Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Одбојкашице бране трофеј Купа

Црвена звезда је већ две године актуелни освајач Купа Србије и ове године има озбиљну намеру да одбрани трофеј намењен победнику. Наравно, црвено-беле имају велике шансе да понове досадашњи успех, у корист им иду добре партије на домаћој сцени али и у Европи где су се састајале са много јачим тимовима него што су то у нашој Суперлиги.

Изабранице Ратка Павличевића на финалном турниру у Лазаревцу, одиграће први полуфинални меч од 17 против Визуре. Традиција је на страни црвено-белих које су од тренутка уласка Визуре у елиту (сезона 2009/2010) чак 15 пута од исто толико одиграних утакмица биле боље од Ајкулица. Визура је Звезди узела само шест сетова.

– Податак је леп, али ми не пратимо те ствари. Нама је свака утакмица битна, поготово што Визура има добру екипу, са квалитетним играчицама. Нама је превасходно битно да будемо у доброј форми и да сви будемо мотивисани, јер против њих морамо да играмо уједначени и на високом нивоу. Оно што је било, било је, ово је нова утакмица и треба спремно да је дочекамо – каже стратег Звезде.

Да ли Звезди иде у корист новонастала ситуација у Визури?

– Начули смо нешто, али то су неке ствари које нас не занимају. Спремамо се за Визуру као и обично, анализирамо последњу нашу утакмицу против њих. Да ли они имају или немају проблема, то нас не ремети, ми морамо да гледамо нашу ситуацију и да одиграмо најбоље то можемо.

Ко је тежи противник Визура или НИС Спартак?

– Искрено, не знам. Спартак је можда показао константнију форму , али играчко гледано мислим да Визура има боље појединце. Спартак има своје адуте, тако поредити их је тешко, мале су нијансе. Гледано кроз Лигу Спартак је показао континуитет али то нема везе, ово је нешто сасвим друго.

Звезда је једина екипа од данашњих учесника финалног турнира Купа, освајала трофеје, чак 14. Може ли и до 15. трофеја?

– Ми идемо да играмо добро, и од утакмице до утакмице да покажемо квалитетну игру. Досадашње трофеје није освајала ова генерација, то је више традиција клуба која је преко 50 година. То је сасвим друга прича, али ова екипа је сигурно гладна трофеје и пошто је млада треба да се доказује – рекао је Ратко Павличевића, тренер Звезде који у својој ризници има четири Куп трофеја (као играч Звезде 1993, као тренер мушке екипе 1999. и женске 2010. и 2011.).

Повезане вести

Leave a Comment