Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Црвено-бели први пут у медијима у новој сезони

КК Црвена звезда у среду је имао традиционални „Media Day“ Евролиге.

Такозваним “отвореним даном за медије “званично је почела такмичарска 2021/22 сезона за црвено беле.

После стандардних обавеза за кошаркаше и стручни штаб, интервјуа за потребе ЕЛ, али и званичне клупске налоге (које ћете видети у наредним данима…) одржана је конференција за новинаре на којој је представљена екипа Црвене звезде за такмичарску сезону 2021 / 2022.

Бројим медијима прво се обратио тренер Дејан Радоњић који се одмах на почетку осврнуо на проблеме због којих екипа није била у могућности да крене на пут у Грчку и обавезама које следе црвено белима:

– Одавно нисмо били у прилици овако да се дружимо. Биле су неке сличне конференције пред плеј-оф АБА лиге, надам се да ћемо у предстојећој сезони моћи да функционишемо како треба и да ће сезона имати другачију ситуацију у односу на прошлу. Као што знате, били смо сви у проблематици с ковидом и амбијентом какав не желимо да буде више. Надам се присуству наших навијача у предстојећој сезони. Од самог старта припрема смо имали одређене проблеме што се тиче повреда. Надали смо се да ће то брзо да прође и очекивали да ћемо имати могућност да припремни период одрадимо како смо желели. То је донекле функционисало до турнира у Минхену, после чега се проблематика додатно повећала – рекао је Радоњић и додао:

– Од тада смо били размишљања да би одлазак у Грчку могао да нам представља само још већи проблем, што би нас додатно оптеретило. Трудимо се да функционишемо максимално колико можемо у предстојећим околностима, радимо и чекамо повратак играча, покушаћемо да урадимо нешто до почетка АБА лиге и Евролиге, како бисмо били спремни за прве изазове – додао је тренер црвено белих и осврнуо се на 4 такмичења која предстоје нашем тиму:

– Оно што ми желимо да урадимо ове сезоне јесте да будемо бољи у Евролиги него прошле године. АБА лига је можда и најквалитетнија од оснивања, биће изазовно и захтевно. Пробаћемо да пружимо свој максимум у свим такмичењима и пробаћемо да урадимо оно с чиме бисмо били задовољни. Што се тиче броја играча, ако се гледа из перспективе онога што нам се десило, реткост је ово што нам се десило, да останемо без оволиког броја играча у кратком временском периоду. Потрудићемо се да обезбедимо што већи фонд играча како бисмо несметано изнели сезону – рекао је у уводу Радоњић.

Комплетну конференцију на којој су уз тренера говорили и Никола Калинић, Никола Ивановић и Огњен Добрић, можете погледати у наставку

The post Црвено-бели први пут у медијима у новој сезони appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment