Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Шкобаљ за тријумф кадета

Кадети Црвене звезде савладали су Земун са 2:1 у оквиру трећег кола Кадетске лиге Србије. Изабраници Слађана Николића су доминирали током свих 90 минута и заслужено дошли до тријумфа головима Матеје Радоњића и Андреја Шкобаља.

Црвена звезда – Земун 2:1 (0:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе Црвене звезде“.

Стрелци: Радоњић у 55.и Шкобаљ у 81.минуту за Црвену звезду, а Станојловић у 80.минуту за Земун.

Судија: Стефан Микавица.

Жути картони: Л. Ђурић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Николић, Вукичевић, Л. Ђурић, С. Миладиновић (од 89. Остојић), Шљивић, Бубањ(од 79. Вукојевић), Радоњић (од 87. Д. Ђурић), Димитријевић (од 60. Шкобаљ), Ђокић.

Земун: Митровић, Радонић (од 46. Средојевић), Недовић, Бастаја (од 83. Калат), Аврамовић, Момчиловић, Вукајловић (од 56. Станојловић), Трајковски, Обреновић, Радовић (од 52. Живановић), Зорић (од 66. Бошковић).

Мало је недостајало да црвено-бели поведу већ у првом минуту. Практично, први напад на сусрет, Ђокић је пробио по левој страни, центрирао за Бубња, а овај главом шутирао поред гола. Осам минута касније, нови опасан налет по левом боку, Радоњић је изванредно прошао, уочио Бубња у средини, упутио му одличан пас, али је један дефанзивац Земуна избацио лопту у корнер. Диктирала је Црвена звезда темпо и имала иницијативу, али нису имали мирноће у завршном додавању.

У 20.минуту Шљивић је нанизао неколико играча, по левој страни, по којој су углавном претили наши играчи у првој фази утакмице, али је изблокиран. Минут доцније, изванредна прилика за наш тим. Димитријевић је после продора по левом боку, упутио лопту на другу стативу, а Миладиновић натрчао на њу и шутирао, али је лопта отишла поново поред гола. У 28.минуту, поново је Миладиновић запретио искоса са десне стране, али је његов ударац Митровић укротио уз доста тешкоћа. Наставили су изабраници Слађана Николића са атацима, али нису успевали да стигну до поготка. Радоњић је у 41.минуту извео ударац из угла, највиши у скоку био је Вукичевић, сјајно реаговао главом, али право у наручје Митровића.

Кренули су офанзивно наши кадети и у другом полувремену. Констатнтно се играло на половини Земуна, а награда за добру игру стигла је у 55.минуту. Центрирао је Димитријевић, лопта се одбила до Радоњића, који је „из прве“ шутирао у голманов доњи десни угао – 1:0. Три минута касније, нова колосална ситуација, Шљивић је дотурио лопту до Радоњића, који је проследио за Миладиновића који је са десетак метара шутирао право у Митровића. Већ у следећем нападу, могли су црвено-бели да дуплирају предност, али је ударац Шљивића зауставио чувар мреже гостију.

Ређали су се опасни напада наших фудбалера, а Миладиновић је у 63.минуту сјајно шутирао са дистанце, али је био непрецизан. Нису се ту зауставили црвено-бели, већ су и непрестано притискали противника, а у 68.минуту Шљивић је опробао ударац са 25 метара, али је Митровић забележио још једну добру интервенцију. Још једну одличну комбинацију наши момци одиграли су у 70.минуту. Шкобаљ је пронашао Бубња који је главом „тукао“, међутим голман Земуна је поново био на висини задатка. У јеку офанзиве Црвене звезде, гости су изједначили резултат из првог ударца на оквир гола. Миладиновић је погрешио у предаји лопте, а Станојловић то искористио и погодио мрежу – 1:1. Није то обесхрабрило екипу Слађана Николића која је већ у наредној акцији поново повела. Недељковић је феноменално центрирао за Шкобаља који је главом савладао Митровића – 2:1. Након поготка, покушали су у два наврата, Вукојевић и Миладиновић, али нису успели да постигну погодак и резултат је остао непромењен, чиме је Црвена звезда забележила другу победу у овој сезони.

The post Шкобаљ за тријумф кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment