Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јубилеј Мирка Иванића – 100. утакмица у Звездином дресу

Претходне сезоне Мирко Иванић је био стрелац највише погодака у црвено-белом дресу када се погледају сва такмичења у којима је наш клуб наступао. На сличан начин овај момак рођен у Бачком Јарку започео је и нову сезону. Након два уводна меча у којима се црвено-бели фудбалери нису уписали у листу стрелаца (гол у Алматију је дело домаћег фудбалера), Мирко Иванић је поготком у 45. минуту сусрета против лучанске Младости показао да и у новој сезони може наставити голгетерски учинак из претходне.

Наведеним голом Иванић не само да је донео Црвеној звезди прва три овосезонска бода, већ је њиме и обележио свој лични јубилеј. Наиме, Звездин креативац у сусрету против Младости из Лучана одиграо је свој јубиларни 100. меч у црвено-белом дресу.

Почетком фебруара 2019. године Иванић је на стадион „Рајко Митић“ стигао из белоруске екипе БАТЕ Борисов чији је дрес носио три године. На наш највећи стадион стигао је са ореолом великог појачања што је и доказао након уводног периода привикавања на услове највећег клуба на овим просторима. Свој деби у црвено-белом дресу Иванић је забележио у оквиру 22. кола националног шампионата 16. фебруара 2019. године када су наши фудбалери савладали код куће новосадску Војводину резултатом 4:0. И наредне две и по године Мирко Иванић је стигао до бројке од 100 одиграних мечева у Звездином дресу, а уз то је био стрелац 27 погодака. Са Црвеном звездом је до сада освојио већ три шампионске титуле (2019, 2020. и 2021.), као и трофеј намењен победнику националног купа у сезони 2020/21.

– Учинак Мирка иванића у дресу ФК Црвена звезда:
Првенство: 68 ут. / 20 голова
Куп: 11 ут. / 4 гола
Лига шампиона: 14 ут. / 3 гола
Лига Европе: 7 ут. / 0 голова
УКУПНО: 100 утакмица / 27 голова

Мирку Иванићу честитамо на великом јубилеју…

Повезане вести

Leave a Comment