Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновијеРепрезентација

Марија Авлијаш МВП ФИБА Челенџера за кадеткиње у Сан Фернанду

Наша Марија Авлијаш проглашена је за МВП ФИБА Челенџера за кадеткиње (У16) у шпанском Сан Фернанду.

Капитен кадетске репрезентације Србије у просеку је постизала 25 поена по мечу, на три утакмице је убацила преко 30 поена и била лидер репрезентације у сваком смислу.

Србија је заузела друго место са скором 4-1 после пораза од Шпаније, али је због учешћа на Челенџеру домаћина наредног Светског првенства Мађарске, изостао пласман на велико такмичење. Светско првенство за кадеткиње одржаће се у Дебрецину од 23. до 31.јула 2022.године.

Наша репрезентација је у Сан Фернанду у првом колу савладала Мађарску (58-55), затим је поражена од Шпаније (40-58), да би уследили тријумфи против Литваније (68-44), Украјине (59-51) и Хрватске (79-59) у последњем колу.

Одличан учинак у репрезентацији имала је и Ана Милановић са 7 поена и 11 скокова по мечу, уз два дабл-дабл остварења. У тиму су биле и Јована Јевтовић (4п, 6ск), Катарина Кнежевић, Тара Дацић и физиотерапеут Лука Јојић.

У одличним резултатим женских репрезентација овог лета огроман допринос и утицај имале су кошаркашице Црвене звезде. Маша Јанковић је постала шампион Европе са сениорском екипом, Нађа Недељков била први стрелац и предводник младе репрезентације на Челенџеру, Дуња Зечевић, Јована Спасовски и Сара Васиљевић освојиле Челенџер за јуниорке, а Марија Авлијаш предводила кадетску репрезентацију, уз Ану Милановић.

Ми стварамо шампионе

The post Марија Авлијаш МВП ФИБА Челенџера за кадеткиње у Сан Фернанду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment