Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Победа Србије на Купу Европе

Репрезентација Србије била је најуспешнија екипа на Купу Еворпе на Кипру и успела је да се пласира у виши ранг такмичења. За две године, наши репрезентативци такмичиће се у другој лиги.

Милана Тирнанић освојојила је 14 бодова у трци на 100 метара заузевши трећу позицију са 11.63 секунди.

Милош Марковић наступио је у дисциплини 400 метара препоне. Освојио је 12 бодова са петом позицијом у времену 54.60 секунди.

Штафету 4×100 метара код жена појачале су Тамара Вулетић и Милана Тирнанић, а оне су са Ањом Лукић и Иваном Илић истрчале 45.25 секунди и биле другопласиране.

У мушкој конкуренцији, једини Звездин представник штафете био је Стефан Михајлов, који се трчао прву измену. Са Михајлом Мандићем, Бошком и Алексом Кијановићем истрчали су 40.79 секунди за макснималних 16 бодова.

Иван Марковић и Милош Радојковић били су чланови штафете 4×400 метара, која је освојила пето место и 11 бодова за репрезентацију.

Тијана Јапунџић била је друга измена у женској штафети 4×400 метара, која је освојила 15 бодова као другопласирана екипа.

Србија је укупо освојила 570 бодова, 31 бод више испред другопласираног домаћина Кипра и 89 у односу на трећепласирану Молдавију. За две године очекује их борба са екипама из друге лиге.

Честитамо свим репрезентативцима на лавовској борби и остварењу зацртаног циља.

The post Победа Србије на Купу Европе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment