Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Иванићу уручена награда “Бора Костић”

Везном фудбалеру нашег клуба Мирку Иванићу пред почетак утакмице првог кола Суперлиге Србије је уручена награда “Бора Костић”, која се додељује најбољем стрелцу црвено-белих из претходне сезоне. Част да први добије ово признање имао је момак из Бачког Јарка који је током протекле такмичарске сезоне постигао 21 погодак.

Мирко Иванић је претходне сезоне забележио 48 наступа у Звездином дресу и био један од најстандарнијих играча током сезоне. Иако није носио капитенску траку, Иванић је био прави лидер на терену што је показао и на „великим“ утакмицама где је био нерешива енигма за противничке дефанзивце. Фудбалер рођен у Бачком Јарку имао је једну од најефикаснијих сезона иза себе и постигао је укупно 21 гол, а уз то је забележио чак 15 асистенција. У домаћем шампионату је у 16 наврата погађао мрежу ривала, два поготка је постигао на мечевима против Напретка и Златибора, док се једном уписао у стрелце на мечевима са Новим Пазаром, ТСЦ-ом, Чукаричким, Вождовцем, Бачком (2), Радничким из Ниша, Спартаком, Партизаном и Радником.

Иако није понео титулу најбољег стрелца Суперлиге Србије претходне сезоне налазио се на самом врху листе. Сигурно да ће навијачи памтити његов погодак главом којим је одлучио питање победника у 164. вечитом дербију. Био је стрелац једног гола у Купу Србије против Златибора, а постигао је три гола у квалификацијама за Лигу шампиона (Европа два, Омонија). Иванић се није уписао у стрелце у оквиру Лиге Европе, али је зато у два наврата проиграо саиграче након чега је наш тим постизао голове и освајао бодове у другом по величини такмичењу на старом континенту.

Креативни везни фудбалер је први играч нашег клуба који је добитник награде која носи назив по легендарном нападачу Црвене звезде.

 

Повезане вести

Leave a Comment