Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Алмати је био једно лоше полувреме“

Дејан Станковић говорио је на конференцији за новинаре о предстојећем реванш мечу 2. кола квалификација за Лигу шампиона против Каирата. Утакмица се игра у среду на стадиону “Рајко Митић” од 20.30 часова.

Шеф стручног штаба црвено-белих је поручио да верује у пролаз ако његов тим буде на нивоу који се од њега очекује. Каже да се грешке неће понављати.

– „Ако Звезда буде на нивоу који се очекује од ње, онда не би требало да буде проблема. Неће се понављати грешке, радили смо на много детаља. Прошле године сам прижељкивао тај реванш, сад имамо ту могућност да исправимо грешке које смо правили у Казахстану“, рекао је Станковић.

Тренер Станковић није желео да говори о персоналним ршењима, али је истакао веру да би брз гол после прекида могао доста тога да реши:

– „Полако са кадровским променама. Ми увек играмо против бункера. Гол у првих 15-20 минута би доста тога решило. Добар прекид би то могао да реши, зато радимо на прекидима. Сваки противник жели да се докаже против Звезде. Морамо да покажемо индивидуални квалитет, играћемо против бункера и морамо што раније да га срушимо.“

На питање колико ће се Каират повући, стратег шампиона Србије је одговорио:

– „Доста зависи од нас да ли ће се Каират повући. Ако се ми поставимо добро, они неће моћи да играју високо као у Казахстану. Морамо да их удаљимо од гола. Знамо њихове врлине, знамо њихове мане. Опасни су код прекида, иду са пет или шест играча у казнени. Ипак, очекујем да ће се бранити.“

Сем Милана Гајића су сви здрави, Катаи је имао проблема са ударцима које је добио против Младости.

– „Сви су здрави, Гајићу је испало раме, то је једини проблем. Катаи је добио доста удараца, али се опоравио. Сви остали су здрави. Револуције у саставу неће да буде, то није драма. Звезда је једнако резултат, када је све позитивно то има друге боје. Момци су свени за шта играм и где играмо. Ово је само једна од многих важних утакмица које нас чекају ове сезоне. Верујем у ове момке, то су озбиљни играчи. Алмати је био једно лоше полувреме.“

Дејан Станковић проблем види и у томе што Звезда своје најважније утакмице игра на почетку сезоне, а не на крају као што је то у спорту нормално.

– „Проблем је што овде јаке утакмице не играш на крају сезоне, већ на самом почетку сезоне. Сад морамо да играмо утакмице које живот значе. Не знам ко је још добио титулу у јулу или је изгубио. Ови момци знање нису изгубили, једно лоше полувреме увек може да се заломи.“

Тренер Дејан Станковић каже да му је теже било пре годину дана.

– „Мислим да је теже било прошле године. Већи је притисак био прошле године. Озбиљно је било, баш озбиљно.“

Новинаре је интересовало у каквој је тренутно форми Диони и томе да ли су играчи спремни за 120 минута игре.

– „Диони подиже форму, ради, добро ради. Остали момци су спремни и за 120 минута. Само храбро“, поручио је Станковић.

На крају о навијачима, а то ће у среду да буду деца до 14 година.

– „Пресрећан сам због деце. Жао ми је што не можемо да рачунама на навијаче, фали 50 хиљада, али сам срећан због деце. Верујемо да ће и они веслати са нама у истом правцу“, закључио је Станковић.

Повезане вести

Leave a Comment