Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

​Звездини спортисти за децу Косова и Метохије

Звездина велика спортска породица још једном је показала да је не само створена за велика дела на такмичарској сцени већ и да су и прави хуманисти. На иницијативу Слађана Константиновића, члана Џудо клуба Црвена звезда и власника компаније Инеко Инжењеринг и Предшколских установа Авантура, обезбеђена су материјална средства за куповину обуће за малишане на Косову и Метохији.

Ова одлична идеја одмах је прихваћена је и од стране других клубова у Звездином Спортском друштву.

Изузетно сам срећан јер је помоћ стигла онима којима је најпотребнија. Имајући у виду да и сам имам шесторо деце осетио сам потребу да учинимо нешто за све наше малишане на Косову и Метохији. Сва обућа достављена је Добротворној организацији ЕУО Епархије рашко призренске “Мајка девет Југовића” из Грачанице. Остаје жал што нисмо могли лично да им уручимо поклоне, али нам је срце пуно јер на фотографијама видимо њихова насмејана лица што ће ову школску годину дочекати у новој и топлој обући – истакао је Слађан Константиновић.

Пут јужне српске покрајине са жељом да уруче обућу и поздраве Звездиних спортиста, уз Слађана Константиновића кренули су џудисти Страхиња Бунчић и Бојан Дошен, одбојкаш Никола Мељанац и ватерполиста Вук Милојевић.

Мало је рећи да смо се осећали разочарано јер нисмо били у могућности да дођемо на Косово, нашу јужну покрајину и да донесемо помоћ за школарце. Ипак срећни смо јер је обућа стигла на одредиште а наша је обавеза да на спортском пољу постижемо врхунске резултате и тако дамо подршку нашим људима у јужној покрајини који чувају српске цркве и огњишта -истакао је Страхиња Бунчић, трофејни репрезентативац Србије и првотимац Џудо клуба Црвена звезда.

Вук Милојевић, Звездин ватерполиста истакао је да му је срце пуно јер су деца обезбеђена за предстојећу школску годину.

Упркос свему осећам се срећно, јер је циљ наше акције испуњен. Наша деца имају обезбеђену обућу за предстојећу јесен и зиму, чиме смо сви заједно успели да им помогнемо да бар мало растерећенији крену у нову школску годину -рекао је Вук Милојевић првотимац ВК Црвена звезда.

У групи спортиста који су пошли пут Косова и Метохије али на жалост нису успели због добро познате ситуације да дођу у јужну српску покрајину био је и Звездин одбојкаш Никола Мељанац.

Изузетна ми је част што сам део овако важне хуманитарне акције и што сви заједно показујемо да се важне укатмице играју и ван одбојкашког терена. Ово је била акција у којој смо одиграли најбоље како смо умели за нашу децу на Косову и Метохији а њихови осмеси нам најбоље говоре да смо у томе и успели – рекао је Никола Мељанац, одбојкаш Црвене звезде.

Да свака врста ограничавања слободе кретања најобичнија демонстрација силе а нарочито када су у питању спортисти који носе хуманитарну помоћ најмлађима више је него јасно. Ипак лепе жеље и подршка нашем народу на Косову и Метохоји упркос свим ограничењима стигле су на жељено одредиште.

Користимо прилику да овим путем дамо и наше мало саопштење да смо неизмерно захвални на овој помоћи, радост наше деце је немерљива. Обућа ће бити комплетно подељена с почетком нове школске године, на радост нашу а посебно на радост малишана. Срдачно се захваљујемо свима који су учествовали у организацији ове хуманитарне акције, иницијаторима г. Слађану Константиновићу и Џудо Клубу Црвена Звезда, као и другим прикљученим клубовима из СД Црвена Звезда и њиховим спортистима. Радујемо се што смо још једном добили прилику да усрећимо најмлађе са ових простора, нама је срце пуно, хвала овим добрим људима на томе – рекла је Ивана Михајловић из Добротворне организације ЕУО Епархије рашко призренске “Мајка девет Југовића” из Грачанице.

The post ​Звездини спортисти за децу Косова и Метохије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment