Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Раданов у Студентском центру?

Био је велика нада Кошркашког клуба Црвена звезда. За први тим је дебитовао са свега 17 година у такмичарској сезони 2014/15, а шансу му је указао тренер који и данас седи на клупи наше екипе Дејан Радоњић. Велики таленат је могао да преточи у квалитет само кроз утакмице, па је у два наврата одлазио на позајмицу у екипу ФМП-а. Након Дејана Радоњића шансу у црвено-белом дресу пружали су му и Миленко Топић, Милан Томић и Саша Обрадовић, али никада није показао да је играч у којем Црвена звезда може да нађе узданицу.

У питању је Алекса Раданов.

Како тренутно ствари стоје лето 2021. године значиће и дефинитиван разлаз Црвене звезде и Алексе Раданова. Према још непотврђеним информацијама Раданов ће се преселити у Подгорицу где ће наредне сезоне носити дрес екипе Студентског центра, екипе која је у недавно окончаној сезони кроз АБА2 лигу изборила пласман у најјаче кошаркашко такмичење на екс-Ју простору.

Алекса Раданов је укупно четири сезоне био члан сениорског тима нашег клуба. У том периоду одиграо је 78 утакмица у црвено-белом дресу и постигао укупно 276 поена. Учествовао је у освајању по три шампионске титуле у домаћем шампионату и АБА лиги, а уз то се окитио и по једним трофејем у АБА Суперкупу и Купу Радивоја Кораћа. Треба напоменути и да је 2014. године са јуниорском екипом Црвена звезде освојио и јуниорску Евролигу савладавши у Милану екипу Реал Мадрида резултатом 55:42.

Одлазак Раданова са Малог Калемегдана свакако значиће и клубу и играчу. Тешко је претпоставити да би Раданов у наредној сезони имао прилике да рачуна на неке значајније минуте, па је одлазак једино решење.

Повезане вести

Leave a Comment