Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеБлоговиВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Лични став: Утицај галактикоса на репрезентацију

Последњих дана сведоци смо бахатости једног клуба који своју штетност по српску кошарку показује на сваком кораку. Након што је оборен историјски рекорд на овим просторима када су уговори у питању, где је Кевин Пантер добио око 3 милиона долара за две сезоне, државни галактикоси ту не стају већ показују да је то било само загревање будући да је на прагу потписа за галактикосе и Алекса Аврамовић, други стрелац шпанске Ендеса лиге у прошлој сезони.

Истовремено са уласком огромног новца у седмопласирани тим АБА ј.т.д. лиге и почетком постављања рекорда када је висина уговора за спортисте у питању, одигравао се и квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију, чији је домаћин био наш главни град. Након дебакла који је наша репрезентација доживела на Светском првенству за кошаркаше и губитком могућности да се кроз пласман на СП квалификује за Олимпијске игре, сви у КСС су углас почели са молбама председнику да се издвоји новац за домаћинство на једном од квалификационих турнира. Главни покровитељ галактикоса је препознао важност домаћинства те је за организацију турнира издвојено 2 милиона евра. Епилог је познат. Наша репрезентација је и поред изостанка појединих ведета успела као домаћин да доживи дебакл од Италије, којој је такође недостајала цела прва петорка и која је, према статистици, редовно побеђивана од стране наше репрезентације кад год је нека од утакмица имала резултатску важност. Међутим, овог пута смо имали преседан, ако се то тако може назвати…

Наиме, све су гласније приче да је седмопласирани тим АБА ј.т.д. лиге искористио квалификациони турнир и присуство наших кошаркашких звезда за врбовање. Како се може чути, гласоноше галактикоса (оличене у “новинару“ стриперу) су све време облетале попут грабљивица око наших репрезентативаца, нудећи им баснословне уговоре које ни у многим евролигашима не би добили. Тако су процуреле приче да је понуђен уговор Николи Калинићу, да је Немања Бјелица добио понуду да потпише двогодишњи уговор за 3 милиона долара па када је одбио прву понуду, стигла је још и боља – 5 милиона за двогодишњи уговор. Милошу Теодосићу је, незванично, понуђен уговор на две године, који је одбијен али то није спречило емисаре галактикоса да понуде и трогодишњи уговор. Као што видимо, ако су неки од репрезентативаца и одбили први налет, Алекса Аврамовић није успео да одоли.  Такође, врло је индикативна изјава Васе Мицића након утакмице, где је на питање зашто није играо, одговорио-чуће се. Када неко тако нешто изјави, више је него јасно да на полувремену утакмице дешавало још нешто осим разговора играча и тренера. Васа је дан након пораза, ипак, изјавио да је разлог неиграња повреда. Да ли је то Васа Мицић нешто морао да прећути остаје на сваком да закључи према свом нахођењу.

Једно је сигурно, махање милионима по хотелу у којем су смештени наши репрезентативци није могло да прође тек тако. Више је него очигледно да Немања Бјелица није личио на себе током турнира. Да ли је његова непрепознатљивост узрокована размишљањем да прихвати више милионску понуду од домаћег клуба јер сигурно је да од других толики новац не би могао да добије сада кад је пред смирај каријере, без обзира на рејтинг који има у свету кошарке?

Такође, поставља се питање шта је радио и где се налазио председник КСС, Предраг Даниловић, док му грабљивице облећу око репрезентативаца? Да ли је то Даниловић мирно гледао дестабилизацију кошаркаша пред финалну утакмицу или је и он био на задатку врбовања репрезентативаца за галактикосе. Ако је све то мирно посматрао, поставља се питање због чега је онда после СП тражио силне милионе за организацију турнира. Овако, намеће се логичан закључак да би било боље да наша земља није организовала квалификациони турнир и да је своју групу играла негде у иностранству јер осим што би кошаркаши сачували мир. наша земља би и уштедела два милиона евра новца пореских обвезника. Овако, новац грађана је потрошен како би један клуб могао ту испред носа, несметано, да их врбује вишемилионским износима, који опет представљају новац пореских обвезника који већински навијају за Црвену звезду.

Од Даниловића нас такво понашање не изненађује јер када човек у својтву функционера једног клуба уђе у судијску свлачионицу а након тога га Maрко Јурас оптужи да га је пребио, ако један функционер као што је он, према писању новинара, буде избоден ножем у кафани од стране свог пријатеља у „традиционалној српској тучи“ постаља се питање како је такав човек могао да дође на место председника КСС. Посебно човек таквих манира и другара. О раду Даниловића се, такође, може нашироко писати. За време његовог председниковања све наше млађе селекције су испале из А дивизије, репрезентација је доживела дебакл на СП у Кини поразом од ветерана из Аргентине, сада је резервна репрезентација Италије успела да очита лекцију нашој екипи док је Даниловић, у својству гробара српске кошарке, мирно гледао врбовање репрезентативаца од стране бившег клуба. Оваква срамота је забележена можда још 2005.године када је Жељко Обрадовић имао једно од својих бестидних излагања након пораза од Француске. Да ли је време за оставку Предраже?

Нема сумње да је активност представника ККП током квалификационог турнира имала великог удела на дебакл репрезентације. На турниру, који је плаћен новцем углавном навијача Црвене звезде,  махање милионима који су, опет, одвојени, од новца који навијачи Звезде одвајају за дажбине држави несумњиво је имало можда и пресудан утицај на дебакл коме смо сви сведочили у недељу, на шта указује и експресан ангажман Алексе Аврамовића, који је вероватно опијен понудом, заборавио на звездаштво којим се поносио као клинац.

Повезане вести

4 comments

MILOS RANKOVIC авг 20, 2021 at 01:17

OVAJ TEKST JE TACAN U SVEMU SAMO JEDNO NERAZUMEM DA SE PLASIMO JEDNG AVRAMOVICA,PA NJEGA CE LAZIC DA POJEDE ZA DORUCAK,DALJE ISTINA STO POSTO DA SU JURILI IGRACE PO HOTELU DA POTPISE UGOVORE SA NJIMA,GLAVNI KRIVCI ZA TOKIJO SU JANICAR,SAVIC,I NAZVACU GA PREDSEDNIK NJIHOV,NISU IZLAZILI IZ DVORANE I HOTELA,BJELICU SU JURILI NON STOP,PRICAMO O JANICARU NA NJIHOVOJ KLUPI,PA KO SE PLASI NJEGA,KOGA GOD JE TRENIRAO IMAO JE BUDZET 50 MILIONA,PA I JA BI UZEO TITULE SA TOLIKIM PARAMA,JEL OVO PARTIZAN SRPSKI KLUB DESET STRANACA IMAJU,BRUKA I SRAMOTA,KAZU NEODBIJA SE JANICAR,NJEGA SU SVI ODBILI SEM OVOG AVRAMOVICA KOJI BI SE PRODAO ZA PARE I SAMOM DJAVOLU,MI BRACO MORAMO DA POMOGNEMO DA COVIC OSTANE PREDSEDNIK,JER AKO VLAST DOVEDE NEKOG TAJ CE RADITI DA GROBLJE UZME SVE,ZNA SE KO UNOSI PARE U KLUBBOVE I KOLIKE,MENE DUSA BOLI JOVIC JE BIO DOGOVOREN POVREDIO SE ZBOG OVE SRBIJE,ON NIJE IMAO JEDAN POZIV OVOG KLOVNA DANILOVICA DA GA PITA KAKO JE,TREBA LI STA,DANILOVIC MORA DA LETI,ON JE JEDINI KRIVAC ZA TOKIJO,NOGU U DUPE PA NAZAD U TVOJ KLUB,STA DRZAVA OCEKUJE U OVOJ SEZONI PA TO CE BITI MNOGO TESKO DA SVE BUDE OK,MI SMO SAD JACI OD NJIH,ALI KAS AMER KAZE DOSAO SAM DA DAM KRV,ZNOJ,SVE,KOLIKA JE TVOJA PLATA AMERU,MOLIM SVE ZVEZDASE DA PODRZIMO KK I DA OTERAMO JANICARE U TURSKU I DA NASTAVIMO OSVAJANJE TITULA,SAD TREBAMO ZVEZDI VISE NEGO IKAD,EJ ONI SEDMI ZAVRSILI SEZONU I DOBILI KO ZNA KOLIKO VISE PARA OD NAS,BRUKA I SRAMOTA OVE DRZAVE

Reply
nele јул 8, 2021 at 13:53

Manite se te price o ljubavi i Zvezdastvu, ni Vi sigurno ne radite ovo za kikiriki, zasto bi onda bio bolji Avramovic?! I ja sam veliki i verni Zvezdas ali nisam bas toliko veliki da pristanem da dam 65 evra za Zvezdinu dress, preskupo mi je to!

Reply
mmm јул 6, 2021 at 20:41

Taman smo pomislili da je proslo vreme Mirka Marjanovica, Dinkica, Tadica, itd kad ono ponovo novac gradjana Srbije ide Grobarima. Inace navijaci Partizana vec nose majice gde pise: „Grobari Srbije“. Ovo se lepo videlo u kvalifikacijama kosarkasa za OI.

Reply
Aleksandar 89 јул 7, 2021 at 12:50

Mmm nisam video te majice a to verovatno nose zato sto oce da pokopaju Srpski sport jer je vise nego ocigledno da im smeta dominacija Sportskog Drustva Crvena Zvezda da li si video sta su pisali za nasu proslavu Titule u Fudbalu? A izgleda da su kratkog pamcenja i da su zaboravili sve svoje lopovluke od ranije.

Reply

Leave a Comment