Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

На отварању нове сезоне Црвена звезда и Арт Баскет

У 1.колу Женске кошаркашке лиге Србије, која стартује 2. октобра, састаће се Црвена звезда и Арт Баскет, одлучено је жребом у Крагујевцу.

Дуел шампиона и вицешампиона и освајача Купа Милан Цига Васојевић нас очекује већ на премијери 1. колу у хали “Баскет Сити”. Звезда у другом путује у Крагујевац на дуел против Радничког, док у трећем колу у Београд долази повратник у Прву лигу, Пролетер из Зрењанина.

У 10. колу игра се први “вечити дерби” у женској кошарци, а коло пре у Новом Саду одмериће снаге Војводина 021 и Црвена звезда, док ће први део лигашког дела затворити Радивој Кораћ и Црвена звезда.

Дванаест екипа ће чинити Прву лигу, Новосадска ЖКА и Спартак из Суботице су напустили друштво најбољих, док су Вршац и Пролетер из Зрењанина заузели њихова места.

Нова сезона почиње првог викенда октобра (2/3. октобар), последње коло је на програму последњег викенда у марту 2022. године, 26/27.марта, након Фајнал фора Купа Милан Цига Васојевић. Плеј-оф почиње полуфиналном серијом која се игра на две победе, 2/3. априла. Шампион Србије биће познат након три победе у финалној серији која почиње 13. априла, а трајаће најкасније до 30.априла.

До краја календарске године биће одиграно 13 кола, а прво ванредно коло је шесто, 2/3.новембра. Такмичење се наставља 15/16. јануара када је на програму 14. коло.

У току сезоне имаћемо и две репрезентативне паузе. Први период посвећен окупљању репрезентације биће од 6. до 20. новембра у склопу квалификација за Европско првенство 2023, након седмог кола, а друга пауза је заказана за период 5-19. фебруар 2020. године када ће репрезентација Србије учествовати на квалификационом турниру за Светско првенство 2022.године у Аустралији, након 17 одиграних утакмица у ЖКЛС.

ККЖ Црвена звезда Комбанк је протекле четири сезоне освајала шампионску титулу, у сезони 2019/20 није проглашен шампион услед прекида сезоне због пандемије вируса ковид-19. Активност прволигаша у прелазном року показује да ћемо ове године гледати занимљиву шампионску трку.

Шеснаестина финала Купа Србије на програму је 1. децембра, а до краја текуће године одиграће се и мечеви осмине финала, 29. децембра. Четвртфинале је заказано за 19. фебруар 2022. по повратку са репрезентативне паузе, а Фајнал фор Купа Милан Цига Васојевић 12/13. марта 2022. године.

У наставку погледајте комплетан распоред утакмица Црвене звезде у новој сезони домаћег такмичења.

  1. Црвена звезда – Арт Баскет
  2. Раднички КГ – Црвена звезда
  3. Црвена звезда – Пролетер
  4. Црвена звезда – Краљево
  5. Дуга – Црвена звезда
  6. Црвена звезда – Вршац
  7. Војводина 021 – Црвена звезда
  8. Црвена звезда – Студент
  9. Врбас – Црвена звезда
  10. Црвена звезда – Партизан 1953
  11. Радивој Кораћ – Црвена звезда

The post На отварању нове сезоне Црвена звезда и Арт Баскет appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment