Дејан Станковић, определио се да правило обавезне игре младог играча испуни увођењем Страхиње Ераковића, који је играо на десном беку. Његове колеге у одбрани, чинила је сад већ стандардна тројка Дегенек -Драговић – Родић. Дефанзивни део средине терена поверен је стандардном Секу Саногоу, док је његов парњак био Ненад Крстичић. Офанзивни трио средине терена представљао је уједно и нашу највећу снагу, а чинили су га Катаи, Канга и Иванић. Најистуренији играч у нашем саставу био је Диони, услед повреде Милана Павкова, те недовољне уиграности Ришариа Живковића.

Већ у петом минуту видели смо прву одличну прилику на сусрету. Борио се Диони након једне дуге лопте са Урошевићем и Вујачићем, који су веома лоше реаговали па омогућили нашем шпицу да се нађе очи у очи са Поповићем, искоса са десне стране. Шутирао је право у голмана, па смо добили само корнер, након којег је покушао и Саного.

Уводни минути 165. вечитог дербија апсолутно су припали нашој Звезди, па је тако лопта углавном била на половини ривала. Шутирали су још Катаи и Саного са дистанце, али недовољно добро. Чим је Партизан мало решио да нападне, отворила се контра за Катаија и Иванића који су добро комбиновали, да би на крају Катаи шутирао са ивице шеснаестерца – преко гола.
Након те почетне иницијативе црвено-белих дерби се вратио у ону добро познату „битку на средини терена“, где су посед имали час црно, час црвено-бели. Уз, наравно, осетан број прекида игре.

Тек у 22. минуту забележили смо још једну лепу акцију нашег тима, од ноге до ноге, лопта је стигла до Иванића који је из места шутирао са 20-ак метара, право у Поповића.
Након десет минута, још једном је наш тим био веома близу постизању поготка. Дуго је трајала акција по десној страни, да би Саного пребацио лопту налево ка Родићу. Наместио се наш бек и „у трепавицу“ погодио Александра Катаија чији се шут главом зауставља на пречки гола Поповића.

А када се пропусте добре прилике, казна обично следи. До тог 36. минута Партизан није имао нити један покушај ка нашем голу, нити једну озбиљнију акцију. А онда је малтене ни из чега Натхо кренуо по десној страни, вратио се, па кренуо у средину и шутирао из далека, искоса. Борјан је био очајно постављен и лопта је завршила у мрежи за 1:0.

Врло брзо је Израелац имао још једну прилику. Сада је ушао у шеснаестерац са леве стране, опет кренуо ка средини, али је његов оштар и опасан шут Саного скренуо преко гола. Као да је домаћин желео у минутима након вођства и да реши меч.

У 45. минуту, Саничанин је добио жути картон након што је фаулирао Иванића с леђа. Након тог прекида, наши играчи стижу и до треће одличне прилике. Канга је погодио Санога, који шутира главом између двојице штопера Партизана, али је погодио само спољни део мреже непомичног Поповића.

У првом полувремену Звезда је имала лопту у ногама, имала три прилике: две да поведе и једну да изједначи. Иако игра као игра није била на врхунском нивоу, резултат је морао ићи у нашу корист. Али није. Малтене ударцем из очаја, Бибрас Натхо казнио је све пропусте црвено-белих.

На полувремену, Ненада Крстичића заменио је Марко Лазетић. Станковић је кренуо на све или ништа, са два нападача.

Партизан већ на старту наставка ствара добру шансу, и то након корнера. Јојић је одлично центрирао на Вујачића који шутира са 6-7 метара главом, али Борјан успешно интервенише. Након одбитка, у наставку акције фаулиран је Родић, па је погодак Рикарда поништен.

Марко Лазетић је први пут покушао у 53. минуту. Солидно се изборио за позицију, али је Урошевић скренуо лопту у корнер. Након Кангиног центаршута, Поповић је избоксовао лопту и отклонио опасност. Нешто касније, Гелор Канга је добио жути картон због фаула над Натхом на средини терена.

Како би додатно појачао напад, Станковић је у 56. минуту увео Гајића уместо вечерас одличног Ераковића. Разуме се, Гајић има далеко боље офанзивне карактеристике.

Смањење броја играча на средини терена био је мач са две оштрице за Дејана Станковића. Јесмо брже стизали до противничког казненог простора, али су исто тако и они стизали брже до нашег. Тако је и Рикардо имао прилику за шут у 59. минуту, тукао је јако, али преко гола. А само два минута касније, на ивици петерца пронашао га је Јовић. Срећом по наш тим шутирао је из окрета, мало поред стативе, уместо да је упослио апсолутно усамљеног Урошевића.

У 66. минуту, у редовима домаћина повређеног Марковића заменио је Мениг, док је Терзић ушао уместо Јовића.

Успео је домаћин готово у потпуности да умртви игру, па само веома мало тога видели од 50. па до негде 70. минута.

У 72. минуту, Иванића је заменио Фалко, док је код противника одговорено увођењем Шћекића уместо Натха. Нешто касније, због играња руком пожутео је и Саного. У 77. минуту Петар Станић је заменио Санога. Последњи покушај да Станковић нешто промени на терену.

Наши играчи су тек у 80. минуту створили прву прилику у другом полувремену. Центрирао је из слободног ударца Фалко, са десне стране, сјајно је скочио Катаи али је лопта за мало отишла поред леве стативе. Два минута касније, видели смо озбиљну ситуацију и са друге стране. Никола Терзић је са десног крила пробио у казнени простор, сјајно гађао даљи угао, али је лопте отишла поред гола.

И коначно, Црвена звезда изводи добру акцију у 83. минуту. Ишла је лопта са десне стране у казнени простор, па је Диони одложио ка Родићу на левој страни, а овај још једном погађа Катаија у чело. За разлику од претходна два пута, сада је наша десетка била прецизна и донела Звезди заслужених 1:1.

Након изједначења, гледали смо отворену утакмицу јер су оба тима желела до победе. Ипак, захваљујући и нешто грубљој игри оба тима, сви озбиљнији напади осујећени су фауловима, па и жутим картонима. У последњим тренуцима, Фалко је изборио корнер, али је Канга погодио само Поповића.

Игра, може се констатовати – стандардно лоша. Прво полувреме по свим виђеним, а и пропуштеним приликама припало је Црвеној звезди, али по ономе најбитнијем, резултату, припало је домаћима. То је навело Станковића да промени формацију, на шта су ривали имали одговор у наставку. Игра Звезде је пала због промена на средини терена, Партизан је у пар наврата озбиљно запретио, али десило им се слично оно што је и нама у првом делу сусрета – казна (иако, руку на срце шансе нису биле зреле као оне наше). Након новог доброг центаршута Родића, Катаи је донео изједначење, чијем су се прилично обрадовали, али и задовољили наши играчи. Могли смо још јаче да притиснемо, искористимо моментум – али нисмо и остало је 1:1.

Из овог бода може да радује само одличан однос према дресу, па и игра наши младих играча: Ераковића, Лазетића и Станића.

БеоградСтадион ЈНА. Судија: Новак Симовић. Помоћници: Никола Ђоровић и Милош Симовић. Жути картони: Саничанин, Здјелар, Урошевић (Партизан), Канга, Саного, Лазетић, Диони (Црвена звезда) Црвени картони: Стрелци: 1:0 Натхо (36. минут), 1:1 Катаи (83. минут)

Партизан: Поповић, Миљковић, Вујачић, Саничанин, Урошевић, Здјелар, Јојић (од 87. Холендер), Марковић (од 66. Мениг), Натхо (од 72. Шћекић), Јовић (од 66. Терзић), Рикардо. Тренер: Александар Станојевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Ераковић (од 56. Гајић), Дегенек, Драговић, Родић, Саного (од 77. Станић), Крстичић (од 46. Лазетић), Иванић (од 72. Фалко), Канга, Катаи, Диони. Тренер: Дејан Станковић

Повезане вести

15 comments

Delije Sever Ns сеп 20, 2021 at 09:33

Kritičari gde ste!Ćutite!Zašto,pa ajde pucajte po našima,zašto ćutite…ajmo pljujte po našima i pišajte!Gde vam je taj silni partizan,pa pojedinci su veličali njih kao da su oni Bajern.Samo sam vas pratio oni igraju fudbal,oni su za nas vanzemaljci…oni imaju Rikarda…E sad ću vam ja reći,oni su kerov kurac i ono što sam ja tvrdio niko i ništa nisu za nas!Oni su duplo ništa a isto ste i vi to koji veličaju druge a posebno grobarske pičke a naše pljuju!Kao i grobarske pičke isto ste i vi ti obični ste štrumfovi!Rikardo jel taj igrao juče!Ko je taj! Gde taj igra!Pa taj dečko gde je god bio nigde nije igrao…vratio se u Partizan zbog Ilijeva zato što je njegov igrač da se tale oko plate i da ga negde utopi za dalji tal!Vi ste ti koji su ga veličali i od njega pravili igračinu…jel se barem sad malo nestidite vaših kometara!Ajde sad pokrijte se i nekenjajte više pošto ovde lečite samo vaše komlekse što ste i dokazali i nerealni ste u kometarima 100%…Čast pojedincima!

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 20, 2021 at 18:55

brate ne zaboravi da je Rikardo dao sam golova koliko cela ekipa zvezde

Reply
Zveki сеп 20, 2021 at 19:42

Ti mora da si na respiratoru? Šta kaźu doktori? Ima li šanse da opet budeš normalan?

Reply
Delije Sever Ns сеп 20, 2021 at 01:05

Tekma tvrda sa očekivati,veći posed lopte,više kornera,šansi,šuteva u gol i to sve nije vredelo a primili smo gol iz ništa ali bukvalno iz ništa.Realno svi igrači su ostavili srce na terenu a po meni oni naiskusniji to su Katai i Ivanić su morali mnogo bolje ali jbga to je derbi.Ljudi da bi naši špicevi dali gol moraju dobiti upotrebljive lopte,tj da im naši vezni igrači stvore barem jednu šansu,centiraju a toga danas nije bilo a sobzirom da imamo Kataia,Ivanića,Kangu mora to mnogo bolje.Nemože da se dešava kad vijamo rezultat kao danas,u Klužu,protiv Šerifa u gostima…da nigde nema Kataia i Ivanića nigde a kako onda mislimo da Paki,Dioni mali Lazetić daju gol.Nikog neću izdvajati posebno a krvavi samo malo budi iskren sa Dionijem dečka su danas prebili a moram da ga pohvalim za borbenost svaka čast a doće valjda i golovi.Krvavi tvoj magiko Falko za 23 min opet duplo ništa…koliko to njemu treba prostora da bi pokazao klasu koju izgleda samo ti vidiš u njemu.Nek mi neko objasni mali Lazetić i Stanić ne ulaze protiv Surdulice,Proletera i ostalih a momci dobiju šansu u derbiju!Skidam kapu za to i svaka čast na tome samo se plašim da nije to za sivi dalji!Delije svaka vam čast na podršci bili ste sjajni!

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 20, 2021 at 11:03

kod gola akcija je počela od centaršuta Falka i za 23 min sve tačne pasove dodao i uneo živost..a sto se tiče dionija imao je do sada 50 šanse sam ispred golmana i nula golova,ne zna loptu da primi,da sačuva da namesti gol..sto znači tri nule,neupotrebljiv je roba sa predjenim rokom..stalno kazes u komentarima mora bolje,spora igra ..pa zar misliš sa krstičićem brzu igru.ja ne vidim da igra dioni sa 30g a da ne igra pre njega lazetić sa 17 koji je dosta bolji i moze da bude nesto od njega..ja ne vidim da igra krstičić sa 30+ godina a da ne igra stanić koji je za njega izmislio fudbal..itd

Reply
Vladimir1994 сеп 19, 2021 at 20:56

Ajde da probam kao Zvezdas realno da prokomentarisem pre svega nasu igru, a onda i utakmicu. Prvih 15ak minuta smo bili odlicni. Ostatak meca poprilicno bledi. Partizan zeleo pobedu vise nego mi. Borjan 90% krivac za gol. Bekovi su i nama, a i komsijama teski ocaj. Gajic se opasno posvadjao sa loptom. Erakovic defanzivno nikad bolji, u napadu (ocekivano) neupotrebljiv. Dragovic doktor, Degenek dobar. Sanogo dobar, Krsticic slabo. Kataija i Ivanica dobro generalno zatvorili i nije ih bas nesto bilo (osim gola Kataija). Kanga mlak. Dioni borben, postaje sve bolji. Od izmena Lazetic, a posebno Stanić pozitivno iznenadili, zasluzuju dosta vecu minutazu. Falko bi mogao da bude dobar tandem sa Dionijem, valjalo bi ih isprobati vise. Sudjenje generalno dobro, mada je Partizanu na momente dopustao nesto grublju igru, sto je na kraju pokusao malo da kompenzuje.

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 19, 2021 at 20:52

JEL TO BRANITE NAVIJACE PARTIZANA KAD NECETE DA OBJAVITE KOMENTAR,STA JE PROBLEM PO VAMA OK STO VREDJAJU BORJANOVU SUPRUGU,SMESNI STE SA OVOG SAJTA

Reply
Aleksandar 89 сеп 20, 2021 at 13:41

Milos Rankovic ko ih brani?

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 19, 2021 at 20:33

NISTA OVO NIJE DOBRO,JA NEZNAM STA JE SA BORJANOM,PRVO SERIF,PA BRAGA,SAD OVI,TOTALNO VAN FORME,TREBA GA MALO ODMORITI,RAZUMEM MNOGO JE URADIO ALI MORA BOLJE ILI ODMOR,ISPUCAVANJE LOPTE UZAS,NEMA FUDBALA BEZ SPICA,NAMA TREBA DVA TRI IGRACA NA ZIMU,I OVO VREDJANJE BORJANOVE SUPREGE STVARNO NEZNAM DOKLE VISE,VREDJAJU PREDSEDNIKA DRZAVE,COVICEVU CELU FAMILIJU,BORJANOVU PORODICU,POJEDINI BIVSI FUNKCIONERI I DETE BORJANU,IMALI OVA DRZAVA BRE SNAGE I VOLJE DA STANE OVIM OLOSIMA OD NAVIJACA PARTIZANA NA PUT,ZATVORITE IM I STADION I DVORANU NA GODINU DANA,DOKLE BRE VISE DA SLUSAMO VREDJANJE I PRETNJE OVIH OLOSA,KO SE BRE PLASI OVIH OLOSA,IDU PO NJIH DESET U GRUPI NESMEJU NIKAD SAMI DA IDU,HOCEMO DA DRZAVA REAGUJE POSLE KAD DODJE DO PROBLEMA BICE KASNO

Reply
Aleksandar 89 сеп 20, 2021 at 13:41

Milos Rankovic do kakvih problema?

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 19, 2021 at 20:28

STANIĆ JE DOKTOR NAUKA I PODSEĆA ME NA GRUJIĆA..BEZ RAZMIŠLJANJA MORA DA IGRA OD POČETKA SVAKU TEKMU..NARAVNO I FALKO…ŽALOSNO JE STO IGRA DIONI

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 19, 2021 at 20:26

JEL SADA OPET SVIMA JASNO DA JE KRSTIČIĆ IGRAČ IZ PROŠLOSTI KAD SE JOŠ NIJE NI IGRAO FUDBAL..OSLOBODILI SMO SE NIKOLIĆA SAD NAS oVAJ UBIJA KOLIKO JE ČOVEK NESPOSOBAN,PRESPOR(MISLIM DA TOZA TRENIRA NEDELJU DANA BIO BI BRZI SA 103G)..PA ON SE JADNIK UMORIO U 17 min I SA NJIM JE UTOPIJA OD IGRE

Reply
Janko сеп 20, 2021 at 02:41

Samo ti komentarišeš, jer ljudi neće da budu na istim stranicama s tobom. Pišeš godinama ovde samo gluposti i budalaštine, a normalni ljudi neće da se nadmeću s tobom i eventualno polemišu sa budalom, jer ćeš ih pobediš na iskustvo. Sjaši sa ovog portala, idi na grobarski i njih tamo iritiraj sa svojim neviđenim budalaštinama.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 20, 2021 at 11:04

koji si ti sad tarzan

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 19, 2021 at 20:23

KATAI.KATAI I SAMO KATAI..NE SMEM NI DA POMISLIM KAKVA BI MI EKIPA BILI BEZ NJEGA

Reply

Leave a Comment