Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Лични став:КК Партизан- државни галактикоси

Да ли знаш да је твој клуб пионир кошарке на овим просторима? Да ли знаш да је „отац“ југословенске кошарке Небојша Поповић, био играч, тренер и функционер нашег КК? Да ли знаш да је Црвена звезда освајач првог евро трофеја у југословенској кошарци у време док су неки таворили у другој лиги и у том тренутку имали 0 трофеја за тридесет година постојања? Да ли знаш да је твој клуб 62 године био први по броју титула? Да ли знаш да прекрајачи историје поново имају намеру да ударе на пионира кошарке, освајача трипле круне у прошлој сезони?

Оно што се десило у петак када је девојка на седишту бр.7 оборила рекорд, када су спортски уговори у питању на овим просторима, потписивањем Кевина Пантера за око 3 милиона долара на две сезоне било је показна вежба да спортски резултати нису никакво мерило за владајућу касту и да сва претходна сипања у КК Партизан нису била довољна да се загребе по  систему Небојше Човића. Страх да се следеће сезоне КК Црвена звезда не врати на место које је држала 62 године је више него очигледан па су се повукли најјачи адути у комшилуку. Доведен је, декларисани звездаш, Зоран Савић на место спортског директора а онда је председник државе морао да интервенише и да уговори појачање у лику Жељка Обрадовића. Само испуњавање жеље страначком пулену, који евидентно није калибар да заврши било шта без помоћи „одозго“, показало је намеру да се удари на вишегодишњег кошаркашког владара. Или је то можда одмазда за 2014.годину када је дошло до егзорцизма у нашем КК и када је клуб кренуо стазом успеха вођен руком Небојше Човића, човеком пре свега кошарке?

И док се константно водила пропаганда против нашег КК уз реторику како је наш клуб државно мезимче, како је државни банкомат, КК Партизан је довлачио у своје редове Вестермана, Ловерња, Бертранса, Далоа јер је то било у интересу српске кошарке. Уговори наших кошаркаша су се  током кампање вишеструко пумпали док су се њихови крили као државна тајна. Срећом покретањем БАТ-а, успевали смо да сазнамо да  ни Партизан није био далеко од државног банкомата. Последњи такав случај је Артсјом Параховски, играч осредњег рејтинга, који ништа није показао у Партизану а за шта је добио 575.000 долара за сезону и који је своју епизоду завршио после пар месеци. Разбијање државне касе кренуло је са ангажовањем Тринкијерија, који је за себе и свој стручни штаб добио око 800.000 долара по сезони. Одмах је ангажован Ренфро, за кога је поред новца за уговор, издвојен новац и за обештећење. Што је у кошарци реткост. Довођени су играчи са НБА каријером као и играчи који су били проглашавани за МВП у претходој сезони ( а такви дебело наплаћују титулу МВП) попут Томаса и Волдена. Дресови су постали мали за све спонзоре који су финансирали КК од тренутка уласка у клуб страначког војника О’стоје. Некада лимара а данас успешног привредника. Мо’ш мислити.

Данас имамо ситуацију да када клубови због проблема са ковидом и огромних губитака које трпе, КК Партизан троши немилице и обара рекорде. Клуб који је прошле сезоне променио два тренера, који је реконструисао играчки кадар више пута, клуб који је поред свега тога у једном тренутку угрозио свој прволигашки статус у АБА а на крају завршио на високом 7.месту , клуб који је рутински испао у полуфиналу КЛС-а од Мегине деце, одједном добија од државе баснословна средства за ангажовање једног од најскупљих европских тренера (незванично 900.000 евра по сезони), доводи Пантера за око 1.5 милона по сезони, Немањи Бјелицу нуди исти такав уговор, а понуду је добио и Никола Калинић док се шушка и о Џабарију Паркеру и Бреду Вонамејкеру, док се раскидају уговори са актуелним играчима. Одакле новац за све те путешествије, пошто све то кошта? Последње информације говоре и то да је након првог одбијања Немање Бјелице и износа од 3 милиона, понуда појачана на 5 милиона евра за две сезоне. Да ли је то држава одлучила да новац пореских обвезника који дебело већински навијају за Црвену звезду усмери на клуб за који не навија ни трећина Србије? Да ли је све ово политичка игра и припрема терена за оно што следи ускоро а то је изборна скупштина у КК. Подсетићу, Небојши Човићу, најтрофејнијем руководиоцу у историји КК Црвена звезда ускоро истиче мандат и Небојша Човић као такав мора да остане на челу клуба јер је гарант успеха. Иза њега стоје резултати и стабилна Црвена звезда. Да ли финансијер овим беспризорним и бахатим сипањем новца у Партизан шаље поруку и гура прст у око сваком поштеном звездашу покушајем да се Небојша Човић склони тихо из клуба и у Звезду инсталира неки црвено бели Остоја Мијаиловић који ће након одласка оставити поново пустош? Све то понављам од новца пореских обвезника који су већински звездаши. Или је то пак страх неког од скандирања омање навијачке групације? Међу звездашима се одавно збијају шале на тему скандирања партизановаца председнику-чим им затребају паре они пусте глас са трибине и кеш легне на рачуне. Подсетићу, да је од стране врха који се представља као звездашки наш ФК пуштен низ воду након освајања титуле и нису била обезбеђена средства за лиценцу а да се ФК Партизану лиценца без поговора исфинансирала и њима је омогућено учешће у евро такмичењима пар година касније. Избацивањем Звезде из квалификација за ЛШ задат је фаталан ударац звездашкој мобилизацији а најгласнији су све то прећутали. Зашто?

Данас мора да почне борба за КК јер му без Небојше Човића прети повратак у мрачне нулте године. Данас мора да почне борба за останак Небојше Човића на место председника КК. Данас мора да почне борба против инсталирања страначког апарата у КК јер нам је био довољан један Жика паук и један Горан Весић. Данас мора да почне борба за нормално функционисање троструког шампиона јер је дуг за плате око 1.6 милиона евра узрокован ковидом. Данас мора да почне борба за новац пореских обвезника црвено беле Србије јер и звездаши имају право гласа тек да се зна.

Данас ко ћути док му перјаницу спортског друштва враћају у стање немог посматрача успеха КК Партизан, нек ћути довека.

Повезане вести

9 comments

Branko mocart јул 6, 2021 at 18:53

veliki i dobri nas nebojsa vole te tvoje delije i čika Branko

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 5, 2021 at 13:52

SVAKA ČAST ZA TEKST,SVE JE ISTINA .

Reply
MILOS RANKOVIC јул 4, 2021 at 23:46

LJUDI OVAJ TEKST JE TACAN STO POSTO,PREDSEDNIK OVE DRZAVE ALEKSANDAR VUCIC SE UROTIO PROTIV ZVEZDE,KAD SAM PROCITAO DANAS BJELICA 5 MILIONA,KALENIC,VONAJMEKER,REJNOLDS,VESTERMAN,RIVERS,OBRADOVIC NJIHOV BUDZET NECE BITI ISPOD 25 MILIONA,BRACO DELIJE MI MORAMO DA UDARIMO NA OVO STO SE DESAVA,SUTRA CE DA UDARI I NA FK,JA SAM REKAO DA ZA OVOG VISE NIKO NEGLASA,ON JE NAS NEPRIJATELJ,KAO PRE DVE NEDELJE BILO BI LEPO DA OBRADOVIC DODJE,KAO ON NEZNA,A ON DAO PARE SVOM ORTAKU IZ STRANKE OSTOJI,DELIJE ODMAH PROTIV VOJVODINE DA ISKAZEMO STAV PROTIV OVOG COVEKA,OPET KAZEM ALEKSANDAR VUCIC JE NAS NEPRIJATELJ,IMAM DOSTA DRUGARA IZGUBIO JE POVERENJE U SVAKOM SMISLU,ZVEZDO NECEMO TE DATI NIZASTA NA SVETU,GINUCEMO ZA ZVEZDU AKO TREBA

Reply
Nenad Popovic јул 5, 2021 at 00:22

100% si u pravu. Treba pozvati Čovića da osnuje stranku, da se spasi i Zvezda, a bogami i Srbija. Nas ima puno i svi bi glasali. Ne dajmo našu Zvezdu, naš život. Zvezdaši, od danas u stanje pripravnosti.

Reply
Loki јул 5, 2021 at 00:50

A Picousti, inače veliki Zvezdaš, je li…oprostio VK Groblju 8 miliona evra duga(to kao da je nekom Fudbalskom klubu oprošteno 180 miliona evra) i dodeljena mu tri sponzora da prave super tim kao pandan VK Novi Beograd… Vučko veliki zvezdas, kao i njegov sin koji se druži samo sa grobarskim vođama, kao i njegov striko Andrej koji napustio upravu naseg KK i blokirao nam 7 sponzorskih ugovora. Neki čudni Zvexdaši…kao i Bjelica, kao i Nedovic… koji samo trenutnu natežu groblje za što veću sumu, a sutra mozda pevaju „Volim Partizan crno bele boje“ kao onaj mali Trifa, kome je otac kao igrač i trener proveo u Zvezdi 17 godina, a pokojni deda bio 21 godinu član uprave FK i KK Crvena Zvezda. Gadi mi se…

Reply
Delije Sever Ns јул 4, 2021 at 23:12

Bravo za tekstopisca,svaka ti je na mestu!Smrdulje jedne grobarske do juče nisu imali ni za paštetu a preko noći postaju multimijarderi!Delije,braćo moramo da stavimo prst na čelo i da nedopustimo da idemo opet u ambis u fudbalu i košarci već da budemo jači od svih smicalica,i neljucke igre.

Reply
Loki јул 5, 2021 at 10:07

Kaži to Vučićevim plaćenicima, Ultra Copu, koji obavljaju prljave poslove za AV, a za yzvrat dobijaju poslove u Elektroprivredi i gradnji, iako su polupismena ološ, i tako prosle godine prihodovali 1.700.000 e…pa neka taj „zvezdaški“ Ultra Cop dao svom voljenom klubu milion…recimo… Ili, u principu, i njih baš zabole za Zvezdu…Fuj…

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 4, 2021 at 22:57

LEPO SAM REKO..STO SMO OSVOJILI TO JE TO..SAD OPET NAREDNIH 10G BIĆEMO SAMO VREĆA ZA PUNJENJE I IZIVLJAVANJE GLODARA..MI SADA DA DOVEDEMO I DZORDANA I KARIJA NEMAMO ŠANSE NI ZA 5 MESTO..A TO NAM SLEDI I U FUDBALU VEĆ OVE SEZONE

Reply
MILOS RANKOVIC јул 4, 2021 at 21:25

DOBAR TEKST

Reply

Leave a Comment