Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновије

Црвено-беле славиле и против Олимпије из Кошица

Ватерполисткиње Црвене звезде оствариле су и другу победу на првом турниру Дунав лиге у Бечеју.

Екипа Драгане Ивковић у другом колу је савладала Олимпију из Кошица резултатом 16:11 (5:4, 1:2, 2:2, 8:3). Повеле су црвено-беле 4:1 головима Сесилије Диаз Месе, Ане Мамоглу, Христине Илић и Тијане Лукић. Словачки тим је потом дошао до изједначења, али и преокрета у другој четвртини. Ипак, Кубанка у редовима Звезде постигле је гол за изједначење, минут пре завршетка друге четвртине и на одмор се отишло са нерешених 6:6.

Гол за гол се играло у трећем периоду, па се у последњу четвртину ушло са 8:8. Уследило је вођство Олимпије, а потом и преокрет Црвене звезде преко Мамоглу и Илић. Четири минута пре краја било је 11:11, а потом се Звезда распуцала и серијом од пет голова стигла је до победе. Редом су мрежу тресле Мамоглу, Шарац, Ива Лујић, Илић и Диаз Меса, за коначних 16:11.

Ана Мамоглу и Христина Илић су биле најефикасније са по четири гола, Диаз Меса је додала три, а Ива Лујић два. По једном су се у стрелце уписале Тара Пејчић, Тијана Лукић и Јелена Шарац.

Црвена звезда је играла у саставу: Димитријевић, Пејчић 1, Ј. Лујић, Лукић 1, И. Лујић 2, Мамоглу 4, Миловановић, Шарац 1, Диаз Меса 3, Илић 4, Гашић, Зелић, Тодоровски.

The post Црвено-беле славиле и против Олимпије из Кошица appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment