Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Дегенек: „Нисмо пали после примљеног гола“

Још једно вече за памћење и велика европска победа, а неко ко је био у већини тих подухвата стандардан члан дефанзивне линије Црвене звезде је Милош Дегенек. Тако је било и вечерас….

Битно је да смо стартовали победом, мислим да је ово први пут од кад сам у клубу да смо европску турнеју почели тријумфом. Све то нам даје додатну снагу и енергију за наставак такмичења. Лепо је победити код куће, пред доста навијача. Показали смо да смо права екипа, да играмо наш фудбал и да се не прилагођавамо ником. Стручни штаб је такође одрадио феноменалан посао, тактика је била беспрекорна и сви су заправо одрадили свој посао. Сви који су били на терену, уз екипу, на трибини… Само треба овако да наставимо – почео је Дегенек.

После првог датог гола, практично из следећег напада, гости су дошли до изједначења.

– Најлакше је примити гол после датог, али битно је да се одржи концентрација. Не бих рекао да је ико кикснуо. Сви смо могли нешто више да урадимо, боље реагујемо и спречимо. Позитивно је што нисмо пали после тога, нисмо се бранили, већ наставили да нападамо и испоставило се да је та ситуација када је напрвљен пенал над Иванићем био кључан. Потом рутинска реализација Катаија. Желели смо победу и због навијача и ове атмосфере.

Дегенек је Рикарда Орту издвојио као најопаснијег офанзивца Браге.

– Сви су добри играчи, брзи су, одлично се крећу. Гобељић је Орту врхунски чувао, одиграо перфектну утакмицу, а он им је најбољи играч, рекао бих. Незгодна екипа генерално, нису случајно били четврти у Португалу, имају практично тим за Лигу шампиона.

У недељу од 18 часова, на програму је 165. вечити дерби, али Дегенек не размишља превише о томе.

Није битно шта нас чека у недељу, већ све оно до краја сезоне. Свака утакмица је битна једнако и важи три бода. Дуга је сезона – закључио је Дегенек.

The post Дегенек: Нисмо пали после примљеног гола appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment