Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Спартак

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18:55 гостују екипи Спартака из Суботице у оквиру трећег кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића настављају такмичење у домаћем шампионату где ће покушати да освоје нова три бода, након што су у претходној рунди савладали Младост 1:0, а затим у Европи екипу Каирата са 5:0 у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Спартака смо до сада одиграли 85 утакмица у свим такмичењима. Забележили смо 64 победе, 15 ремија и само пет пораза, уз гол разлику 201:62 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, наш тим је одиграо 26 утакмица против популарих “Голубова” и забележио је 22 победе, два пута смо ремизирали и исто толико пута били поражени од Спартака, уз гол разлику 63:27 у корист нашег тима.

Последњи сусрет са Суботичанима одиграли смо прошле сезоне у фебруару у оквиру 23. кола националног шампионата и тада смо забележили тријумф резултатом 2:1, а голове за наш тим постигли су Мирко Иванић и Секу Саного.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Од почетка сезоне публика се вратила на стадион после више од 380 дана. Трибине популарне „Маракане“ су биле испуњене на лигашким мечевима против Војводине и Младости, као и против Каирата у Европи, а наш клуб ће имати подршку најватренијих навијача на првом гостовању ове сезоне у домаћем првенству. Сви заинтересовани ће имати могућност да купе карту за утакмицу између Спартака и Црвене звезде и на благајнама нашег стадиона данас до 18 часова по цени од 300 динара за трибину која је намењена нашим навијачима.

За све који неће бити у прилици да директно са стадиона у Суботици бодре наш клуб, директан пренос утакмице трећег кола, између Спартака и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 од 18 часова и 55 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је у претходна два кола у Суперлиги Србије забележила победу и реми. Изабраници Дејана Станковића су одиграли нерешено против Војводине у првој рунди, да би затим тријумфовали против Младости голом Мирка Иванића. Оно што је наговештај добре форме црвено-белих јесте победа над Каиратом од 5:0 у оквиру другог кола квалификација за најелитније европско такмичење, што је само показатељ јачине нашег тима.

Што се тиче Спартака из Суботице, налазе се на десетом месту на табели са само једним бодом. Екипа Владимира Буача је одиграла нерешено против Радничког из Ниша у првог колу, а у претходној рунди су поражени од Радничког 1923 резултатом 3:2.

РЕЧ ТРЕНЕРА

Прошле године смо тамо на гостовању успели да победимо 2:1 у веома неизвесној утакмици, која је била испуњена фудбалским садржајем и дешавањима и где смо губили 1:0 и у последњих десет минута успели добијемо 2:1. Чак и утакмица која је одиграна на нашем стадиону у јесењем делу у којој смо победили 3:2 је била отворена и интересантна и то је оно што екипу Спартака краси последњих година, имају полетну и офанзивно оријентисану екипу, која може сваком тиму да направи одређени проблем. Увек су утакмице против Спартака биле изузетно атрактивне и лепе за око, нема сумње да ће тако бити и овог пута. Са друге стране они вероватно нису задовољни са бодовним контом у прва два меча. Ми знамо наше циљеве, сви играчи су здрави, у доброј атмосфери се припремамо за утакмицу, данас на тренингу ћемо одрадити све оно што је неопходно и са највишим циљевима и оптимизмом крећемо на пут ка Суботици – рекао је помоћни тренер нашег клуба Небојша Милошевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Као један од најбољих појединаца Спартака истакао се Лазар Туфегдзић који је наставио своју одличну форму из прошле сезоне. У претходној години је на 36 мечева постигао 16 голова, а на две претходне утакмице за Спартак је у два наврата тресао мреже ривала. Поред Туфегдзића у нападу је веома запажен двадесеттрогодишњи Нкола Фуртула који је био стрелац у претходном дуелу Звезде и Спартака. На голу је сјајни Филип Дујмовић, а ту су играчи и попут Шимуре, Дунђерског, Срећковића и Милошевића који су добро уиграни и већ дуго држе све под контролом у игри тима из Суботице.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Александар Живковић, а поред аут линија помагаће му Милан Митић и Миливоје Милићевић, док ће у ВАР соби седети Далибор Ђурђевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

18:55 Пролетер – Нови Пазар
21:00 Напредак – Раднички 1923

Субота:

21:00 Радник – Раднички Ниш

Недеља:

18:55 Чукарички – Металац
18:55 Младост – Војводина
21:00 Партизан – Вождовац

Понедељак:

19:00 ТСЦ – Колубара

The post У сусрет противнику – Спартак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment