Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Мартиновић: „Звезда нема стабилност у игри. Могу да победе 3:0, али и да изгубе од Клужа“

Сећају се навијачи Црвене звезде лета 2013. године када је из румунског ФЦСБ стигао у том тренутку искусни штопер Новак Мартиновић. Имао је иза себе завидан стаж у Румунији, статус једног од најбољих дефанзиваца тамошње лиге.

Био је и љубимац навијача Стеауе, највише због чињенице да је карате ударцима одбранио саиграче од насртаја фанова Петрорула. Велика очекивања по доласку на београдску „Маракану“ била су испред Новака Мартиновића, али учинак је био мизеран. Брзо је изгубио место у тиму и потом напустио цревно-беле. Али је одлично упознат са дешавањима у овдашњем и румунском фудбалу. Због тога су га колеге из Букурешта потражиле и направиле причу око вечерашњег дуела између Црвене звезде и Клужа.

– „Црвена звезда је ове сезоне имала најлакши пут до Лиге шампиона. У клубу постоје играчи који узимају много новца за српске прилике, између 600 и 700 хиљада евра. Нису успели да прођу Шериф и сад су под великим притиском. Звезда нема стабилност у игри, никада се не зна шта могу да ураде. Не би ме изненадило да одиграју фантастично и победе Клуж са 3:0, али могуће је и да Клуж слави у Љутице Богдана. Звезда има јако добре играче, али нешто није у реду око тима“, поручио је Новак Мартиновић.

Некадашњи штопер је Румунима рекао да црвено-бели неће остати без подршке навијача, без обзира на летошње промашаје.

– „Атмосфера на стадиону ће бити одлична. Бар се мени тако чини. Верујем да ће на трибинама бити 30.000 навијача. Када је тим допутовао из Тираспоља неколико стотина навијача је дошло на аеродром и играчима пружило подршку. Звезда је играла одлично последњих година. Навијачи то нису заборавили.“

Према Мартиновићевим речима тренутна ситуација више погодује Клужу.

– „Најопаснији су Катаи, који игра по левом крилу. Затим Канга и Иванић. У одбрани доминира Драговић, ту је и Крстичић. Он је одличан фудбалер, али делује као да још није спреман. Сигуран сам да ће Звезда играти много боље за неколико седмица. То је дефинитивно највећи проблем Црвене звезде.“

(извор: mozzartsport.com)

Повезане вести

Leave a Comment