Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци чувају прво место

Омладинци Црвене звезде савладали су ТСЦ са 4:1 у домаћем првенству. Изабраници Марка Неђића су доминирали током целог меча, а питање победника решили су у другом полувремену. Двоструки стрелци били су Марко Ћурић и Марко Стојановић.

Црвена звезда – ТСЦ 4:1 (1:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.
Судија: Игор Ковачевић.
Стрелци: Ћурић у 7. (из једанаестерца) и 69. и Стојановић у 68. и 89.минуту за Црвену звезду, а Бескорвајни у 24.минуту за ТСЦ.
Жути картони: Лечић (Црвена звезда).
Црвена звезда: С. Маринковић, Мимовић (од 84. Марић), Радојевић, Лековић, Мелентијевић, Лечић, Ћурић (од 87. Огњеновић), Стојановић, Кахвић (од 87. Ракић), Милосавић (од 73. Пиргић), Николашевић (од 81. Бранковић).
ТСЦ: Амиџић, Остојић, Дмитровић, Кангрга, Виола (од 88. Милошевић), Бескорвајни, Гардашевић, Ракић, Марсенић (од 73. Крунц), Бугарин, Петровић.

Кренули су офанзивно јуниори нашег тима и већ у шестом минуту створили прву опасну прилику, Николашевић је проиграо Кахвића који је сјајно шутирао, голман одбио лопту, а у наставку акције је Николашевића у шеснаестерцу оборио Дмитровић и судија је показао на белу тачку. Сигуран извођач био је Ћурић – 1:0. Прва добра шанса за госте догодила се у 11.минуту. Ракић је одлично пронашао Бескорвајног, који је искоса са леве стране шутирао поред гола. Наставили су црвено-бели са нападима, а нову повољну шансу наш тим је имао у 20.минуту преко Радојевића, који није био довољно прецизан.

ТСЦ је изједначио у 24.минуту. Бескорвајни је шутирао, Маринковиċ зауставио његов ударац, али је из другог покушаја погодио мрежу – 1:1. Примљени погодак није деморалисао изабранике Марка Неђића већ су наставили да „кидишу“ ка голу ТСЦ-а. Два пута је Мимовић пробио по боку, али је фалило конкретности у завршници. У 37.минуту Стојановић је оштро „тукао“ са дистанце право у наручје голмана Амиџића.

Офанзива наших омладинаца настављена је и у другом периоду игре. Стојановић је у 50.минуту после продора по левој страни, центрирао на другу стативу, али Милосавић није стигао до ње. Три минута касније, Стојановић је „пуцао“ са ивице шеснаестерца, али право у чувара мреже гостију. У 60. минуту Стојановић и Радојевић су комбиновали, а на центрирану лопту натрчао је Милосавић, али је Амиџић био добро постављен.

Након тога Кахвић је два пута солидно покушао, али је резултат остао непромењен. Притисак црвено-белих се постепено појачавао, а награда за добру игру стигла је у 68.минуту. На одлично изведен корнер, изванредно је скочио Марко Стојановић – 2:1. Само минут касније, нови гол. Акцију Лечића и Николашевића крунисао је Ћурић и после сјајног дриблинга савладао Амиџића – 3:1. Нису смиривали темпо фудбалери нашег тима, а у 80.минуту комбинација Кахвића и Пиргића замало да резултира поготком. До краја сусрета, наши омладинци су постигли још један погодак преко Марка Стојановића за коначних 4:1.

(извор: ФК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment