Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОстало

Недостатак искуства узело данак

Млада Ања Обрадовић кроз континенталну квоту, врхунским резултатима на међународној такмичарској сцени, изборила је учешће на највећој спортском догађају на планети, 32. Летњим Олимпијским играма.

У категорији до 63 килограма, вољом жреба, Ањина прва противница је била трофејна такмичарка, искусна 31. годишња Холанђанска Јул Франсен. У првом дуелу са Холанђанком у Нипон Будокану, наша Ања Обрадовић на жалост платила је цех неискуству. Јул Франсен је то знала да казни и избори пролазак у даљи ток такмичења у коме се борила за бронзано олимпијско одличје.

Ања Обрадовић је део трофејне младе генерације српских такмичарки које од кадетских дана освајају одличја на међународној спортској сцени и на најбољи начин представљају нашу земљу.

Да подсетимо само да је Ања Обрадовић до сада освојиле четири светске медаље од којих кадетску, две јуниорске и последњу у овом низу за сада, сениорску на Светском првенству у Будимпешти Обардовићева, некадашња јуниорска вице-шампионка света, освајањем бронзе на сениорском СП у Мађарској, придружила се легендарној Мари Ковачевић, која је 2003. на СП у Осаки такође освојила треће место у апсолутној категорији.

Учешће на Олимпијским игарма у Токију свакако је веома вредно искуство а имајући у виду све досадашње резултате на међународној сцени, Ања Обрадовић је свакако наша нада за Олимпијске игре у Паризу од које на овом такмичењу сасвим сигурно очекујемо и медаљу.

The post Недостатак искуства узело данак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment