Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Против Пролетера без петорице стандардних играча?

Репрезентативни прозор се полако затвара и опет се окрећемо клупским обавезама, настављају се домаћа првенства, али стартују и групне фазе УЕФА такмичења.

Пред Црвеном звездом је “паклени” распоред, јер је у наредних десет дана чекају три веома важна и тешка меча. Чета Дејана Станковића већ у суботу на “рођенданској журки” стадиона “Рајко Митић” дочекује Пролетер из Новог Сада, а потом пет дана касније следи двобој са Брагом у Лиги Европе, па вечити дерби са Партизаном у Хумској. Шеф стручног штаба шампиона Србије највероватније ће морати да одмори пет важних шрафова у двобоју са Новосађанима.

Реч је о репрезентативцима који су за мање од седам дана одиграли по две, неки и три утакмице. То су Александар Драговић, Милош Дегенек, Гелор Канга, Ел Фарду Бен и Милан Борјан.

Александар Драговић је са Аустријом имао три утакмице против Молдавије, Израела и Шкотске. Укупно је одиграо 135 минута, а одмарао је само у првом мечу против Молдаваца. Нема сумње да ће свог најбољег дефанзивца Дејан Станковић покушати да одмори за двобоје са Брагом и Партизаном. Шансу од првог минута против Пролетера добиће Радован Панков. Проблем је и други штопер, пошто је Милош Дегенек био у саставу Аустралије за мечеве са Кином и Вијетнамом. Дефанзивац није одиграо ни минут, али га чека дуг пут од Ханоја до Београда. Видећемо да ли ће Дејан Станковић да одлучи да да предах Дегенеку или ће у тим против Пролетера.

Гелор Канга је за Габон одиграо оба меча против Либије и Египта. Укупно је на терену провео 155 минута. Габонац је кренуо пут Београда и од свих репрезентативаца ће да буде најодморнији, видећемо да ли довољно да одигра сва три предстојећа меча у СЛС и Лиги Европе или ће против Пролетера да чека шансу са клупе, што је реалније. Такође, са дугог путовања се враћа Ел Фарду Бен који је наступао за Коморска острва и нема сумње да га чека предах против Новосађана.

Најтеже је Милану Борјану који тек вечерас против Ел Салвадора игра свој трећи меч за Канаду у квалификацијама за Светско првенство. Тешко је за очекивати да ће капитен Црвене звезде да се врати за Београд до викенда, тако да “јединице” највероватније неће да буде на голу против Пролетера. Шансу чека Зоран Поповић или млади репрезентативац Милош Гордић.

(извор: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/pakleni-raspored-stankovic-bez-pet-vaznih-srafova-protiv-proletera-potrebni-su-mu-odmorni-za-bragu-i-partizan-307661/?fbclid=IwAR089BEnVYd2N3e33ryS16aDBb2yoFh9MbBeB3mXRIcvWDKQ-eKvRmSQm_E

Повезане вести

Leave a Comment