Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Радоњић: „Уверен сам да ћемо направити тим који ће бити конкурентнији на Евро сцени“

Црвена звезда мтс је у петак вече изазвала кошаркашки земљотрес. Прво је објавила договор са Николом Ивановићем (27, 191), а потом, свега сат касније, обелоданила повратак бившег трофејног капитена Луке Митровића (28, 206). Запалило је то навијаче, а прича се ту није зауставила. Исте вечери, мало пре поноћи, гласине су вратиле Стефана Јовића и довеле Алексу Аврамовића који је минулу сезону завршио у Естудијантесу.

Нема навијача трофејног клуба који после тога није заспао са осмехом на лицу, сањајући велике снове, са нестрпљењем и у еуфорији чекајући наредни потез клуба.

У свему томе, освануло је и да Бајерн жели Корија Волдена, као и да му прописано обештећење није проблем. Паралелно са тим и да би Марко Симоновић могао са терена да се пресели на клупу и заузме место у стручном штабу, што је од старта било јасно да има нема везе са истином, с обзиром да је искусни ас недавно поручио да још увек не размишља о крају каријере.

У сваком случају, у само једној вечери, отворено је много питања. А, одговоре смо потражили од Дејана Радоњића.

Позив из редакције „Журнала“, затекао је шефа струке црвено-белих како пакује ствари за пут у Барселону, где га наредних дана чекају редовни предсезонски састанци под окриљем Евролиге.

Ипак, било је довољно времена да се претресу теме у жижи. Кренули смо од најважније, потписа Ивановића и Митровића.

– „Ради се о играчима за које верујем да ће помоћи Црвеној звезди да оствари циљеве у дугорочном периоду. Протеклих година, кроз нашу сарадњу, имао сам прилику да се уверим у њихове играчке и људске квалитете, што је знатно олакшало процес одлучивања“, истакао је трофејни стручњак.

Путеви Ивановића и Радоњића су се први пут укрстили сада већ давна 2011. године у Будућности.

– „Ивановић поседује велико искуство у Европи и АБА лиги. Играјући дуго на високом нивоу показао је да има оно што нам је потребно, као и да је спреман да одговори на велике изазове који су пред нама. Код њега сам препознао велики мотив и жељу, што се поклапа са амбицијама Црвене звезде.“

Сарадња Радоњића и Митровића је поплочана успесима који су црвено-беле довели до крема Европе.

– „О Митровићу нема потребе превише трошити реци, поготово не о квалитету који је и у тек завршеној сезони правио разлику. Као играч који се афирмисао у Црвеној звезди и са њом за пет година освојио 10 трофеја, он одлично познајем систем на коме инсистирам, очекивања и амбијент. Што ће нам сигурно много значити.“

Црвена звезда је са Ивановићем и Митровићем направила прве кораке у селекцији, али као по обичају током прелазног периода, била је то варница која је повукла море гласина. По питању нових долазака, али и растанака. И ту се као по обичају, дебело прелази граница.

– „Као сто сам рекао, процес формирања екипе је у току. Разматрамо све опције и тражимо најбоља могућа решења. Не могу да будем задовољан чињеницом да је неопходно да направимо много промена. Знам да то није добро. Али, учинићемо све да превазиђемо те околности и пређемо границе реалног. А, реално је да у Евролиги будемо бољи него прошле сезоне и поставимо систем који ће из године у годину гарантовати искорак“, поручио је трофејни стручњак.

С обзиром на ток ствари у петак вече, навијачи су већ наредног дана очекивали озваничење новог потписа. На питање, када би он могао да уследи, Радоњић је рекао:

– „Процес селекције екипа практично је почео дан после изузетно тешке и успешне сезоне. Тражимо најбоља могућа решења која су нам доступна. Односно, тражимо играче који ће помоћи Црвеној звезди да направи искорак у Евролиги где је прошле сезоне имала десет победа. Разумљиво, незахвално је причати о конкретним именима, док су процес селекције и разговори са играчима у току. Али, уверен сам да ћемо на крају тог процеса, у складу да нашим могућностима, направити тим који ће бити конкурентнији на Евро сцени и који ће имати више победа него минуле сезоне. Разумем велико интересовање јавности, али очекујем и да навијачи разумеју процес који је у току.“

(извор: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment