Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноВладимирЖенски фудбалНајновијеФудбал

Видовданска парада поноса

Видовдан, дан који симболизује слободу, отпор туђину, неговање патриотизма, националног бића, витештва и херојства и овога лета Господњег 2021. године обележава се у српском народу са поносом, национално присећајући се избора Светог великомученика кнеза Лазара који је на питање анђела Господњег „Којем ћеш се привољети царству дал’ земаљском или небескоме?“, знао какав ће избор начинити. Од Газиместана где као ендемска врста егзистира црвени косовски божур, до сваког места на овој планети где обитава српска душа, данашњи дан се обележава са поносом присећајући се свих оних јунака који су пре шест и по векова крвљу натопили свету српску земљу заувек је усадивши у генетску структуру овог народа.

Управо у дану када ће Београд и васколико српство на тераси градске Скупштине да се поклоне нашим кошаркашицама, новим шампионкама Европе које су пре мање од 12 сати у великом финалу Европског првенства савладале фаворизовану Француску, некадашња фудбалерка Црвене звезде, апсолутна рекордерка по броју наступа у црвено-белом дресу и некадашња репрезентативка Србије у фудбалу и футсалу Јована Стојановић добила је још једно велико животно признање. На Факултету за Пословну економију и предузетништво, некадашња репрезентативка и фудбалерка црвено-беле екипе на великој академској свечаности и званично је добила диплому којом се уписује у ред магистара економских наука и то као најбољи студент генерације Мастер економских студија и један од најбољих студената у историји факултета. Овиме је Јована још једном показала и доказала да врхунска спортисткиња не мора да буде успешна једино и искључиво у спортској грани у којој се такмичи, већ да уколико нешто жели и хоће, врхунски спортиста може бити успешан у свим друштвеним сферама. Ако се томе дода податак да је Јована Стојановић недавно на свет донела сина, будућег Делију, јасно је колико је ово период радости у Јованином животу. У прилог томе иду и поздравне речи које је Јована на свечаној церемонији упутила својим професорима, колегама, академској заједници и васколикој Србији:

– „Хвала Вам свима од срца, хвала Вам за све! Након свих спортских признања и успеха, ово је моје највеће животно признање, а када свему овом додам и то да сам пре само 17 дана постала и мајка, мојој срећи нема краја. Србијо волим те!“

Недавно је Јована Стојановић узбуркала спортску јавност изјавом о малтретирању и злостављању које је доживела у периоду док је активно играла фудбал. Иако у овом моменту није ни време, ни место да се бавимо изнешеном истином, може се само рећи да су сва остварења које је ова девојка постигла, добар и једино могући одговор на све оне који су је и који је и данас омаловажавају и вређају где год и кад год да стигну.

На нама је да и овога пута честитамо истинској легенди црвено-белог женског фудбалског колектива на свему што је учинила како на спортском, тако и на животном плану и да препоручимо младим девојкама, без обзира којим се спортом бавиле, да имају на кога да се угледају како би биле успешне и корисне чланице овог друштва.












Повезане вести

3 comments

Goca јул 11, 2021 at 20:19

Bravo ženo, majko, kraljice!!!
BRAVO SRPKINJO!!!

Reply
Џони јун 30, 2021 at 23:51

БРАВО ДЕВОЈКО! БРАВО ЗА СВЕ! ТИ СИ НАШ ЦРВЕН-БЕЛИ ПОНОС!

Reply
Aleksandar 89 јун 30, 2021 at 00:47

E pa lepo.

Reply

Leave a Comment