Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Припреме за десетку

Црвена звезда је на припремама у Аустрији одиграла четири утакмице, а изабраници Дејана Станковића постигли су десет, а примили два гола, забележивши учинак од три победе против ГАК-а, Ариса и Арђеша, као и реми против Штурма.

Црвена звезда је прву контролну утакмицу у Штегерсбаху одиграла 28.јуна против аустријског друголигаша ГАК-а. Тренер Станковић је извео једну поставу у првом полувремену, а другу у наставку. Наш тим је диктирао темпо свих 90 минута, одлично се кретао, стварао прилике и постигао укупно четири гола, а могао је да падне и још неки. Стрелци су били Мирко Иванић, Александар Катаи, Радован Панков и Славољуб Срнић.

Следећа утакмица била је заказана три дана касније, а противник је био солунски Арис. Изузетно квалитетна екипа која је претходну сезону окончала као другопласирана у грчком првенству иза Олимпијакоса. Црвено-бели су пуних 70 минута доминирали у сваком сегменту игре, а водећи погодак је постигао Срђан Бабић. Арис је једине праве шансе имао из два једанаестерца у последњих 15 минута, од којих су један искористили и изједначили резултат. Да Црвена звезда дође до победе постарао се Гелор Канга, који је са пенала у 81.минуту донео нашем тиму и поставио коначних 2:1.

Трећа провера за изабранике Дејана Станковића уследила је 5.јула против Арђеша. Стручни штаб црвено-белих је пажљиво бирао противнике на припремама, а утакмица против румунског тима је требала да симулира меч домаћег првенства. Арђеш се углавном бранио током читавог сусрета, а мрежу су затресли Вељко Николић и двоструки стрелац Никола Крстовић, за тријумфа нашег тима – 3:0.

Генерална проба пред почетак сезоне чекала нас је у Грацу, на „Меркур Арени“, а противник је била екипа Штурма. Тренер Станковић је извео формација са три штопера, а деби у црвено-белом дресу остварили су дефанзивац Александар Драговић и нападач Луис Диони који је ушао у игру у наставку. Иако је био пријатељског карактера, дуел је од старта био високог интензитета. Црвена звезда је повела голом Ел Фарду Бена у 11.минуту. Имала је наша екипа шансе да реши питања победника, преко Александра Катаија и Николе Крстовића, али нису били прецизни. У финишу је покушао још један новајлија Петар Станић. Сјајно је шутирао са скоро 30 метара, али је његов пројектил голман Штурма успео некако да укроти. Као и против Ариса, противник је имао два једанаестерца од којих је један Милан Борјан одбранио, док је други Кутеишвили претворио у погодак и сусрет је завршен 1:1.

Црвена звезда ће нову сезону започети у петак 16.јула у 20 часова, а противник у првом колу шампионата биће Војводина.

The post Припреме за десетку appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment