Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Куп: Црвена звезда – Хемофарм 71:65 Сутра финале!

Oд сјаја до очаја играли су кошаркаши Црвене звезде вечерас у Нишу, играјући се са нервима својих навијача и шефа струке Светислава Пешића. Ипак, на крају, победа се пише – 71:65 (46:23) против Хемофарма, те се наш клуб пласирао у финале Купа Радивоја Кораћа у којем нас чека „вечити ривал“ Партизан.

Прво полувреме је било као из снова. Играли су наши кошаркаши феноменалну одбрану из које су лако градили нападе и контранападе и повећавали предност како је утакмица протицала. Само минут пре краја полувремена предност је била максимална – 46-17, чак 29 поена разлике, међутим са две тројке Вршчани успевају да смање предност на 23 поена и са нешто мањим заостатком оду на одмор.

Други део игре је протекао у потпуности у знаку Хемофарма, који је из минута у минут смањивао нашу предност и у финиш сусрета ушао са минималним заостатком. Ипак, тренер Пешић је затражио тајм-аут на пет минута до краја, а наши играчи су успели да задрже предност коју су имали у том тренутку и одиграју до краја утакмице нешто боље од Хемофарма, те на крају добију утакмицу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА – ХЕМОФАРМ ШТАДА 71:65 (26:14, 20:9, 12:17, 13:25)
Дворана: СЦ Чаир. Гледалаца: 3.000. Судије: Маричић, Обркнежевић, Стефановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА: Човић 1п 5ас, Илић 4п 8ск, Лазић 5, Недовић 0п 4ас, Лешић 12п 6ск, Суботић 12п 9ск, Николић, Томас 4п 7ск, Милутиновић 14, Б. Поповић 15, П. Поповић 4. Тренер: Светислав Пешић.
ХЕМОФАРМ ШТАДА: Дангубић, Ламбић, Мараш 9, Крстић, Митровић 5, Оташевић 8, Гагић 14, Шутало 11, Пантић 9, Јеремић 2, Милошевић 2, Нешовић 5. Тренер: Небојша Богавац.

[nggallery id=7]

Повезане вести

29 comments

stefan феб 19, 2012 at 13:31

ako budemo igrali kao prvih 30 minuta protiv hemofarma bice super….nego moram prwo popijem par bensedina se ne nerviram…nmg verujem da uvek padnu zadju cetvrtinu…nadam se da ce veceras protiv partizana i tomas da odigra na nivou i ostali…pa da slavimo kup… :))!!!…JOS JEDNA POBEDA I TUTULA…:DDD

Reply
Djoksonidis феб 19, 2012 at 06:43

Veceras ce Srbenda Tomi da objasni kako se igra odbrana! Verujem u ceo tim Zvezde,nadam se da cemo biti precizniji sa linijeslobodnih bacanja, sto ce biti dovoljno za trijumf! Imamo vecu zelju, a grobari nisu ono sto su bili 😎 Zvezda oOoOooO

Reply
БојанБЛ феб 19, 2012 at 02:05

Ух, одбранишмо се. Најважније је да смо побиједили. Међутим, упозоравајући је приступ играча према игри. У првом полувремену одиграју сјајно. Чак сам се и позитивно изненадио како смо затворили „фармацеутима“ све прилазе кошу. Прва четвртина за понос 26:14, друга још боља 20:9 и да није било оних брзоплетих акција у задњој минути дали би нам свега три коша, али убацише нам на крају двије трице. Полувријеме савршено, сјајно, одлично, маестрално 46:23, а онда тешко објашњив ПАД 🙁 Играчи су ушли у трећу четвртину као да су већ завршили меч, а то је најопасније. Брзоплетост, смушеност, безидејност, промашаји са зицера, испуцавање тројки, личне грешке… Све нас је то коштало пораза у трећој четвртини коју смо изгубили резултатом 12:19. Ту смо се још добро и држали, али четврта је за сваку осуду јер резултат 13:23 довољно говори о свему. Тешко је објаснити шта се десило! Тешко је објаснити такав пад! Водимо 29 разлике и умјесто да згазимо противника, да се попнемо на +30, ми испуцавањем дајемо прилику противнику да ублажи заостатак. Признајем, а вјерујем да сам један од ријетких, да сам био забринут и на полувремену да нешто не пође по злу јер су момци одиграли савршено први дио. И онда, Вршчани нам направе серију до краја 25:48. То се није смјело догодити, али опет понављам, најважнија је ПОБЈЕДА. И даље тврдим да ову екипу Црвене Звезде може да води само Пешић и да је тренер нашег клуба било који други тренер, да би резултати били веома лоши. Суботић и Лазић нису заслужили да носе наш дрес. Илић је невиђени, али невиђени антиталенат. Дрво остаје дрво и након многобројних обрада. 🙁 Филип ме је одушевио својим агресивним приступом у последње двије, три утакмице у АБА лиги, али у нападу је нула. Тотатална безидејност. Успорава ритам и темпо наших напада. Лешић много троши лопти за три, слабо игра одбрану, а у нападу маши зицере. Поповићи добијају пролазну оцјену, као и Милутиновић и Томас. Сутра нам на мегдан излазе гробари. Надам се да ћемо одиграти квалитетну, мушку утакмицу. Волио бих да их побједимо, али биће тешко. Имају бољи, уигранији, искуснији и квалитетнији тим. Уз то имају и искуство играња Евролиге које може превагнути у оваквим финалним утакмицама. ХРАБРО, па шта буде!!! Звезда ооооооооо…

Reply
Doctor феб 19, 2012 at 00:03

Utiske posle meča sa Hemofarmom izneo je i trener Crvene zvezde DIVA Svetislav Pešić:

– Bila su dva potpuno različita poluvremena, kao dve različite utakmice. U prvih 20 minuta mi smo igrali dosta dobro, mnogo bolje nego što vredimo u ovom trenutku. Moji igrači imaju trenera koji zahteva mnogo toga, pre svega u odnosu prema igri. Kada se ti zahtevi ispunjavaju naša igra izgleda kao protiv BKK Radničkog u 30 minuta i ono što ste videli danas u prvom poluvremenu duela sa Hemofarmom. Dakle, na veoma visokom nivou. To nije ništa novo za nas jer smo popravili igru i odnos prema odbrani. Međutim ta odbrana na kojoj baziramo ceo naš sistem daje rezultate, ali ne u prvoj godini. Znam da će sad biti smeha uz one večite priče o narednoj sezoni, ali šta da radim. Mi smo u prvih 20 minuta pokazali kako moj tim treba da igra. Videli smo fantastičnu igru Crvene zvezde, nijednom nismo tako igrali u ovoj sezoni. Ali, to treba ponoviti protiv Partizana. To je teško i to se ne dešava često, ali mi u to verujemo.

Na pitanje šta očekuje od finalnog duela Pešić je rekao:

– Moram iskreno da kažem da ja ne razmišljam o trofeju. Ja se više bavim moji poslom, a to je da priperemim ekipu i pridržavam se plana. Mi smo ove godine imali dobrih utakmica, ali bilo je i loših. Nadam se da će u finalu moji igrači imati dovoljno koncetracije i visok stepen borbenosti. Da li će to biti dovoljno za pobedu videćemo. Iz ove perspektive teško je reći.

Reply
Ariljac феб 18, 2012 at 23:53 Reply
Rechke феб 18, 2012 at 23:46

Šta god sutra da se desi ja sam zadovoljan, jer je i sam plasman u finale kupa u uslovima u kojima se već duže vreme nalazimo veliki uspeh. Kari je pokazao da zna posao, momci se trude, nemamo im šta krupno zameriti. Daće Bog pa da od sutra gledamo jedan trofeh više u vitrinama!
NApred Zvezdo!

Reply
van basten феб 18, 2012 at 23:43

ako bude fer i posteno sudjenje zvezda ce osvojiti kup.kosarka je postala takav sport da za kratko vreme takozvani neujednaceni sudijski kriterijum resava pobednika.neverovatno koliko je ovaj sport unisten losim sudjenjem.

Reply
Бранимир феб 19, 2012 at 02:29

Како судије тимски раде за партизан. Један свира бизарно ваљање по паркету и изгибљену лопту као непостојећи фаул. Други санкционише чуђење и свира техничку грешку. Трећи се примакне Мути, чека пар секунди док овај пуца, слуша га и свира искључење… Како су смијешни.

Reply
dejo феб 18, 2012 at 23:18

MILE ILIC sta reci ?

Reply
delija86 феб 18, 2012 at 23:21

Tanko da ne moze tanje da bude

Reply
Ariljac феб 18, 2012 at 23:05

Sto mi se igrase sa zivcima drugo poluvreme a joj! 😀
E sad sta urade,samo mislim da ce nekoga od nasih kljucnih igraca recimo Popa uvesti brzo u problem sa penalima sutra a Mile nije u formi i nece biti dobro…ISKRENO se nadam da gresim i da ce biti korektna utakmica pa sta bude nek bude…

Reply
Марко ЦЗБГ феб 18, 2012 at 22:59

Доказали смо да заслужујемо пласман у финале и да смо у овом тренутку у најбољој форми у току целе сезоне. Ако будемо играли агресивну одбрану самлећемо Партизан. Карај Кари!

Reply
Doctor феб 18, 2012 at 22:58

Pad u igri se desava zato sto odrade prvih 20 min perfektno pa se opuste, siguran sam da Pesic ne bi dopustio ovo na nekoj vaznijoj utakmici a i isto ovi momci sto igraju, ako je neko pratio ovo nam se nije dogodilo (padovi u igri) u drugom delu sezone, tako da ovaj pad je samo OPUSTANJE ovih momaka na velikoj razlici, jedino sto bi me zabrinulo zasto im se panika uvukla kad su imali i dalje 10 razlike na 3 min do kraja, al nema veze idemo u finaleeeeee.. Tako da ocekujem da nece biti nikakvog pada u sjutrasnjoj utakmici! PUBLIKA JE TVOJA NAJLUDJA NA SVETU <3

Reply
Petak 13-ti феб 18, 2012 at 22:57

Ja zadnjih dva minuta nisam gledao jer su me strašno iznervirali dopustiti suparničkoj ekipi da se vrati iz minusa od 29 poena je NEDOPUSTIVO !

Reply
delija86 феб 18, 2012 at 22:56

Bravo momci za pobedu,ja se nadam najboljem sutra,al kako su sudije dominirale na ovoj utakmici u 6 mnogo se plasim,j…e su Radnickom kevu!

Reply
Шеша феб 18, 2012 at 22:54

Ако због неког добијем инфаркт, биће то због Филипа Човића и његове (не)игре!!!

Reply
Srdjan феб 18, 2012 at 22:52

Pali smo jer se igraci stede za sutra a ne zato sto nam je to karakteristika kao u prvom dijelu sezone. Protiv Cedevite smo igrali u jakom ritmu cijel mec. Sutra se prekida dominacija Partizana i krece Zvezdina era!

Reply
Marko Vozdovac феб 18, 2012 at 22:58

Iz tvojih usta u usi onog gore, ali mislim da mnogo gresis sto se tice tog pada…

Reply
Marko Vozdovac феб 18, 2012 at 22:48

Ako opet budemo imali ovakav pad u igri, nece dobro da bude… Jbg, sutra hrabro, pa sta nam Bog da…

Reply
DejanS феб 18, 2012 at 22:48

Sa ovakim padom u igri nemamo sta da trazimo sutra. Nadam se da ce vec jednom da shvate da se igra svih 40 minuta utakmica.

Reply
DSDS феб 18, 2012 at 22:44

Ја нисам незадовољан овом утакмицом ..
Победник се није доводио у питање.
Чували смо се много за меч против Партизана , а Хемофарм наше грешке искористио и пришао нам .
Оно у првом полувремену је реално стање екипе . Не верујем да ћемо против Партизана имати 23 разлике и прилику да се опустимо као против БКК Радничког или као вечерас..
Надам се да ће трофеј завршити код нас !

Reply
Darko феб 18, 2012 at 22:41

Samo zelim da pohvalim navijanje DELIJA tokom CELE utakmice….OBJASNILI!!! 🙂 A momcima cestitke na plasman u finale. 🙂

Reply
Nenad14 феб 18, 2012 at 22:32

Steta, ova ekipa Hemofarma je veoma talentovana, a nasi da su izgubili samo bi profitirali, na greskama se uci…

Reply
Бранимир феб 19, 2012 at 02:22

Имаш 14 година, или?

Reply
aa феб 18, 2012 at 22:15

35 min aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
CZBG феб 18, 2012 at 22:18

Na poluvremenu 23 razlike,a sad trenutno dok ja gledam 7 razlike,ne smemo da se opustamo u finalu (ako prodjemo)a verujem dok citate moj komentar mi smo vec u finalu 😀

Reply
zvezdaš-rajvoSa феб 18, 2012 at 22:07

Sjajno igramo. Tranzicija iz faze odbrane u napad i brze kontre su nase najjače oružje. Ova Zvezda je za dva koplja bolja od one koju smo gledali do decembra prosle godine. Odbranu igramo veoma dobro. Ja sutra očekujem samo borbu, jaku odbranu i mirnocu, bez nekog bespotrebnog srljanja. Nije Hemofarm ovoliko slab koliko smo mi dobri u ovom trenutku. Mislim da su šanse sutra u finalu 50:50. Pobediće onaj ko sačuva mirnoću u glavi. Idemo Delije. Pešić je prof.dr.mr.sci košarke. Po meni sveto trojstvo što se tiče trenera u Evropi Duda Ivkovic, Željko Obradovic, Svetislav Pešić. idemo Delijeeeeee

Reply
Čiča феб 18, 2012 at 22:55

Мислим да нисам пристрасан када кажем да Дуда и Жељко нису Карију ни до колена.

Reply
Бранимир феб 19, 2012 at 02:20

Ама, јесу му до кољена.

Reply

Leave a Comment