Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Херенвен и Цволе заинтересовани за Ришаира Живковића

Црвена звезда има све јачу конкуренцију за Ришаира Живковића. Према писању специјализованог портала „Voetbal International“ у игру за брзоногог фудбалера ушли су холандски прволигаши, Херенвен и Цволе.

Исти извор наводи, да ће Живковић кроз неколико дана донети коначну одлуку о својој будућности.

Као што је већ познато, на основу информација „Mozzartsporta“, српски шампион је Живковићу понудио уговор вредан 360.000 евра у првој сезони, са тенденцијом раста у наредним годинама ако обе стране буду задовољне. У питању би био трогодишњи уговор, који у трећој години би могао да дође до 420.000 евра. Такође, Холанђанин на столу има и дупло бољу понуду (700.000 евра годишње) од једног турског прволигаша, али финансијски аспект очигледно није кључан у коначном избору.

Холандски портал пише да Херенвен већ неко време тражи нападача на тржишту, како конкуренцију Хенку Верману. Претходно је на радару био нападач Ремса Кај Серхујс, али се испоставило да је то неизводљива опција. Са друге стране, Цволе у нападау тренутно има само Слободана Тедића и неопходан му је брз играч у навали.

Ришаиров основни квалитет, поред брзине, је и то што поред крилне позиције може да игра и у самом шпицу напада, па може да буде изузетно користан екипама које инсистирају на транзиционој игри. Ипак, основни проблем је што је у последњих годину и по дана једва сакупио двоцифрени борј утакмица у ногама, па ће му сасвим сигурно бити неопходан одређени период да ухвати прави ритам.

Повезане вести

1 comment

Risario Zivkovic авг 26, 2021 at 19:06

– Rođen sam u Holandiji, pa je nekako odluka da igram za Holandiju bila najlogičnija. Ipak, podjednako volim obe zemlje. Čak i navijam za jedan klub u Srbiji, reč je o Partizanu –

Reply

Leave a Comment