Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет 165. вечитом дербију

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова гостују Партизану у оквиру деветог кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да забележе још један тријумф у домаћем шампионату након што су освојили три бода у групној фази Лиги Европе савлдавши Брагу на свом стадиону са 2:1 головима Милана Родића и Александра Катаија.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Први вечити дерби одигран је 5. јануара 1947. године када је Црвена звезда победила Партизан на гостовању резултатом 4:3. Меч је обележио хет-трик нашег фудбалера Јована Језеркића, а четврти гол за Звезду дело је Предрага Ђајића. Такође, први гол у вечитом дербију постигао је управо Језеркић и тиме се уписао у историју српског фудбала.

До сада смо се са екипом из Хумске састали 164 пута и из тих дуела имамо позитиван скор. Црвено-бели су од укупно 164 утакмице победили на 64 сусрета уз чак 228 постигнутих голова, 52 пута до сада се меч завршио нерешеним исходом, а 47 пута је славио вечити ривал.

Последњи дуел између Црвене звезде и Партизана одигран је прошле сезоне у оквиру финала Купа Србије. Пошто није било голова у регуларном делу утакмице победника су одлучили једанаестерци после којих је славио наш тим (4:3), а јунак пенал серије био је капитен црвено-белих Милан Борјан. Овом победом Црвена звезда је освојила дуплу круну.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви заљубљеници у црвено-беле боје ће моћи да обезбеде своје улазнице за 165. вечити дерби који ће наш клуб играти на гостујућем терену на благајни стадиона „Рајко Митић“ данас у периоду од 10 до 17 часова. Цена карата за северну трибину износи 800 динара, док ће за запад бочни улаз А, она износити 2000 динара.

Директан пренос 165. вечитог дербија, можете да пратите на каналима Аренаспорт1 са почетком у 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда нема пораз у досадашњем току првенства, а изабраници Дејана Станковића су забележили шест победа и један реми уз гол разлику 13:3. Такође, наши првотимци имају утакмицу мање у односу на остале тимове у шампионату. После репрезентативне паузе Звезда је славила против Пролетера (3:0) у домаћем шампионату и против Браге (2:1) у оквиру првог кола Лиге Европе на свом стадиону. Екипа Дејана Станковића ће покушати да настави серију позитивних резултата и на крилима победа забележи још један тријумф.

Вечити ривал се тренутно налази на првом месту на табели и има максималан скор од седам победа, уз гол разлику 25:2. Редом су савладали Пролетер, Војводину, Вождовац, Нови Пазар, Колубару, Раднички из Ниша, као и Раднички из Крагујевца. Такође, успешно су се пласирали у Лигу конференција где су забележели један тријумф у групној фази у победи над Анартозисом. Црно-бели су се и појачали у овом прелазном року доласцима Рикарда, Саничанина, Немање Милетића, Милана Лукача и Квинси Менига.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

-„Дерби је нешто на шта Србија треба да буде поносна, поготово у последње време, јер као што сви могу да виде и Звезда и Партизан крче пут домаћег фудбала да у Европи имамо можда и два директна учесника у Лиги шампиона, ако не то, онда бар скраћене квалификације, где ће бити доста лакше. Што се тиче нас, Бен је повређен, а покушаћемо да оспособимо Павкова да одигра бар неки минут, али као што сам рекао и пред Брагу – кога нема, без њега се мора. Игра се на свака три дана, искористићемо и ово данас за анализу да се што боље спремимо и тактички поставимо како желимо. Знате и сами, дерби не може да се прогнозира, али долази у добром моменту за нас. Победа против Браге даје сигурност и самопоуздање и оптимиста сам“, рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Партизана састоји се од добрих појединаца, како младих тако и искусних фудбалера. Тренутно најефикаснији фудбалер вечитог ривала јесте центарфор Рикардо који је постигао девет голова од почетка сезоне, а на листи стрелаца други за њим је Натхо са четири поготка. На левом боку ће шансу вероватно добити Квинси Менинг који је у црно-беле дошао из Твентеа и већ је био стрелац против Анартозиса у Лиги конференција. Десно крило је резервисано за капитена Лазара Марковића, на средини терена ту су најбољи асистент вечитог ривала Милош Јојић, потом Зђелар и Шћекић. Штоперски тандем ове сезоне чине Вујачић и појачање из Војводине Синиша Саничанин. Још један повратник у Партизан јесте голман Милан Лукач који још увек није бранио ове сезоне.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на 165. вечитом дербију делиће Новак Симовић, а његови помоћници крај аут линија биће Никола Ђоровић и Милош Симовић, док ће четврти судија бити Милош Милановић. У ВАР соби седеће Срђан Јовановић и Урош Стојковић.

(извор: ФК Црвена звезда)

Повезане вести

1 comment

Otpisani101 сеп 18, 2021 at 23:57

Ajde stankovicu jednom u zivotu utakmicu pod pritiskom igraj na pobedu…sto neverujem Ali molim te iznenadi me…

Reply

Leave a Comment