Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Стратос Перпероглу објавио завршетак играчке каријере

Некадашњи кошаркаш Црвене звезде мтс објавио је да је завршио професионалну каријеру.

Грк Стратос Перпероглу огласио се емотивном поруком на друштвеној мрежи „Инстаграм“ којом је поручио да је одлучио да стави тачку у 36. години на своју каријеру дугу две деценије. Последњи клуб у којем је одиграо две сезоне била је управо Црвене звезда са којом је освојио регионалну АБА ј.т.д. лигу.

– „Прошло је више од годину дана откако сам последњи пут завезао ципеле на професионалној кошаркашкој утакмици. COVID је на неочекиван начин изненада зауставио моју каријеру. Преко двадесет година свог живота посвећен сам игри коју волим. Лопта ме је носила широм света, ставила под неке од најталентованијих, најуспешнијих тренера“, написао је троструки освајач Евролиге.

Кошаркаш се емотивно захвалио и навијачима који су му недостајали.

– „Никад није касно да захвалим свим навијачима, који су ме подржали, бодрили (чак и понекад проклињали) на терену. Свет је прошле године видео шта је спорт без навијача, не нешто од чега неко од нас жели да буде одвојен. На стадионе доносите срце и душу. Хвала свим мојим тренерима, научио сам понешто од сваког од вас и даље од кошарке. Хвала свим мојим саиграчима током година, делили смо најбоље, као и најгоре тренутке заједно, заиста је то било братство“, поручио је Перпероуглу.

Стратос Перпероглу је кошарком почео да се бави у млађим категоријама екипа Кавала и Ивискос. Први професионални ангажман имао је у атинском Илисијакосу (2002-2004), а од 2004. до 2007. године био је члан Паниониоса. Пуних пет сезона (2007-2012) био је члан Панатинаикоса, да би те 2012. године направио највећи грех грчког спорта прешавши у редове Олимпијакоса у којем се задржао две сезоне. Године 2014. први пут напушта Грчку и постаје члан истанбулског Анадолу Ефеса, а од 2015. до 2017. године био је члан каталонског гиганта Барселоне. Сезону 2017/18 провео је у израелском Хапоелу из Јерусалима, да би последње две професионалне сезоне провео на Маллом Калемегдану носећи црвено-бели дрес Црвене звезде. Током каријере Перпероглоу је освојио три титуле првака Европе са Панатинаикосом (2009. и 2011.) и Олимпијакосом (2013.). Носећи црвено-бели дрес нашег клуба освојио је АБА Суперкуп 2018. године, као и шампионск титуле АБА лиге и српске Супер лиге 2019. године.

Перпероглоу је такође био дугогодишњи члан грчке репрезентације, освојивши бронзану медаљу на Европском првенству 2009. године.

Повезане вести

Leave a Comment