Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

Фалкаов гол поништен због 67 милиметара

VAR је инсталиран у српском фудбалу и може се слободно рећи да је суђење на утакмицама Супер лиге Србије квалитетније него раније. Било је неколико грешака арбитара, али су оне исправљење у соби са видео асистентом.

Занимљива ситуација се догодила на стадиону “Рајко Митић” где је Звезди поништен гол због офсајда. Фалко је убацио лопту у мрежу, али Италијан није био у офсајду. Зато његов асистент Катаи јесте. У минималном, што је открио судијски експерт Здравко Јокић. Тај детаљ се у VAR соби где су седели Милован Ристић и Далибор Ђурђевић гледао три минута.

– „Разговарао сам са многим колегама и свима нам је било чудно што провера траје дуго, посебно сто су у VAR соби биле наше најбоље VAR судије Далибор Ђурђевић и Милован Ристић који важе за VAR судије које брзо и тачно решавају и најтеже ситуације, а офсајд нам је свима био “очигледан”. Међутим, морам да вам кажем прво да за овакве сложене ситуације се користи посебан софтвер са вертикалним линијама и да је потребна посебна вештина и брзина оператера да би ВАР судије могле да реше ситуацију и да софтвер прихвати решење“ – рекао је Јокић, а пренео „Телеграф“.

Судијски експерт је обелоданио колико је софтвер израчунао да је Александар Катаи био испред противника.

– „Као што то и УЕФА каже, време није важно. Важно је да одлука буде тачна. Овом приликом честитам и помоћном судији на терену, а и колегама у VAR соби јер су донели тачну и исправну одлуку. А колико нам је све било “очигледно” говори и податак да је на крају офсајд био, како је софтвер израчунао, 67 милиметара!!! Ето колико је важно да VAR судија буде смирен, прецизан и тачан“, истакао је Здравко Јокић.

Повезане вести

Leave a Comment