Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Разговори Звезде и Волтерса. За сада без договора

Руководство КК Црвена звезда мтс увелико ради на комплетирању ростера за сезону у којој наш клуб очекују велика искушења. За разлику од неких претходних сезона овога лета клуб не срља у довођењу играча, већ се бирају права решења. Тако су у клуб до сада стигли некадашњи кошаркаши подгоричке Будућности Никола Ивановић и Лука Митровић, из редова атинског Панатинаикоса стигао је Ерон Вајт, некадашње дете нашег клуба Стефан Лазаревић стигао је из ФМП-а, а свакако до сада највеће појачање огледа се у лику некадашњег играча нашег клуба и српског репрезентативца Николе Калинића који је стигао из шпанске Валенсије.

У овом моменту ангажовање плејмејкера намеће се као императив. Неколико имена је фигурирало као потенцијална појачања, али до сада конкретизације није било. Прво је са клубом са Малог Калемегдана повезиван Стефан Јовић. Чинило се да је прича и завршена, али изненада све спекулације су утихнуле и како се сада чини Јовић је у овом моменту далеко од црвено-белог дреса. Након њега грчки новинар Христос Харпидис и кошаркашки портал „totalbasket.gr“ најављивали су као сигуран трансфер Стефана Марковића, дојучерашњег кошаркаша Виртуса из Болоње на Мали Калемегдан, али и ова прича је након пар дана утихнула и за сада нема информација да ли ће до овог трансфера можда ипак доћи.

Управо помињани новинар Христос Харпидис и портал „totalbasket.gr“ данас преносе информацију да је наш клуб заинтересован за америчког плејмејкера Нејта Волтерса који је већ био део црвено-беле породице у сезони 2016/17 када је са нашим клубом освојио регионалну и домаћу лигу, као и национални Куп Радивоја Кораћа. Међутим, како се наводи две стране су само обавиле разговор, али за сада ни до каквог договора није дошло.

Волтерс је рођен 15. маја 1991. године у Сент Клауду. Завршио је колеџ Јужна Дакота, а затим у домовини наступао за Милвоки Баксе, Њу Ореланс Пеликансе и екипу Гранд Рапидс Драјв. Сезону 2015/16 провео је у истанбулском Бешикташу из којег је стигао на Мали Калемегдан, а након црвено-белог дреса наступао је за Јуту Џез, Солт Лејк Сити Старс, француски Елан Шалон, литвански Жалгирис, Макаби из Тел Авива, а претходну сезону провео је у руском УНИКС-у из Казања.

У сезони 2016/17 Нејт Волтерс је у црвено-белом дресу одиграо 66 мечева и био стрелац 531 поена. У Евролиги је у црвено-белом дреу Волтерс одиграо 27 утакмица. Просечно је бележио 7.1 поена и 2.2 асистенције. Највише поена постигао је против Жалгириса (15), а асистенција (6) имао у дуелу са УНИКС-ом.

Остаје нам да сачекамо и видимо да ли ће ове трансфер приче имати упориште у реалности, али треба нагласити да је недавно и грчки Панатинаикос показивао интересовање са америчког плеја.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE авг 10, 2021 at 18:59

KOJA SPRDNJA..SVETLO JE UGASENO..GLODARI IMAJU TIM ZA PRVO MESTO U EVRO LIGI ZA ABA DA NE PRICAMO IMA SVE DA PONIZAVAJU SA +50

Reply

Leave a Comment