Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Три гола за три бода из Суботице

СПАРТАК ЖК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:2)

 

Прво овосезноско гостовање у оквиру Суперлиге Србије прошло је успешно по Црвену звезду. Са веома незгодног гостовања у Суботици, црвено-бели су за Београд понели сва три бода, постигавши три поготка. Њих су постигли Иванић, Бен и Крстовић, док је једини гол за Суботичане дело нашег штопера, Панкова.

Након емотивно и физички исцрпне, али резултатски фантастичне утакмице против Каирата, црвено-бели су отишли на једно од најтежих гостовања у Суперлиги Србије – у Суботицу. Сама важност утакмице и озбиљност домаћина нису дали Станковићу превише простора за маневрисање, тако да је и данас извео један од најјачих састава којим располаже. У односту на меч против Казахстанаца, када причамо искључиво о стартној поставци – одморио је само Фалка (који се, бар још увек не може назвати стартером), Санога и Драговића, које су заменили Бен, Крстичић и Бабић. У другом делу, прилику су ипак добили Фалко и Драговић, али отом потом. Помало изненађујуће, место играча испод 21 године поверено је младом чувару мреже – Гордићу.

Иако је сунце још увек жарило Градски стадион у Суботици, Црвена звезда је од прве секунде кренула изузетно офанзивно. Таква офанзива уродила је плодом већ у 5. минуту, када су Родић и Катаи одлично комбиновали по левој страни, да би наш леви бек одиграо одличну повратну лопту ка Иванићу. Мирко је снажним и прецизним ударцем по земљи, уз леву стативу натерао Дујмовића на капитулацију, тако да је на семафору стајало 0:1.

Звезда је покушала да настави са нападима, али се тргао мало и домаћин, па се теренска иницијатива смењивала. Ти напади нису били нарочито опасни по оба голмана, све до оног из 18. минута, када је бриљантно Гајић пронашао Иванића на 6-7 метара од гола. Није имао среће Иванић да дуплира предност и свој голгетерски салдо на овом мечу, па је лопта отишла тик уз десну стативу.

У наредним минутима мало је опао ритам, највише због велике врућине, па самим тим и отежаних услова, тако да је судија Живкович прекинуо меч у 23. минуту, како би се актери сусрета освежили.

Та пауза итекако је пријала фудбалерима Спартака који недуго затим стижу до изједначења. Срећковић је лепо прошао по левој страни, упутио оштар центаршут негледавши распоред својих играча, па је тако погодио Радована Панкова. Лоша интервенција нашег штопера резултирала је аутоголу, па је у 26. минуту било 1:1.

Недуго потом запретила је Црвена звезда, када је оштру лопту према Бену упутио Катаи, али није наш тамнопути офанзивац стигао до ње. Сада се лопта пребацила скроз на половину плаво-белих, који су се оријентисали ка дефанзиви и спорадичним контранападима. У једној од таквих контри опасан је био Бјеловић у 35. минуту, али је превише оклевао па је његов покушај центаршута лако укротио Гордић. Минут касније, пожутео је данас деконцентрисани Панков, након што је с леђа фаулирао Кристића.

Још једно мајторство нашег најубојитијег тандема Иванић-Катаи видели смо у 38. минуту. Након дуплог паса, Мирковог проигравања петом, Катаи избија са леве стране испред Дујмовића, али његов шут сјајно блокира Дунђерски. Играо се 39. минут када је Бен погодио мрежу Спартака, помоћник подигао заставу, али се чекало на ВАР собу.

Свему је претходио перфектан дубински пас Канге, преко читаве одбране. Неколико играча Звезде се нашло у офсајду, али не и Ел Фарду Бен, који је лепим шутем главе у супротан угао матирао Дујмовића за 1:2. Да није било ВАР-а, данас би у Суботици био поништен чист погодак.

У првом следећем нападу могло је бити и 2:2 да је Спартак имао још мало среће. Бабић је у покушају испуцавања лопте погодио Туфегџића од којег се лопта одбила и замало погодила небрањени део мреже. У 43. минуту је још једном Канга, на исти начин као код гола, пронашао овај пут Иванића који је лоше захватио лопту.

Прво полувреме у Суботици је било веома занимљиво: видели смо три поготка, још неколико солидних прилика, интервенцију из ВАР собе, неколико бриљантних акција нашег тима по левој страни, два ингениозна паса Канге… Али, било је и наглих падова концентрације Звездиних играча, што је натерало Станковића да већ након пола сата игре на загревање пошаље Фалка и Драговића, али их, бар до краја полувремена није уводио.

Ни Фалка, ни Драговића, већ је Станковић увео Крстовића у 46. минуту, који је заменио неприметног Дионија.

Као што се и очекивало, Звезда је наставила са нападима и у другом полувремену. Канга је још једним сјајним пасом пронашао усамљеног Катаија на левом крилу, који је центаршутем по земљи упослио Крстовића. Млади Црногорац је био окренут леђима према голу, па је покушао атрактивно, петом, међутим лопта је отишла поред десне стативе. Велику жељу показао је центарфор након уласка, у 55. минуту је упослио Кангу који је имао добру позицију за шут. Ипак, оштар ударац по земљи завршио је мало поред леве стативе.

Ако је било судити по првих око сат времена игре (док није изашао), онда је Канга можда заслужио и епитет играча утакмице. Управо је он био тај који је спајао редове црвено-белих, претио, покушавао и делио савршене пасове.

Период око 60. минута био је период покушаја са дистанце, пре свега нашег тима, мада је имао и домаћин понеки неуспели покушај. Ти шутеви су углавном погађали гол, али су голмани били на висини задатка.
Фантастичну акцију наш тим је извео и у 62. минуту. Канга се предосмилио, па је уместо шута феноменално упослио Катаија на левој страни. Александар је из прве покушао да упосли Крстовића, али овај као да није очекивао тај пас па је каснио са кретњом.

Мало је фалило да наши играчи постигну и други аутогол, и то у 64. минуту. Срећковић је извео корнер са десне стране, а веома лоше је реаговао Крстичић па је послао лопту главом ка нашој мрежи. Тамо је срећом био Гајић који је успешно интервенисао. Деконцентрација наше одбране настављена је била и у другом делу, срећом у нешто мањој мери.

Фалко, Срнић и Драговић су заменили Бабића, одличног Кангу и Бена у 65. минуту. У истом минуту уследила је и друга пауза услед веома топлог времена. Буач је такође одговорио, али са две измене – увео је Фуртулу и Ђурасовића.

Није Звезда била далеко од постизања гола ни у 72. минуту. Катаи је био поново на левој страни, па је упослио Фалка на ивици шеснаестерца, који шутира левом ногом из прве, али фантастично реагује Дујмовић и шаље лопту у корнер. И поред тог покушаја Фалко је био прилично агилан, шутирао је, центрирао, био је веома присутан у нападу Црвене звезде.

Последњу измену Станковић је извршио у 75. минуту, када је Родића заменио Гобељић.

Успорили су игру црвено-бели, благом офанзивом чували предност, а у таквој ситуацији видели смо још пар покушаја наших играча, што шутевима, што убацивањима са стране. Вредан помена је био атрактиван шут Катаија маказицама из 82. минуту, када је лопта отишла мало преко пречке.

Крстовић је најпре имао фантастичан продор у 87. минуту, када је одлично одложио лопту Катаију, чији шут са ивице казненог простора зауставља статива. Након одбитка, Никола Крстовић је веома лоше реаговао, па је послао лопту далеко изнад лоше брањеног гола.

Ипак, своју огромну борбеност, млади Црногорац је крунисао поготком који је запечатио судбину Спартака на данашњој утакмици. Играо се 91. минут, када је Катаи добио сјајну лопту са средине терена, те изашао испред Дујмовића, али је услед добре реакције одбране био „отеран“ према десној страни. Када се чинило да му нема излаза, петом је маестрално пронашао Крстовића који клизећим стартом успева да спроведе лопту у мрежу за коначних 1:3.

Тешко гостовање у Суботици успешно су прегрмели наши играчи. Постигли три гола, створили бар још толико добрих прилика, али остаје мала количина стрепње због доста конфузних дефанзивних реакција. Данас их Спартак није у потпуности казнио, али чини се да се дефанзивци Звезде још увек „траже“ на старту сезоне. Следећи меч Црвена звезда игра већ у уторак, на свом стадиону против молдавског Шерифа.

Суботица – Градски стадион. Судија: Александар Живковић. Помоћници: Милан Митић и Сава Чоканица. Жути картони: Панков, Крстичић (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Иванић (5. минут), 1:1 Панков (аутогол, 26. минут), 1:2 Бен (39. минут), 1:3 Крстовић (91. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Гордић, Родић (од 75. Гобељић), Панков, Бабић (од 65. Драговић), Гајић, Крстичић, Канга (од 65. Срнић), Иванић, Бен (од 65. Фалко), Катаи, Диони (од 46. Крстовић). Тренер: Дејан Станковић

Спартак: Дујмовић, Дунђерски, Иванчевић, Богићевић, Милошевић, Маричић (од 70. Фуртула), Шимура, Бјеловић (од 62. Тодоровски), Туфегџић, Срећковић, Кристић (од 70. Ђурасовић). Тренер: Владимир Буач

Повезане вести

5 comments

окнарб авг 1, 2021 at 13:41

Мислим да смо опаснији с љеве стране за разлику од десне и мислим да кога год извучемо сутра да је јачи од нас из чистог разлога што је управа одрадила катастрофални прелазни рок.Разумијем да је Милун отишао због година ,Драговић је одлично појачање.Ми зависимо од тројца Канга,Иванић ,Катаи и можда Фалко ако буде играо.Интересантан је Миловановић из Радника.Продати Панкова(не због ауто гола јер нема квалитет),Гобељића ,Еаковића,Вукановића ,Гајића(не може упутити прави центаршут ни када га не напада противнички играч)или зашто не покуша да уђе у шеснаестерац противника

Reply
Delije Sever Ns јул 31, 2021 at 22:33

Lepa uvertira za Šerif.Svaka čast na pobedi po ovom teškom vremenu.A sad da jebemo kevu za sva vremena Šerifima!Malo mi je čudno da nema Petrovića,Nikolića,Gavrića,Pavkova,Deganeka,Vukanovića a oni projektovani da donesu milone u klub a sedenjem na klupi i na tribinama od miliona nema ništa!Delije svaka vam čast bili ste fenomenalni!

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 31, 2021 at 21:20

OVO STO IGRA DIONI,BABIĆ,PANKOV,KRSTIČIĆ,SRNIĆ JE PRESMEŠNO

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 31, 2021 at 21:19

KRSTOVIĆ JE ZA DIONIJA MARKO VAN BASTEN

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 31, 2021 at 21:19

NAMA ŠTOPER TREBA KAO SUNCE I VODA..PANKOV JE PANJ ILI DA SE SA DRAGOVIĆEM PROBA DEGENEK

Reply

Leave a Comment