Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Напредак

Фудбалери Црвене звезде сутра од 20 часова дочекују екипу Напретка на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру четвртог кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су у претходној рунди такмичења рутински савладали Спартак из Суботице са 3:1 и на тај начин забележили нова три бода.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли 59 утакмица у којима је наш тим излазио као победник из 41 дуела, 14 мечева је завршено нерешеним резултатом, док су Крушевљани славили на само четири сусрета. Укупна гол разлика износи 136:47 у корист београдских црвено-белих. Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21. новембра 1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1. У претходних шест утакмица против крушевачког суперлигаша забележили смо шест победа уз само један примљен погодак.

Последњи пут Звезда и Напредак су се сусрели 3. априла 2020. године у оквиру домаћег шампионата, победу је однео наш тим резултатом 4:1, а голове су постигли Александар Катаи, Дијего Фалћинели, Ел Фарду Бен и Милан Павков.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Онлајн продаја карата за дуел Црвене звезде и Напретка је почела у среду, а од данас карте се могу купити и на благајнама нашег стадиона до 19х, док ће у петак трајати од 10 часова па све до почетка утакмице. Директан пренос меча четвртог кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Напретка, можете да пратите на телевизији Аренаспорт1 са почетком од 20 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је у досадашња три кола у националном првенству забележила две победе и један реми. У претходној рунди Суперлиге Србије изабраници Дејана Станковића су гостовали Спартаку и остварили рутинску победу са 3:1, а прецизни на овом дуелу за наш тим били су Мирко Иванић, Ел Фарду Бен и Никола Крстовић. Такође, црвено-бели су убедљиво елиминисали Каират у оквиру другог кола квалификација за најелитније европско такмичење. У последњем мечу на стадиону „Рајко Митић“ наши првотимци су ремизирали против Шерифа, иако су имали играча мање на терену више од 30 минута, наш тим је био бољи ривал и стварао више шанси пред голом противника. Шеф стручног штаба Дејан Станковић ће поново моћи да рачуна на готово све фудбалере пред овај дуел.

Напредак је од почетка сезоне забележио два тријумфа и један пораз. Крушевљани су славили против Колубаре у првом колу веома убељиво са 3:0, док су пораз доживели од Радничког из Ниша са 4:2 у другој рунди Суперлиге Србије. У последњем колу су савладали Радички 1923 минумалним резултатом (1:0). Тренутно заузимају четврту позицији на табели са шест освојених бодова уз шест датих голова и четири примљена.

РЕЧ ТРЕНЕРА

Ради се о тиму који предводи искусни стручњак и клубу са богатом традицијом, без обзира што се претходне сезоне борио за опстанак. Почели су доста стабило имају две победе и један пораз, уз велики број постигнутих голова. Имају доста играча који можда нису познати широј јавности, али који су играли у нашим домаћим клубовима. Показали су разноврсност у ова прва три кола, имају брзину и по левом и десном боку, да ли подршком из другог плана преко бекова, да ли су то Спремо или Јовановић или на крилним позицијама Кочић и Јовановић. Њих двојица су постигли четири гола, предвођени Марјановићем, који је искусан играч на средини терена и од кога много тога зависи у игру Напретка. Солидни су и у прекидима, разноврсни, такође имају и висину. Напредак је екипа која има равнотежу у игри, јасно зна шта хоће, није то екипа која ће првенствено желети да брине о свом голу овде – рекао је Милошевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу тима из Крушевца се налази Никола Васиљевић, наш чувар мреже који се налази на позајмици у Напретку и бранио је на свим мечевима од почетка сезоне. Милан Спремо и искусни везни фудбалер Саша Марјановић су једни од најстандарнијих играча. Спремо је већ трећу сезону у дресу тима популарних „Чарапана“, док Марјановић има богато искуство како у домаћем првенству, тако и у иностранству. Ђорђе Јовановић и Срђан Коцић су ове сезоне најбољи стрелци са по два постигнута гола на три одигране утакмице. Тренер Напретка је искусни фудбалски стручњак Милан Ђуричић који је раније седео на клупи Војводине, Земуна, Мачве, Металца и Радничког из Ниша.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на утакмици између Црвене звезде и Напретка делиће Ненад Минаковић, док ће му крај аут линија помагати Матија Олајош Нађ и Петар Радић. Четврти судија биће Милан Стефановић, а у ВАР соби седеће Далибор Ђурђевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-17:30 Раднички 1923 – Радник

Субота:

-18:55 Младост – Спартак
-21:00 Металац – Пролетер

Недеља:

-18:55 Колубара – Чукарички
-18:55 Војводина – Вождовац
-21:00 Нови Пазар – Партизан

Понедељак:

-19:00 Раднички Ниш – ТСЦ

The post У сусрет противнику – Напредак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment