Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВечити дербиМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Дерби печат

 

Након сјајног отварања сезоне у Лиги Европе и победе против фаворизоване екипе Браге, фудбалере  нашег шампиона чека вечити дерби, у којем ће у оквиру деветог кола Линг Лонг Суперлиге Србије, одмерити снаге са тренутним лидером суперлигашког каравана, вечитим ривалом, екипом Партизана, који је на програму у Недељу од 18:00 часова, на стадиону Југословенске Народне Армије.

Вицешампион и тренутни лидер нашег првенства игра у јако доброј форми.
Може се рећи да је тренер Станојевић посложио тим по свом укусу, па је тако екипа остварила и најбољи старт сезоне у последњих пет година.
У првенству су први, са утакмицом мање, као и Црвена звезда, али и са два бода предности у односу на нашег шампиона, док су се у Европи пласирали у новоосновану Лигу Конференција, која је може се рећи пандан некадашњем Интертото Купу, у којем су на премијери остварили и прву победу, савладавши у гостима екипу Анортозиса, резултатом 2:0, голове су постигли повратник и најбољи стрелац екипе ове сезоне, Рикардо и најновије појачање вицешампиона, холандски интернационалац Квинси Мениг.

Поред низа од седам победа, са једва два примљена гола, уз невероватних 25 постигнутих, фудбалери вицешампиона Србије, остварили су и запажене резултате и на међународној сцени, где су се преко Дуњајске Стреде, Сочија и Санта Кларе, пласирали у Лигу Конференција.

У односу на прошлу сезону, екипа је освежена и појачана са неколико проверених фудбалера, па су се тако у клуб вратили Рикардо, Данило Пантић, Милан Лукач и Немања Милетић, док су Квинси Мениг и Синиша Саничанин доведени као инстант појачања.
Екипу су напустили дугогодишњи чувар мреже Владимир Стојковић, Маки Бањак, Такума Асано, док су Светозару Марковићу и Филипу Стевановићу истекле позајмице и морали су да се врате у своје матичне клубове.
Може се рећи да су у табору вицешампиона погодили са избором појачања за ову сезону и ако није било неких великих прихода од продаје играча. Па је тако Синиша Саничанин постао стуб одбране, Данило Пантић је до повреде био главни идеолог екипе, док је Рикардо убедљиво најбољи играч и стрелац екипе са 13 голова на 14 утакмица.

За очекивати је да Александар Станојевић супростави Звезди најјачи расположиви састав, са циљем да се победом одвоји на великих пет бодова.
Али то не значи да ће срљати и изаћи високо, напротив, знајући Станојевића и његов начин играња дербија, Партизан ће изаћи опрезно, са појачаном средином, а онда да преко брзе транзиције угрози гол нашег шампиона.

Пред овај сусрет Станојевић је истакао:

,,Знамо шта значи дерби свима нама и навијачима. Не треба трошити речи, драго ми што смо у дерби ушли у ситуацији да противник не може да нам се одлепи, да смо конкурентни у трци за титулу шампиона. Сада је таква ситуацијa, задовољан сам. Спремно дочекујемо и надамо се најбољем„, рекао је Станојевић на конференцији за медије.

Оба ривала сутрашњи дерби дочекују после победа у европским утакмица.

,,У ове две европске утакмице добро смо се показали и ми и они. Можда даје неко растерећење да се дерби игра за навијаче. Ово је празник за све нас, подстицај за све оно што смо урадили у Европи за српски фудбал, да буде једна добра прича. Са те стране можемо да уђемо са више ризика и ми они. Играмо на нашем стадиону, посебна је енергија и верујемо у победу„, рекао је Станојевић који је упитан колико би победа могла да значи за коначан епилог у првенству.

Најважније да смо ми конкурентни, да не отпаднемо рано, имамо доста тешких утакмица. Титула се не осваја после седмог кола, али може да се изгуби. Сада је позитивније за нас„.

Станојевић је похвалио игру сутрашњег ривала у претходном периоду.

Пратимо њихову ситуацију, свака им част на утакмици против Брага. Ми из струке знамо шта значи победити португалског представника из врха лиге. Променили су стил, опаснији су транзицији. Све остало очекујем, нема изненађења. Ми имамо наш стил. Мислим да ће бити занимљиво„, закључио је Станојевић.

Пројектовани састав Партизана за сутрашњи меч је следећи:

Поповић-Миљковић, Вујачић, Саничанин, Обрадовић-Здјелар, Шћекић-Марковић, Натхо, Јовић-Рикардо.

Са друге стране црвено бели сутрашњи вечити дерби дочекују у добром расположењу.
Фудбалери Црвене звезде су у серији од шест победа, од којих је последња извојевана против португалског представника у Лиги Европе, екипе Браге, у мечу који је пратила фантастична атмосфера са трибина, црвено-бели су славили са 2:1, головима Милана Родића и Александра Катаија.

Поред победе, фудбалери нашег шампиона показали су и изузетну тактичку зрелост у својеврсној партији шаха коју су сервирали наш стратег Дејан Станковић и колега са друге стране Карлос Карвахал.
Нема сумње да нас једна таква шаховска партија очекује и сутра на стадиону Југословенске Народне Армије.
Поред императива победе, који сваки дерби носи са собом, као и два бода заостатка у односу на вечитог ривала, фудбалери нашег шампиона желеће да прекину низ од пет година без победе на стадиону највећег ривала, када је последњи пут,  27. Фебруара 2016. у оквиру 24 кола фудбалског шампионата Србије, наш шампион славио са 2:1, головима Луиса Ибањеза и Хуга Виеире.

Пред овај сусрет шеф стручног штаба Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

– Дерби је нешто на шта Србија треба да буде поносна, поготово у последње време, јер као што сви могу да виде и Звезда и Партизан крче пут домаћег фудбала да у Европи имамо можда и два директна учесника у Лиги шампиона, ако не то, онда бар скраћене квалификације, где ће бити доста лакше. Што се тиче нас, Бен је повређен, а покушаћемо да оспособимо Павкова да одигра бар неки минут, али као што сам рекао и пред Брагу – кога нема, без њега се мора. Игра се на свака три дана, искористићемо и ово данас за анализу да се што боље спремимо и тактички поставимо како желимо. Знате и сами, дерби не може да се прогнозира, али долази у добром моменту за нас. Победа против Браге даје сигурност и самопоуздање и оптимиста сам – почео је Станковић.

Говорио је Станковић и о припреми за дерби.

– Више је то психолошки, него тактички. Не можемо ми једни друге много да изненадимо, јер се добро познајемо, а стил игре обе екипе је већ сад препознатљив. Тако да, мислим да не могу да нас изненаде, могу да замене неког играча за играча, али то је то. Битна је психологија овде, јер на осталим утакмицама губиш бодове, а дерби је пораз, ако га изгубиш. Тад губиш као навијач пре свега и онда је то много тешко да се прихвати. Тако да, урадићемо све да се вратимо са позитивним резултатом.

Стратег нашег шампиона сматра да дерби не може да се прогнозира.

– Нема ту калкулација и не може да се прогнозира. Играћемо да победимо. Партизан има добар старт сезоне, поштујем тренера Станојевића који је издигао екипу, где они заиста тешко примају голове. Организовани су, имају добар средњи блок из ког остављају простор брзим нападачима. И ми, као вероватно и они, идемо на победу, а видећемо шта ће дерби изнети.

Осврнуо се Дејан Станковић и на појединце, па је тако прокоментарисао Катаија, Гобељића, Дионија…

– Катаи је неко ко се не плаши и не занима га који је минут утакмице у смислу преузимања одговорности. Храбар је и сви му верујемо. Похвалио бих и Гобељића за партију против Браге, јер је чувао њиховог најбољег играча. Јесмо примили гол који је био последица умора и наших ситних грешака, али ме је он одушевио. Диони је “порастао” у последњих месец дана и мени је драго када шпиц улази у шансе, али је време да их реализује. Директан сам са мојим играчима и кажем – шпиц Звезде из две шансе мора да постигне два гола и шпиц Звезде и када нема ниједну шансу, мора да измисли гол. Ипак, заиста сам задовољан Дионијевим радом и напретком. Дошао је касно, у смислу тога да је без припрема кренуо да игра и одразило се то на њега и на повреду коју је „вукао“ од пре, али заиста верујем у њега. Не само у њега, већ у цео тим. Не бих да издвајам никога, јер појединца код нас “избаци” група. Видели сте и против Браге да је морало више од онога што смо се договорили, а момци су то испунили и то очекујем и у недељу.

Прекиди су били заштитни знак и велико оружје Црвене звезде прошле сезоне, а погодак Родића против Браге наговештава да би то могло да се настави.

– Ситнице одлучују велике утакмице. Ко буде имао више концентрације на прекидима, на одбијеним лоптама, на томе да не погреши пас у опасној зони – то прави превагу. Задовољан сам прекидима сада и могу да кажем да много радимо на њима. На почетку смо можда мало комотно улазили у противничке шеснаестерце, а сада идемо да дамо гол.

За крај свог излагања, Станковић је нагласио  да му правило о једном “бонус” фудбалеру у стартној постави не прави проблем.

– Ништа ми то не ремети, јер наши “бонуси” су са разлогом одабрани и они могу на свакој утакмици да клубу дају нешто и да на неки начин допринесу екипи. Верујем у њих – закључио је Станковић.  

Правду на 165. вечитом дербију делиће Новак Симовић из Ловћенца, а његови помоћници крај аут линија биће Никола Ђоровић (Крагујевац) и Милош Симовић (Ловћенац) , док ће четврти судија бити Милош Милановић.
У ВАР соби ће седети Срђан Јовановић и Урош Стојковић.

 Директан пренос 165. по реду вечитог дербија, можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт.

Повезане вести

8 comments

Gogi сеп 19, 2021 at 17:31

Vidim na dosta portala pa i na stokinom forumu da najvise komentarisu kako treba iznervirati Kangu i izbaciti ga iz takta sto ce i pokusati i kako treba ostro da idu na Kataija i Ivanica sto ce takodje pokusati pogotovo ono dvoje drvoseca Zdjelar i Scekic…Znaci Deki bi trebao da dobro skrene paznju Kangi pre utakmice da se ni na koji nacin ne da isprovocirati vec da igra najbolje sto moze a na eventualne ostre faulove umesto da poludi treba da im se smeje u lice to ih najvise napali protiv nas kada im se smejes u one crnokosuljaske face tada oni polude i mogu da naprave bas ono sto prizeljkuju da Kanga uradi da naprave neki ostriji start za isklucenje…Ostali igraci a imamo itekako igraca koji mogu da iznenade Dragovic, Degenek, Rodic, Sanogo, Dioni pa Falko, Zivkovic ako budu igrali treba da zapnu najjace sto mogu i da daju podrsku Ivanicu, Kangi i Kataiju da plesu po terenu…A ako vec hoce batinanje tu je brat Sanogo on zna kako da im da po onim ruznim njuskama uvek i to majstor uvek na granici nekoj ne dobije crveni karton a naklepa ih po usima svaki put dovoljno za 1 zuti karton a oni odu kucama isamarani 🙂

Reply
Delije Sever Ns сеп 19, 2021 at 10:00

Vi ste obične budale.Vama je sve njihovo grobarsko bolje nego naše.E moji stručnjaci gde je taj Rikardo igrao pre partizana i kad je otišao iz partizana…da je toliko dobar on bi tamo i ostao a nebi se vraćao nazad da oživi karijeru da bi mogli negde da ga utope.Ajde bre nelupetajte više gluposti i nekenjajte i nelečite vaše komlekse po ovom portalu a nemate ni dva četvrtka na tribini.Ko zna uopšte ko ste i šta ste vi…Loki ajde u penziju i ne seri više.Dođi na Sever i reci ja sam taj i taj sto stalno kenja da te odma pošaljemo gde i zaslužuješ da budeš.

Reply
dusan сеп 19, 2021 at 08:31

ceka nas teska utakmica. nama je neophodno da igra pavkov i da visoke lopte moze da spusta i da dobija duele u vazduhu. mislim da je risairo los ali ako cemo da budemo posteni on nije dobio nijednu upotrebljivu loptu. mislim da je sredina terena – sanogo, katai, kanga i ivanic ipak mnogo kvalitetnija od onoga sto vidimo na terenu. ne razumem zasto lopta tako tesko ide. svi hvale dragovica ali nama na svakoj utakmici protivnik ima nekoliko suteva sa dvadesetak metara bez bloka. degenek je u losoj fazi. neko mora nesto da odigra da bismo dobili. nadam se takodje da ce stankovic nesto promeniti u postavci, jer ako igramo isto onda ce pritisnuti kataija i ivanica, iyaci visoko i bice problema. svi na sever danas, pesma da ne prestane, i to je sto mi mozemo.

Reply
Otpisani101 сеп 18, 2021 at 23:45

I pozdrav za krvavog Koji je rekao surovu istinu…fudbaler Ili zna Ili ne zna…samo u zvezdi pojacanjima treba godinu Dana da SE prilagode…pa nisu igrali odbojku pa presli na fudbal pa treba da SE prilagode…

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 19, 2021 at 17:12

pozdrav i za tebe brate..ja sam samo previše strog jel sam dugo u nemačkoj i pratim i opštinske lige koliko volim fudbal..na žalost pojednici veruju pričama a ne svojim očima..ti i loki sve u srz napisali sto sam ja pisao već mesecima

Reply
Otpisani101 сеп 18, 2021 at 23:36

Da budemo posteni komsije ko ga god dovedu postigne gol…dioni I zivkovic su komedija…iskreno Ako uzmemo bod to je kao pobeda…igramo sporo,dosadno I verovatno derbi ce stankovic kalkulisati na remi I naravno izgubiti…kad smo igrali na remi I kalkulisali mi smo izgubili…ocekujem defaznivnu zvezdu I naravno Bez ideje u napadu kao protiv brage…daj boze da me demantuju Ali stankovic pod pritiskom je ocajan

Daj boze da me demantuju I stankovic I fudbaleri…
..

Reply
Loki сеп 18, 2021 at 23:57

Hvala Bogu da neko otvoreno i pošteno kaže nešto što svi skrivaju ili se prave ludi. Dragovic i Degenek su među najsporijim štoperima u Ligi Evrope, a nisu mnogo bolji ni za našu Ligu. Obojoca inteligentni igrači, znaju i raxumeju fudbal kao igru, čitaju sve, ali prosečne skok igre(iako su obijica visoki!?) I relativno spori.!!! Vezni red ko u vreme Šekularca i Vladice RPopovića, a špic komsi komsa… Živković? Jel on u one dve utakmice kao špic uputio ijedan udarac na gol? Da li je ijednom centrirao, predriblao nekog…? Nije. Ali kazu da je brz. Aha, super…i Spidi i Bakaprase brzi… Derbi? Odgovara i remi…samo NE poraz.

Reply
Otpisani101 сеп 19, 2021 at 00:03

Brate zivkovic brz Ali mi u dve utakmicu to nismo videli…dioni smesan…kod komsija rikardo dao skoro vise golova nego NASA CELA ekipa…Kako njemu ne treba da SE adaptira, pitam mrkelu…

Reply

Leave a Comment