Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Пореде га са Нојером и кажу да ће бити бољи – Стефан Маринковић

Тренинзима Црвене звезде, поред новајлије Ришаира Живковића, у актуелној репрезентативној паузи појавило се још једно име, не превише познато широј фудбалској јавности. На располагање тренеру голмана Пјерлуиђију Бривију ставио се Стефан Маринковић. Чувар мреже рођен 2005. године биће у прилици да ради са Италијаном, али и да скупља знање од Милана Борјана, Зорана Поповића и Милоша Гордића.

Сама чињеница да се ради о момку од свега 16 година, као и да је већ био прекомандован из кадетског у омладински тим, довољно говори о томе каква очекивања од њега имају на стадиону „Рајко Митић“, али не само то. Голманска струка у Стефану Маринковићу види право чудо од детета, његове вансеријске могућности спознате су још у најранијим играчким данима. И то не само од стране домаћих стручњака.

Приликом једног гостовања Звездине деце на турниру у Штутгарту, тамошњи аналитичари као референтну тачку уз младог чувара мреже ставили име легендарног немачког голмана Мануела Нојера. Уз напомену да Маринковић по карактеристикама и потенцијалним могућностима чак и надмашује једног од најбољих голмана данашњице, када је био у његовим годинама.

Ево и због чега је то тако. Маринковић се у потпуности разликује од свих голмана које смо деценијама уназад могли да видимо на овим просторима. Поседује изузетну технику и констатно учествује у акцијама свог тима. Стално излази на капицу и игра трећег штопера. У тим ситуацијама се дешавају и грешке, које буду кажњене чак и голом, али је свима јасно да је у питању прототип голмана који је у овом тренутку најтраженији у савременом фудбалу.

– „Остварио ми се сан. Цео живот сам у клубу, Звездино сам дете и као сваки клинац који стасава на теренима иза југа Маракане, чекао сам овај дан. Не намеравам овде да се зауставим, већ желим да останем у првом тиму. Сви су ме добро прихватили, а од голмана је ту Поповић, с обзиром на то да су Борјан и Гордић са репрезентацијом. Упијам све савете од Попа, заиста се поставио као да ми је старији брат. Такође, ту је и тренер Бривио, велики стручњак, у шта сам се уверио већ. Задовољан сам и ово је први корак ка томе да станем међу стативе клуба за који навијам и у ком сам одрастао“, рекао је Маринковић.

Стефан Маринковић ће у народном периоду бити у прилици да сарађује са сениорским колегама, а додатно искуство стицаће и у омладинској Лиги шампиона, те Омладинској лиги Србије, а нема сумње да ће у блиској будућности бити у прилици и да оствари дечаки сан и стане на гол у сениорском тиму српског шампиона.

(извор: mozzartsport.com)

Повезане вести

Leave a Comment