Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Школа из Румуније долази да гледа Звезду у Лиги шампиона

Да Црвена звезда има навијаче свуда у свету, говори и пример из Румуније одакле ће Борко Јоргован, потпредседник Савеза Срба у Румунији и председник Културно-уметничког друштва у Великом Сенпетру, довести малишане одатле на меч Лиге шампионе где ће наш клуб одмерити снаге са бољим из двомеча Макаби Хаифа – Каират.

На утакмицу која ће бити одиграна 27. или 28. јула, доћи ће ђаци основне школе Миливој Трифунски у Великом Сенпетру, који су уједно и део КУД у том селу.

Често долазим на утакмице са другарима, али ово ће бити први пут да овако организовано са децом присуствујемо мечу Црвене звезде. Част нам је што ћемо доћи да гледамо вољени клуб. Деца ће имати прилику да виде шта значи Црвена звезда, да виде Маракану. То су углавном српска деца, има и румунске или из мешовитих бракова, али сви воле Србију, јер су заједно одрастали. Изузетно смо поштовани овде. Захвалио бих се клубу због овог вида „екскурзије“, у име свих родитеља – почео је Јоргован.

Велики Сенпетар је место у ком је насељено много Срба, а налази се 30 километара од границе са нашом земљом. Много звездаша живи ту.

Имам много пријатеља који навијају за Црвену звезду. И ја сам од малих ногу уз клуб, сећам се и прве утакмице, меча са Динамо Дрезденом, када сам био на стадиону са дедом. Сви смо изузетно задовољни тиме како наш клуб игра. Ако наставимо овим темпом, и будемо играли као рецимо против Милана, верујем да ћемо успети да се пласирамо у Лигу шампиона. Ми свакако планирамо да долазимо на утакмице, тако да се надам да ћемо играти најелитније европско такмичење – закључио је Јоргован.

Још један пример и показатељ колико је Црвена звезда велика, као и да љубав не познаје границе.

The post Школа из Румуније долази да гледа Звезду у Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment