Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Неуморни Петровић

Црвена звезда је у четвртом колу домаћег првенства савладала Напредак са 1:0, а један од играча који се издвојио по већини статистичких параметара је везиста Његош Петровић.

Момак из Крупња је остварио импресиван учинак у мечу против Крушевљана. По подацима платформе ИнСтат, учествовао је у највише напада – 134, више од било ког другог играча на терену. Добио је 14 дуела, са противничким играчима од којих десет у дефанзиви, која је његов примарни задатак, уз још четири на половини противника. Петровић је стигао да упути и три ударца ка голу Напретка од којих су сви ишли у оквир гола.

Колико је био доминантан на средини терена говори и податак да је имао огроман проценат тачних додавања. Укупно их је поделио 94, од којих су 86 била успешна, што нас доводио до укупно 91% тачних пасова. Користан за црвено-беле Петровић је био и у скок-игри, јер је добио пет ваздушних дуела са супарничким фудбалерима. Три пута је одлично стартовао на лопту, а имао је и четири успела дриблинга. Сјајно је покривао игру у оба правца, а о томе сведочи чињеница да је одузео седам лопти играчима Напретка, чиме је испунио свој основни циљ и „кварио“ игру ривала.

Укупан индекс корисности Петровића на овом сусрету износи 296, што показује да ће Петровић и у новој сезони имати значајну улогу у ротацији Дејана Станковића.

The post Неуморни Петровић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE авг 9, 2021 at 10:53

kakva statistika kakvi bakrači kad je najbitnija igra i učinak a ne trčanje kao muva bez glave.

Reply

Leave a Comment