Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеТрансфери

Из Партизана у Звезду, па опет у Партизан за само годину дана

Иза ватерполиста Црвене звезде је једна прилично успешна сезона која је уједно била и трофејна. Након 2013. и 2014. године црвено-бели су по трећи пут и клупској историји освојили трофеј намењен победнику националног куп такмичења. Уз то наши ватерполисти су и на међународној сцени остварили запажен резултат пласманом у полуфинале ЛЕН Еврокупа, док им је у регионалном такмичењу измакао пласман на завршни турнир. У оквиру домаћег првенства пулени тренера Филиповића заустављени су у полуфиналу плеј-офа од екипе Новог Београда 11. април.

И поред евидентног напретка свих клупских структура овог лета клуб се суочио са неколико одлазака. До сада су дорћолски базен Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ напустили Јапанац Јусуке Шимицу, Кристијан Шулц каријеру наставља у екипи Шапца, а капицу нашег клуба у наредној сезони неће носити ни Петар Касум.

Данас је стигла информација да је још један ватерполиста Црвене звезде променио средину. Наиме, Лазар Вићковић је четврти ватерполиста који је ових врелих дана напустио наш клуб. Треба напоменути да је Вићковић претходног лета међу црвено-беле стигао из редова Партизана, а сада се поново враћа у клуб са бањичког базена и у наредној сезони ће поново наступати у капици нашег вечитог ривала.

Двадесетдвогодишњи ватерполиста је пре доласка у Црвену звезду три године наступао за екипу Партизана, а претходне сезоне је пружио запажене партије у екипи тренера Александра Фииповића.

Повезане вести

Leave a Comment