Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Лазар Ђоковић велико појачање за јуниоре Црвене звезде

Један од најталентованијих кошаркаша рођених 2004.године Лазар Ђоковић нови је члан КК Црвена звезда.

Досадашњи члан КК Земун игра на позицији крила и крилног центра,висок је 207 центиметара.

Лазар Ђоковић је рођен 15.априла 2004.године, а осим што је наступао за млађе селекције КК Земун био је и члан сениорског тима тог клуба са само 17 година. Такође је био члан и репрезентацје Србије на “челенџеру” за играче до 18 година у Скопљу и један од најзапаженијих играча нашег националног тима на том турниру.

Долазак Лазара Ђоковића у редове Црвене звезде (са којим је потписан уговор до његовог пунолетства) који се сматра једним од најталентованијих играча у Европи у том узрасту и за кога су интересовање показали бројни клубови из Европе, и посебно региона, представља још једно признање за клуб са Малог Калемгдана и систем који је успостављен у раду са млађим селекцијама и младим играчима који Црвену звезду виде као идеалну средину за даљи напредак и развој.

Лазар Ђоковић није крио одушевљење преласком у редове Црвене звезде чији је велики навијач:

– “Долазак у Црвену звезду ми значи много јер знам да овде има простора за младе играче, њихов развој и то ме је уз одличне услове за рад и тренирање привукло највише. Спреман сам за нови изазов и искорак у кошаркашкој каријери. Изабрао сам Црвену звезду не само због ових ствари које сам већ поменуо, него и због тога што сам одмалена велики Звездаш и имао сам велику жељу и циљ да дођем у клуб. Очекује ме пуно рада, доказивања, оно што знам је да ћу давати све од себе, нешто попут капитена Бранка Лазића кога сам гледао као дете. Он је пример онога који оставља срце на терену и има однос према игри и дресу Црвене звезде који би и ја желео да имам”, рекао је млади Ђокић.

Долазак Лазара Ђоковића представља велико појачање за јуниорски тим Црвене звезде, а о даљим активностима клуба везано за млађе селекције и сениорски тим, јавност ће бити благовремено обавештена.

(извор: kkcrvenazvezda.rs)

Повезане вести

Leave a Comment