Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Српски стонотенисери против Бразила на старту екипног турнира ОИ

Српски стонотенисери у недељу 1. августа по први пут у историји наших учешћа на Олимпијским играма заиграће у екипној конкуренцији. Наша екипа у саставу Марко Јевтовић, Жолт Пете и Димитрије Левајац одмериће снаге са селекцијом Бразила, а победник овог дуела обезбедиће пласман у четвртфинале такмичења.

У досадашњем току XXXII Олимпијких игара у Токију Жолт Пете и Димитрије Левајац већ су излазили на терен, али су у сингл конкуренцији поражени на старту такмичења од Грка Панајотиса Јониса, односно руског стонотенисера Кирила Скачкова. Овога пута наведени двојац биће јачи и за капитена СТК Црвена звезда Марка Јевтовића па нас свакако очекује занимљив дуел у којем ће сви љубитељи стоног тениса моћи да уживају.

Олимпијска стонотениска репрезентација Србије учешће на играма у Токију обезбедила је кроз светске квалификације у којима је била боља од селекција Хонг Конга и Аустрије, а домаћин квалификационог турнира био је португалски град Гондомар. Дуел против Бразила започеће мечом дублова у којима ће боје Србије бранити Марко Јевтовић и Жолт Пете. Њих двојица су током претходне сезоне у српском шампионату били без премца у дресу Црвене звезде, па се сматра да је управо овај деул велика предност наше стонотениске селекције, јер у случају тријумфа у наставку дуела све ће бити отворено. Бразилци који су на претходним Олимпијским играма у Рију поражени на старту такмичења од селекције Јужне Кореје овога пута наступиће у саставу Уго Калдерано, Витор Ишиј и Густаво Тсубои.

Дуел између Србије и Бразила, као што је већ речено на програму је у недељу 1. августа са почетком од 7:30 часова по нашем времену, а победник овог дуела у четвртфиналу одмериће снаге са бољим из дуела у којем се састају селекције Словеније и Јужне Кореје.

– Парови 1. кола екипног стонотениског турнира на ОИ у Токију:
Кина – Египат
Хонг Конг – Француска
Бразил – Србија
Словенија – Јужна Кореја
Јапан – Аустралија
САД – Шведска
Кинески Тајпех – Хрватска
Португал – Немачка

Повезане вести

Leave a Comment