Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Први овосезонски плес: Црвена звезда дочекује Стару даму српског фудбала, Војводину

Након дуже паузе фудбал у Србији се враћа на велику сцену, што верујемо сви са нестрпљењем ишчекују.

Фудбалери Црвене звезде након историјске прошле сезоне, у којој је освојена дупла круна после тринаест дугих година, а први пут у историји и четврта узастопна шампионска титула, уз ново пролеће у Европи, после сјајних издања у глупама Лиге Европе, где је недостајало само мало среће, концентрације и искуства, да Звездина европска бајка потраје још дуже, уз низ рекорда који ће тешко бити достигнути у скорије време, црвено-бели су лествицу очекивања поставили веома високо.

Након успешно одрађених припрема, где је стручни штаб на челу са Дејаном Станковићем пружио шансу готово свим момцима који су прошли припреме у Аустрији, фудбалери Црвене звезде, отвориће нову сезону утакмицом у којој ће на стадиону ,,Рајко Митић” од 20 часова угостити великог ривала, Стару даму српског фудбала, екипу Војводине из Новог Сада.

Екипа Војводине и поред великих проблема који су их пратили у прошлој сезони, као што су хронична беспарица, кадровски проблеми, сукоб на релацији тренер (Лалатовић)-управа, иза себе има успешну првенствену сезону, коју су завршили на четвртом месту, обезбедивши тако квалификације са Лигу Конференција.
У односу на прошлу сезону, највећу промену екипа Војводине доживела је на клупи, коју је напустио харизматични Ненад Лалатовић, а на његово место је сео још један бивши капитен првог тима Црвене звезде и тренер млађих селекција, талентовани стручњак, Славољуб Ђорђевић, који је у прошлој сезони од екипе Радника којој су сви предвидели борбу за опстанак, направио прави хит, догуравши са Сурдуличанима до полуфинала купа, док су у првенству завршили на шестој позицији.

У односу на прошлу сезону, екипу Војводине напустили су мотор екипе Никола Дринчић, стандардни штоперски тандем Славко Бралић и Синиша Саничанин, други стрелац екипе Петар Бојић и Миодраг Гемовић.
Док су екипу појачали Душан Стевановић који је стопама свог ментора, дошао из Радника из Сурдулице, најбољи стрелац екипе Инђије, Небојша Бастајић, те бивши омладинац Партизана, Лука Цуцин и Александар Буснић из Рада.

Пред сусрет са црвено-белима, тренер Војводине, Славољуб Ђорђевић је изјавио:

„ Војводина је велики клуб, увек највећих циљева. Борићемо се да освојимо првенство и куп, али не знамо да ли ћемо успети у томе. Знам да ћемо радити. По карактеру сам оптимиста и то хоћу да пренесем и на играче. Црвена звезда има можда и најјачи тим у последњих десет година, има и публику на својој страни и биће врло тешко, чак је и традиција уз црвено-беле. Не бих могао да причам о другом колу, али могу само да кажем да ћемо у сваком мечу ићи на победу “, закључио је Ђорђевић .

Што се тиче међусобних дуела, фудбалери Црвене звезде су у серији од тринаест узастопних тријумфа против новосадских црвено-белих.
Последњу победу екипа Војводине остварила је пре пет година, 7. Маја 2016, када су у последњем колу плеј-офа на стадиону ,,Рајко Митић” славили са 3:1, стрелци за Војводину били су Палочевић и два пута Трујић, док је за Звезду погодио Марко Грујић.
У прошлој сезони, црвено-бели из Београда, рутински су славили оба пута, у Новом Саду је било 2:0, головима Ел Фарду Бена и Милана Гајића, док је у Београду било 1:0, а једини погодак било је дело дефанзивца новосађана, Синише Саничанина.

Са друге екипа Црвене звезде у нову сезону улази са великим амбицијама где је циљ померање граница у односу на прошлу сезону кад је Европа у питању и ,,напад” на групну фазу Лиге Шампиона, док се одбрана дупле круне у домаћим оквирима подразумева.

Црвено-бели су додатно ојачали шампионски тим из прошле сезоне.
Екипу су од стандардних првотимаца напустили популарни Ђед, Немања Милуновић који се преселио у Турску, у екипу Алање, те италијански нападач Дијего Фалчинели коме је истекла позајмица из италијанске Болоње.
Док су наш тим појачали, стандардни репрезентативац Аустрије и слободно се може рећи највеће појачање у овом прелазном року, штопер Александар Драговић, повратник у црвено-белу породицу, Ненад Крстичић који ће додатно заоштрити конкуренцију у везном реду, француски интернационалац, нападач Луис Диони, те талентовани Петар Станић. А наш клуб је потписао уговор и са норвешким интернационалцем, нападачем Молдеа, Охијем Омојижуанфом, који ће се будућим саиграчима придружити у Јануару 2022. године.

Пред старт сезоне и премијерни сусрет са Старом дамом из Новог Сада, тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

– Срећни смо сви што поново креће првенство. Направили смо добре ствари прошле године, играли леп фудбал и остварили завидне резултате, како у првенству, тако и у Европи, али нећу престати да понављам да када се уради нешто тако, онда се ставља тачка и креће од нуле. Све оно од прошле године нам служи за пример какви треба да будемо. Циљеви су нам јасни, спремамо меч по меч и не гледамо унапред. Свака следећа утакмица је најбитнија – почео је Станковић своје излагање.

Тренер фудбалера Црвене звезде сматра да је добро то што већ у првом колу Суперлиге укршта снаге са Војводином.

– Радује ме што нас одмах чека дерби кола. Војводина је екипа која је променила доста тога, почев од тренера, па до подмлађивања играча. Сигуран сам да ће доћи храбро у Београд, знајући тренера Ђорђевића, који је направио феноменалан посао са Радником и заслужено напредује. Он је неко ко никад не одустаје, велики је борац и сигуран сам да ће енергију пренети на играче. Опет, нас већ следеће недеље чека дуел са Каиратом, па је добро што нам је прва утакмица одмах јака. Одлично је што нас одмах чека Војводина и што више навијача на Маракани.

Тренер Станковић истакао је да га радује чињеница да ће после више од годину дана поново бити публике на Маракани.

– Драго ми је што ће стадион после годину дана бити отворен за наше навијаче. Једва чекам. Кад се сетим првих 15 минута у Грацу, сви смо били збуњени, али то је прави фудбал и притисак. Са полу пуним стадионом или колико већ навијача дође, биће то једно велико хвала за ове момке и да им се да један озбиљан аплауз, јер су то заслужили.

Дотакао се Станковић и фудбалера који су ово лето појачали наш клуб:

– Драговић је у одличном стању. Имао је седам, осам дана одмора и брзо се вратио. Дионију треба још мало времена, али играће против Војводине. Он је нападач на кога озбиљно рачуна и не бисмо га довели да не верујемо у њега. Желимо да га оспособимо за оно што нас очекује у наредних 15 дана. Крстичић се веома брзо адаптирао и схватио захтевен и начине игре. Што се тиче физичке спреме, њему она никад није представљала проблем.

За крај, Дејан Станковић је истакао да не коментарише изјаве које стижу од стране тренера других клубова у Суперлиги.

– Бавим се Звездом и мојом екипом. Нисам овде да дајем коментаре на дате изјаве, већ да причам о екипи. Свако има право да размишља како жели – закључио је Станковић.

Дуел са нашег највећег стадиона можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт, са почетком у 20 часова.

Правду ће делити судијска тројка из Београда на челу са Лазаром Лукићем, а помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.

Повезане вести

Leave a Comment