Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Трајковић: „Омоижуанфо је брз, технички солидан и добар у реализацији“

Охи Омоижуанфо је у фантастичној голгетерској форми у дресу Молдеа и представља велику жељу Црвене звезде за појачање у шпицу.

Са „Маракане“ су га звали и пре него што је остварио рафал погодака у норвешком шампионату, а са шест лопти у мрежи на последње четири утакмице само је учврстио намеру одговорних у шампиону Србије да га имају у тиму за наредну сезону.

Омоижуанфо је један од реномиранијих нападача у скандинавским лигама, а прилике у норвешком фудбалу одлично познаје некадашњи првотимац Црвене звезде Никола Трајковић јер је неколико година је провео на месту шефа стручног штаба Флекероја.

– „Због посла сам више пажње обраћао на друголигашки ранг у Норвешкој, али наравно добро су ми познати фудбалери Молдеа, Розенборга, Бодо/Глимта… За Охија Омоижуанфа могу да кажем да је захвалан фудбалер, у најбољим годинама. Кад сам давао изјаву за српске медије пре мечеве Молдеа са Партизаном, апострофирао сам га као опасност“, истакао је Никола Трајковић на почетку анализе за „Журнал“.

Звездин потенцијални шпиц је рођен 1994. године у Ослу, а пре 17. рођендана дебитовао је за први тим Лилестрема у шампионату Норвешке. Задржао се у том клубу до 2014. године, па је преко Стабека стигао до Молдеа са којим је освајао трофеје.

– „Чињеница да је постигао 70-80 голова у елитној лиги Норвешке доста говори о његовом квалитету. Одлично је почео сезону и мислим да може да постане капитално појачање Црвене звезде. Већ има довољно искуства, добијао је позиве и за репрезентацију Норвешке. Наравно, нико не може да гарантује шта ће да се догоди, али добар је играч. Ако дође, време ће показати како ће да се уклопи у систем тренера Дејана Станковића.“

Понудио је Трајковић звездашима и још неколико директнијих информација о играчким карактеристикама Омоижуанфа:

– „Брз је, технички солидан, добар у реализацији. Не може да се каже да су играчи његовог профила екстремно добри техничари, али има и на том пољу довољно квалитета. Оно што посебно може да одговара Црвеној звезди је да је показао у Молдеу добро сналажење у различитим системима. Знам да и Дејан Станковић воли да мења формације током утакмице, Охи је у Норвешкој показао квалитет и кад је његов тим деловао са три и два централна бека.“

Молде је у проблему што се тиче трајања уговора Омоижуанфоа, истиче на крају 2021. године. То смањује цену на тржишту, али без обзира на неповољну ситуацију информације из звездашких кругова су да Норвежани за сада траже велико обештећење. За шампиона Србије било би неповољно да се одлуче да са њим освоје титулу и потом постане тек у децембру слободан у избору нове средине.

– „Сваки клуб гледа да заради, знају у Молдеу да не могу да га задрже ако настави да игра квалитетно. Не знам детаље, али ако је тачна информација да није продужио уговор логика је да га пусте да промени средину за одређено обештећење. Колико је то у новцу, не бих могао да прогнозирам“, истакао је Трајковић.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде сматра да је шампион Србије идеално место за норвешког нападача како би његова каријера и даље ишла узлазном линијом:

– „Звезда је сигурно велики изазов за најбољег стрелца Молдеа. И у садашњем клубу му је сигурно добро, али Звезда ипак виши ниво са спортске тачке гледишта. Јасно је да је инфраструктура у Норвешкој на далеко вишем нивоу, али најбољи српски клуб је магнет и зна се добро шта значи. Уз све то, редован је учесник европских такмичења и добра средина за напредовање. Правио је и Молде добре резултате, али све то је неупоредиво са Црвеном звездом“, закључио је Никола Трајковић некадашњи фудбалер Црвене звезде, а сада тренер норвешког Флекероја.

(извор: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment