Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Станковић пресудио Земуну

Омладинци Црвене звезде савладали су Земун у трећем првенственом колу са 3:2. Екипа Марка Неђића је рано повела, затим примила два поготка, али на крају заслужено славила. Стрелци су били Марко Стојановић, Марко Лазетић и Никола Станковић.

Црвена звезда – Земун 3:2 (2:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Стојановић у 7, Лазетић у 23. и Станковић у 62.минуту за Црвену звезду, а Цакић у 35. и Николић у 58.минуту за Земун.

Жути картони: Радојевић (Црвена звезда), Тешановић, Цакић (Земун).

Црвена звезда: С.Маринковић, Мимовић (од 46. Голдин), Радојевић, Лековић, Мелентијевић, Лечић, Ћурић, Станковић, Лазетић (од 90. Милосавић), Стојановић (од 86. Бошковић), Николашевић.

Земун: Ђорђевић, Н. Јовановић, Исидоровић, Јованчевић, А. Јовановић, Тешановић, Цакић (од 74. Шушкавчевић), Мастиловић, Николић, Чворо (од 73. Миладиновић), Адеми.

Кренули су офанзивно јуниори нашег састава чврсто решени да од старта наметну свој ритам. Вођство је стигло већ у седмом минуту. Лазетић је петом „оставио“ лопту Станковићу, овај одлично центрирао, Николашевић додао за Стојановића који је затресао мрежу – 1:0. Наставили су црвено-бели да диктирају темпо, а нова сјајна шанса догодила се у 14.минуту. Николашевић је правовремено упослио Стојановића, који је „лажњаком“ избацио једног дефанзивца гостију, али је голман гостију успео да заустави његов ударац. Четири минута касније, поново је Стојановић био опасан по гол Земуна, али је његов шут прохујао поред стативе. У 21.минуту игре, прекршај за наш тим са неких двадесетак метара. Извођач је био Стојановић, али је лопта опет прошла поред стативе. Убрзо затим, наш тим је дуплирао предност. Избијену лопту, један дефанзивац Земуна је одбио до Лазетића који је са неких 18 метара „поцепао“ мрежу – 2:0. Из првог озбиљног напада у 35.минуту, гости су постигли погодак. Адеми је прошао по левој страни, вратио лопту до Цакића који са десет метара постиже гол – 2:1. Изједначење екипе из Горње Вароши није пореметило Црвену звезду. Нису смањивали интензитет игре изабраници Марка Неђића, већ су нападали у таласима. Покушао је у финишу првог дела Лечић када је „тукао“ са дистанце, али непрецизно.

У другом полувремену, црвено-бели су наставили са високим процентом поседа лопте из којег су покушавали да креирају повољну прилику за гол. Ћурић је у 47.минуту искористио отворен простор на средини терена, оштро шутирао, али право у наручје Ђорђевића. Одмах у следећој акцији, Николашевић је после доброг дриблинга „пуцао“ полувисоко, али недовољно прецизно. Земунци су се повукли на своју половину и углавном се концентрисали на контра нападе. Црвено-бели су стварали шансе, а Лазетић је у 53.минуту добро прошао кроз средину и шутирао, али га је у последњем моменту зауставио бек гостију. У 58.минуту Земун је поравнао резултат на семафору. Дуга лопта избачена на половину домаћих, добро је прошао један играч Земуна, асистирао ка Николићу који са неколико метара постиже погодак – 2:2. Није то обесхрабрило тим Марка Неђића, који је само четири минута касније поново дошао до вођства. Стојановић је извео корнер, право у „срце“ шеснаестерца, лопта се одбила до ивице казненог простора. На њу је натрчао Станковић и резантним ударцем савладао Ђорђевића – 3:2. Само минут доцније, ново узбуђење пред голом Земуна. Ћурић је разорним ударцем са дистанце уздрмао пречку противника. Уследио је мирнији период утакмице, без конретније ситуације за гол, све до 80.минута. Тада је Николашевић соло продором по десној страни ушао у шеснаестерац, али је шутирао право у голмана гостију. У финишу сусрета, Стојановић је имао солидну прилику да постигне погодак, као и гости у надокнади времена, али је резултат остао 3:2, чиме је Црвеназвезда задржала максималан учинак у досадашњем делу првенства.

The post Станковић пресудио Земуну appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment