Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ришаиро ће играти први пут после четири месеца

Ришаиро Живковић ће у суботу одиграти прву утакмицу од маја и дебитовати за Црвену звезду, али је извесно да неће бити међу стартерима

Некадашњи млади репрезентативац Холандије Ришаиро Живковић није физички спреман за 90 минута, па ће постепено бити увођен у систем тренера Дејана Станковића.

Минулих дана Живковић је редовно тренирао, а кад се екипа комплетира после повратка репрезентативаца кренуће у озбиљнију борбу за место у тиму.

Стигао је са великим очекивањима и идејом да препороди каријеру, амбиција му је да већ у групној фази Лиге Европе скрене пажњу.

Био је 17. мај кад је Ришарио претходни пут играо такмичарску утакмицу, свестан да је пред напуштањем Кине. Дуго је тражио клуб за наставак каријере и крајем августа се определио за Црвену звезду.

У Кини је имао добар учинак у друголигашкој конкуренцији, па је после неуспешне авантуре у енглеском Шефилд јунајтеду добио прилику и да се окуша у најјачој лиги у најмногољуднијој земљи света.

Обукао је дрес Гвангжу ситија и уписао четири гола на осам утакмица. Уследио је повратак у Чангчун, па дефинитиван растанак.

Некада је Живковић био у жижи српске и холандске фудбалске јавности, постојала је дилема за коју ће репрезентацију да заигра. За обештећење од преко два милиона евра прешао је из Гронингена у Ајакс, али није успео да оправда очекивања.

Тражио је себе и форму потом у мањим холандским клубовима у елитном рангу, а до Кине се добацио преко Белгије и солидних игара за Остенде.

Неће у Црвеној звезди зарадити новца колико у Кини, али сваки његов потез биће више испраћен и добра је прилика да се врати у неку од најјачих европских лига кроз игре за најтрофејнији српски клуб.

Навијачи нестрпљиво очекују и да виде на којој позицији га тренер Станковић види, највероватније ће га највише користити као центарфора.

На појединим утакмицама могли би у исто време на терену да се нађу и Павков и Живковић, а одређеној минутажи у наставку сезоне нада се и Диони.

Француз није пронашао клуб који би прихватио да покрива његову плату и дефинитивно остаје на Маракани бар до зиме.

(извор/фото: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment