Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Љубица Кецман: “Атмосфера пред Куп је одлична“

Предстојећег викенда одржаће се 46. финални турнир Купа Србије у одбојци у женској конкуренцији. Турнир се игра у Лазаревцу 18. и 19. фебруара. Црвена звезда се у полуфиналној утакмици састаје са екипом Визуре и тај меч почиње у 17 часова, док је други полуфинални дуел заказан за 19 и 30 часова и у њему се састају домаћин Колубара и НИС Спартак из Суботице. Финале је у недељу у 18 часова уз директан пренос РТС-а. Наше девојке долазе у Лазаревац као главни фаворити за освајање Купа, а каква су очекивања у екипи питали смо Љубицу Кецман.

Везале сте неколико победа у првенству, каква је атмосфера у екипи и да ли с правом можемо да кажемо да сте главни фаворити за освајање Купа?

-Могу да кажем да је атмосфера одлична! Имале смо проблема прошле недеље с обзиром да су поједине играчице биле болесне, али од ове недеље смо поново све на окупу и сигурна сам да свака од девојака жељно ишчекује почетак финалног турнира, јер ће то бити једна од већих провера ове сезоне за нас.  Сигурно да можемо да носимо то бреме фаворита с обзиром да је наша екипа годинама освајала овај трофеј, али све екипе које учествују на финалном турниру су подједнако добре, па не треба да се залећемо са изјавама. Претходних недеља смо радили на елементима који нису функционисали баш најбоље, тако да се окрећемо својој игри и надамо се да ће све бити онако како прижељкујемо.

Да ли је тешко остати фокусиран на домаћи Куп с обзиром да се ближи изузетно важан дуел са турском екипом Галатасараја у ЦЕВ купу?

-На почетку сезоне смо јасно себи дале циљ да останемо доминантне у домаћем шампионату и ако је то могуће опет освојимо дуплу круну. Не кажем да су нам европске утакмице мање важне, али уколико кренемо добро и освојимо Куп, мислим да ће нам утакмица са Галатасарајем бити само прилика да наставимо са добрим играма. Уз добру атмосферу коју имамо и максимално залагање свих играчица можда успемо да дођемо и до победе, ко зна.

Паралелно са серијом победа наше екипе и ти си се издвојила добрим играма. Награда је стигла у виду признања за најбољу играчицу јануара. Колико то признање значи за младу играчицу?

-Велика је част добити једно такво признање с обзиром да нам је лига веома млада и да у њој наступа велики број талената и добрих младих играча.  Колико сам ја заслужна за то, исто толико су и моје саиграчице. Релативно скоро сам заиграла у првој постави, а оне су ми пружиле и више од подршке. Ја се искрено надам да сам им узвратила онако како заслужују и да сам оправдала очекивања, како њих, тако и тренера.

Овим путем и екипа сајта МЦЗ ти честита на великом признању и надамо се да оно представља додатни мотив да у недељу са осталим саиграчицама подигнеш трофеј намењен победнику Купа.

-Хвала екипи МЦЗ како на честиткама, тако и на сарадњи. Могу само да обећам да ћемо дати све од себе и надам се пружити нашим драгим навијачима још један повод за радост. Такође желим срећу нашим кошаркашима, па да славимо сви заједно!

Нама остаје да се захвалимо Љубици и да јој, као и остатку екипе, пожелимо срећу. Надамо се да ћемо у недељу сви заједно прославити још један трофеј наших девојака, као и да ће нам момци који играју Куп Радивоја Кораћа дати повод за двоструко славље. Нека овај викенд протекне у знаку Црвене звезде!

 

 

Повезане вести

Leave a Comment