Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Цирбес: „Почаствован сам што сам добио прилику“

Дошао је да помогне тиму да се спреми за нову сезону, а услед разних околности вратио се у Црвену звезду, барем до децембра. Мајк Цирбес по трећи пут ће носити црвено-бели дрес, а у разговору за „Спорт Клуб“ рекао је да је почаствован због прилике која му је указана, као и да је свестан шта се очекује од њега.

До среде шампион региона и Србије је имао само једну праву здраву „петицу“, и то Огњена Кузмића. Повреда Ерона Вајта, који ће са терена бити одсутан између два и три месеца, ставила је Дејана Радоњића у незгодан положај, а решење је пронађено у Цирбесу. Могло би се рећи да је то и било очекивано, с`обзиром на то да је немачки центар последњих недеља тренирао са тимом, а чак и био у саставу на пријатељским утакмицама.

– “Осећам се веома добро што сам поново ту, наравно. Осећај је идентичан као први и други пут. Заправо сам дошао овде да бих помогао тиму, а на крају сам и потписао. Почаствован сам што сам добио прилику, наравно да ћу дати 100 одсто од себе и пружити тиму шта год да је потребно”, нагласио је Цирбес за „Спорт Клуб“.

Цирбес је претходно боје црвено-белих бранио од 2014. до 2016. године, када је тренер тима такође био Радоњић. Вратио се у Београд две године касније, када су се на клупи Звезде смењивали редом Милан Томић, Андрија Гавриловић и Драган Шакота. У међувремену је са Радоњићем сарађивао у Бајерну и између осталог бранио боје Цедевите Олимпије.

– “То што све добро познајем је имало великог удела у одлуци. Сматрам да је то изузетно позитивна ствар, знам шта тренер тражи. Сарађивао сам дуго са њим већ у Звезди, такође и у Минхену, тако да се добро познајемо. Исти случај је и са играчима, у контакту смо били свакодневно, верујем да је то позитивно за хемију у тиму и све”, рекао је Цирбес и потом се осврнуло на то да се није много тога променило од његовог претходног играња за Звезду, “Неке ствари су остале исте, такође су се вратили неки играчи који су раније играли за Звезду, а ту је и тренер. Идеје које се тичу саме игре су скоро исте као раније, а као што сам рекао већ знам шта је потребно и даћу 100 одсто од себе.”

О могућности да Цирбес добије уговор са Звездом спекулисало се данима, посебно од Вајтове повреде, а на питање да ли су му неки саиграчи наговестили да би то могло да се деси одговорио је:

– “Можда и јесу. Неки су ми говорили да би могла да се појави прилика, можда не, а ја сам само желео да помогнем тиму, да буде бољи, и само будем центар који им је потребан. Дошао сам овде без икаквих очекивања да бих могао да добијем уговор, само да бих помогао тиму, а и они мени, да бих се вратио у форму. Испоставило се да је то било добро за обе стране.”

Искусни немачки центар истакао је да Црвена звезда заузима посебно место у његовом животу, али да упркос томе постоје неке ствари које га чине да помисли да их доживљава први пут.

– “Нисам сигуран да бих икада могао да се навикнем на величину Звезде, то је увек нешто посебно. Јесте да се размишља о томе, али сваки пут када закорачим у халу и видим пуне трибине, увек је то нешто ново, као први пут. Не могу чак ни да објасним. Осећај у Звезди је нешто посебно, навијачи су велики део нашег тима, ако нам се то одузме биће нам теже, али знам ћемо бити сјајни заједно”, нагласио је нови играч Црвене звезде.

Што се тиче амбиција у наредној сезони, у којој ће се ‘црвено-бели’ борити на четири фронта, али први у АБА лиги и Евролиги, Цирбес наглашава да се зна шта је приоритет у овом тренутку.

– “Првенствено чекамо да се сви момци врате у тим после повреда, већ смо имали тежак почетак, иако сезона није ни почела. Верујем да смо на правом путу, треба да помогнемо новим играчима да се навикну на стару екипу, која је дуго овде, и да нађемо начин да будемо тим какав желимо да будемо, а због тога морамо да радимо сваког дана, а сигуран сам да ћемо у томе и успети. Идемо утакмицу по утакмицу, то сви кажу, али такав приступ је исправан”, рекао је Цирбес за „Спорт Клуб“.

(извор: sportklub.rs)

Повезане вести

1 comment

Loki сеп 18, 2021 at 01:30

Ja sam mislio da je Cirbes zavrsio katijeru. Pa, pre 2 i po godine smo mu dali otkaz u februraru, jer veze nije imao. Sad se pojavljuje pravo i niotkuda igrač koji nije nivo ni „Tamiša“ iz Pančeva. Ovo da nije smešno, bilo bi žalosno. Samo jos da se vrati Demarkus Nelson… mada ja glasam za Jeretina.

Reply

Leave a Comment