Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Гајић прескаче реванш са Каиратом?

Како тако, у оквиру 2. кола Супер лиге Србије фудбалери Црвене звезде одрадили су оно што им је био примарни задатак. И поред још једне неубедљиве игре црвено-бели су голом Мирка Иванића успели да забележе прву победу у новој сезони и сада се окрећу ономе што сигурно клубу живот значи. У среду 28. јула пулени тренера Дејана Станковића бију одсудну битку за наставак квалификација у оквиру најеминентијег европског клупског фудбалског такмичења.

Међутим, поред забринутости због очигледне слабе форме целокупне екипе и већ сада хроничних реализаторских проблема, стручни штаб нашег клуба сусреће се и са кадровским проблемом. Наиме, десни бек Милан Гајић доживео је током гостовања у Алматију повреду рамена. Успео је да одигра тај сусрет до краја, али је и прескочио меч против лучанске Младости. И поред чињенице да лекарски тим чини све не би ли оспособио Гајића да наступи у среду, тренер Станковић већ сада размишља о евентуалним заменама. Као једно од могућих решења намеће се МАрко Гобељић, али је проблем што дугогодишњи члан наше екипе у актуелној сезони није забележио нити један минут на терену. Као друга опција намеће се Милош Дегенек који је коначно против Лучанаца забележио први овосезонски наступ у црвено-белом дресу. И поред чињенице да му је примарна позиција место централног бека, он може да одговори и на десној страни одбрамбеног бедема, али је недостатак минута у ногама и његов проблем.

Како тренутно ствари стоје, а на основу виђеног и током припрема, каонајреалнијја опција намеће се могућност да се тренер Станковић овога пута одлучи да на терен изведе тројицу централних бекова при чему би по бочним позицијама дејствовали Аксел Бакајоко десно и Милан Родић лево. Гледајући са стране оваква формација у неким мечевима је заиста знала да да резултат, али је исто тако умела и да прикаже додатне слабости у екипи.

Среда није далеко. Пред тренером Станковићем је стручним штабом су дани великих размишљања, али шта год одлучили и за какву се тактику определили резултат свега мора бити пролаз у наредну квалификациону рунду.

Повезане вести

2 comments

Никола јул 25, 2021 at 21:44

Ово је појачање за Звезду. Гајић је фудбалер, који је из године у годину све лошији и лошији

Reply
Delije Sever Ns јул 25, 2021 at 16:58

Žao mi je zbog povrede a kao igrača mi ga nije žao.Ništa posebno neigra da ćemo osetiti da ga nema.Gobelja naš brat desnog beka a Dragović i Deganek štoperi i to je.Deki nemoj više da eksperimetiseš majketi dosta je!

Reply

Leave a Comment